Испитивање порекла имовине

Треба порекло имовине испитати свима

• Ukupno glasova
    26
Pazi, ja sam već milijarderka.

Ne bi bilo Etički raditi sa bitkoinom. Zašto? Jer on se ne bavi nikakvom delatnošću, nego samo otima pare od drugih korisnika.

Znači u legitimnom biznisu su obe strane zadovoljne, a u bitkoinu je neko izgubio i plače. To je krajnji kupac a.k.a. najveća budala.

Kriptovalute imaju pokrića u poslovima DarkNeta !

Kako da ti objasnim ukratko, kriptovaluta je antivaluta.

Kao kada npr. amerikanci unište neku zemlju pa odštampaju 2-3,000 milijardi dolara koje nemaju pokrića, ali imaju antipokriće uništene robe, tržišta i imovine.

Nije to baš tako naivno i nepostojeće !!!

Kriptovalute imaju pokrića u poslovima DarkNeta !

Kako da ti objasnim ukratko, kriptovaluta je antivaluta.

Kao kada npr. amerikanci unište neku zemlju pa odštampaju 2-3,000 milijardi dolara koje nemaju pokrića, ali imaju antipokriće uništene robe, tržišta i imovine.

Nije to baš tako naivno i nepostojeće !!!
Pazi, dolar se može razmeniti za oslobađanje poreske obaveze.

Pogledaj ovaj spreadsheet:

neko duguje 1000 dolara porez na stan | u suprotnom će biti izbačen na ulicu

To znači da ako obveznik stvarno donese 1000 dolara u Fed, ovi mu duguju sledeće: da ga prekriže sa liste za izbacivanje na ulicu.

Ауторска тема.
Треба ли то спроводити, ко да спроводи, и може ли се до богатства у Србији поштено, а да ниси Новак Ђоковић или неки други спортиста, него некаквим радом, привредом...?
Изволите... :think:

Odlicna tema, ja cesto pisem o tome.

Koliko znam, to bi trebalo da obavlja poreska uprava. Kako ja to zamisljam, oni bi morali da imaju informacioni sistem (citaj: vezu sa bazama podataka) koji moze da pristupi podacima o kupovini stanova, automobila, brodova i slicnih stvarcica koje kostaju tipicno 10000+ EUR.
Takodje oni imaju pristup informaciji koliki porez i za sta placa ta osoba, a na osnovu cega se moze lako proceniti kolika ona zapravo ima primanja.

To bi otprilike funkcionisalo - to sam cuo od kolege kako se radi u V. Britaniji - tako sto se pri kupovini neceg skupljeg, za sta se vrsi registracija na ime, automatski pojavljuje poreskoj informacija o tome u njihovom kompjuteru/programu. Na osnovu toga poreznici mogu da provere da li ta osoba zaista ima taj novac, a za to je dokaz regularno prijavljeno primanje odnosno porez uplacen na ime tih primanja.
Pa kada vide da si kupio stan i nova kola gospoda ti lepo dodju pa te propitaju - a sta vi radite, gde, kako ste kupili to - pa ti lepo objasnis, oni se zahvale i odu. Ili te pokupe sa lisicama ako ne mozes da objasnis.

Eto, toliko prosto to funkcionise. Takodje, moze da se reaguje na osnovu prijava pojedinaca (cinkarenje, sto bi rekao narod) - recimo, sused prijavi da si poslao dete na skolovanje u USA a ti ne radis uopste a zena ti radi kao kafe kuvarica u hotelu Slavija koji se raspada i pitanje da li uopste i radi. Poreska dodje, pitaju otkud zemljace pare za kartu, a ti kazes prodao sam dedinu njivu ili odes u corku.

Mislim da vam je princip jasan. Generalno, pravilo kaze ne mozes imati nista iole vredno, ili cak trositi preterano (znaci na robu siroke potrosnje) ako nisi platio adekvatan porez. Jer da bi imao dosta, moras dosta i da platis drzavi/poreskoj.

U principu, ne znam zasto bi bilo kome smetala provera imovine i ja jesam za to, i to da se proveri svakome a ne samo politicarima. Pisao sam i o tome vec dosta puta, i ovi sto primaju platu na crno (minimalac zvanicno, ostatak na ruke) em izbegavaju placanje obaveza drzavi, pa im ja skolujem decu i lecim ih, em stvaraju potpuno pogresnu sliku primanja u Srbiji pa imamo one bajke zivi se od 25-30000 dinara - ne zivi se od 30000 dinara, masa onih koji navodno zaradjuju 30000 zivi od minimalno 50000, a samo jedan deo nesrecnika stvarno zivi od tih 25-30000 ako se to moze nazvati zivotom. A taj manji deo je oko 30% Srbije, sto je 2 miliona ljudi! Nadam se da je sada jasnije zasto sam za to da se svima kontrolise imovina. Za pocetak, ja nemam sta da krijem i posteno placam OGROMNE PARE na ime svojih primanja, te ocekujem da i drugi plate koliko je propisano.

A ako nam se ne svidja koliko nam drzava uzima - izbori, pravimo stranke, predlazimo promene - ALI KADA PLATIMO SVAKO SVOJE OBAVEZE!

I vezano sa tim sam apsolutno za to da se obaveze tipa izdvajanja za skolstvo, zdravstvo i sve ostalo sto koristimo svi na isti nacin (recimo, kompenzacija za nezaposlene ako je ista za sve, ne znam da li je u iznosu poslednje plate ili prosecne plate ili je neki drzavno propisan iznos za sve) propisu iste za sve - znaci ako placamo zdravstveno svi ima da plate po 5000 din mesecno, a ne nekakvi procenti od plate jer ja uslugu lekara ne dobijam drugacije od onoga koji ima platu 4 puta vecu od mene pa placa 4 puta vise za zdravstveno. Isto vazi za skolu, sva deca idu kod istih profesora u iste skole, ali jedni placaju za to ovoliko a drugi onoliko sto je potpuna glupost. Neke price o socijali tu prosto ne piju vodu jer ispada da ja ceo zivot treba da vucem na grbaci (citaj: placam za njih) neke nesposobnjakovice i lencuge jer sam pametan i vredan.

I za kraj, pretpostavka da je bogat covek = lopov je potpuno pogresna, a nastala je upravo zbog toga sto drzava ne radi svoj posao, ne proverava kako treba (citaj: radi to selektivno, sto je neko i napisao) imovinu svih gradjana i onda imamo da lopovi i kriminalci legalno kradu i imaju, pa se stvara ta atmosfera da svi koji imaju nesto vise novca to nisu zapravo zaradili.
Da se razumemo - zloupotreba ima jako puno, i mnogi koji imaju stvarno to ne zasluzuju, ali to treba da drzava da ispituje na nacin koji sam ilustrovao na pocetku posta i na slicne nacine, a ne da se potpuno pogresno namece da onaj ko ima vise mora i da plati vise jer, eto, to nije zasluzio. Ta logika zapravo i podstice lenjost i kriminal, jer ispada da se ne isplati raditi.

Ne.

Ako imaš palatu procenjenu na 900 miliona evra, ali zbog nečega niko neće da je kupi, ti je nećeš baciti u smeće. Jer se može i direktno koristiti.

Ali ako imaš bitkoin koji niko neće da kupi, ti stvarno možeš da ga baciš u smeće.
Ако имаш палату за коју нико неће да плати 900 милиона евра, значи да плата не вреди 900 милиона евра.
А биткоин се купује и продаје.

Isključivo da bi se preprodao po višoj ceni, većoj budali.

Za svaki dobitak, postoji isti toliki gubitak drugog bitkojndžije.

Oni sebe tako međusobno pljačkaju.
Ма какви, уместо што коку купујеш по буџацима и плаћаш кешом, боље пређи на биткоин, анонимно, сигурно, дискретно.

Back