ISPIRANJE MOZGA-TV

• Začetnik teme Začetnik teme uhip
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Na mene TV...

• ...ima veliki politički uticaj da odaberem za koga ću glasati.

glasova: 2 9,5%
  • ...ne utiče uopšte ali me nervira forsiranje demokratskih opcija

glasova: 19 90,5%

• Ukupno glasova
    21
  • Anketa je zatvorena .
Mislim...Sve je počelo od pravilnog izbora vere8-)
Uglavnom tokom cele istorije...
Srpski ''nacionalisti'' će to nazvati ljigavošću(dok pravu ljigavost kod sebe ne vide:roll:) oni koji gledaju sa strane će istu stvar nazvati snalažljivošću.

A ti o pravilnom izboru vere sudis na osnovu ovozemaljskog zivota? Tvoja 'vera' je veoma pragaticna.

Uglavnom tokom cele istorije...
Srpski ''nacionalisti'' će to nazvati ljigavošću(dok pravu ljigavost kod sebe ne vide:roll:) oni koji gledaju sa strane će istu stvar nazvati snalažljivošću.

Пусти ти Хрвате, пази да се ти не прекомбинујеш... 8-)

Уза сво моје искрено поштовање права свакоме на различито виђење, као и настојања да не повредим туђа верска осећања, а можда и управо због тога, питање "праве вере" бих оставила неким другим местима, теологији, философији...

Поготово што сам, лично, склона тези, да, у ствари, расправа која је вера "права" - јесте - на неки начин узалудна, бесмислена. - Са - СВИХ позиција. Дакле - уопште.

Или краће - свака је права.
Ако је искрен, и добронамеран верник, који шири љубав и толеранцију међу људима. Што, уосталом, свака и учи да би требало бити, зар не?

А тек је посебна прича (којој овде такође није место, али, кад већ се помиње) мој лични став према - вери "институционализованој", отелотвореној у "црквама земаљскијем".
Коју, заправо сматрам - управо супротном оној, доиста истинској вери, и Богу.
(Боговима?) Али, то је опет само - моје гледиште, и право на њега.

Поштовање традиције је нешто, опет, сасвим треће.

Тачно.
Али, и то је нека ипак пета прича.

П. С,.

Ипак, сем свега, ако се "правилан избор вере", схвати и и у неком другом смислу, пуке "практичности", и последица до којих је дошло због те "различитости вера" Срба и Хрвата, онда бих ти, чак, могла на неки начин дати за право.

Мада, могло је важити и у супротном смеру.

Битна је била - истоветност вере.

Но, то је у ствари "шта би било, да је било", сада давно готова ствар, ово је реалност.

Pa samo sam ponovio tvoje reči u postu pre:roll:...Nimalo duhovito, slažem se.

Значи ти неселективно, механички само понављаш туђе речи?
А да ли ти је познато значење речи - контекст? Знаш неке ствари када се извуку из контекста
добијају сасвим другачији смисао... 8-)

Back