Ako ti je ovo uteha, smarace te i kada budes imala 26. I tada ce svi biti pametniji od tebe i znace sta je najbolje za tvoj zivot: koji posao treba da radis, od onog cuvenog: OBUCI SE hladno je napolju, pa... gola su ti ledja, sto se farbas kada je tvoja prirodna boja tako lepa, tebi ne treba sminka... Da ti ta suknja nije malo izazovna za posao... I to, draga, ne samo u kuci, nego i na poslu, jer gde god da krenes medju najmladjima si i svi znaju, jer su svi iskusni i sve su prosli... Klasika. Danas mi je eto koleginica rekla: Opet su ti gola ledja, dete, kako ces se ti razboleti, a u nasim godinama ce te boleti krsta... Sta da joj kazem? Ona sinu koji je jedva stariji od mene ne moze da kaze nista, pa prica meni... A ja smo klimam glavom i pustim da mi prica prodje kroz glavi nedodirujuci mozak.
Ono sto je veoma vazno, a za tebe nije jos kasno, je da lupis sakom o sto (ne bukvalno) i da im pokazes da si velika devojka. Kako? Tako sto ces pokazati da si odgovorna, naci posao ili uciti fax ili sta god, sama resavati svoje probleme, dolaziti kuci na vreme i davati svoje misljenje bez obzira da li se slazes ili ne sa njima, ali ne uz dreku i viku nego takticno, sto su oni glasniji, a ti budi sve tisa... Tako ce morati da pocnu da te slusaju. Roditelji i okolna lica mnogo cene ljude koji rade. Njima su vazne te stvari vise nego tebi sada, ali vremenom ce ti biti jasnije zasto. Ja ne volim ljude koji su besposlicari i lezi-lebu-da-te-jedem. Tesko jeste naci posao, ali nije nemoguce. A da bi prestali da ti zvocaju napr. koliko para (njihovih) trisos, kad budes imala svoje nece smeti ni da pisnu. Onda preuzmes da placas neki racun i eto... Vec si odgovornija nego inace.
Odrasli i roditelji su malo komplikovani. Tesko im je objasniti koliko se mladi razlikuju i da su zaboravili kako je njima bilo (mani price o Titu i kreditima i kako se super zivelo u njihovo i njegovo vreme - to su gluposti).
Sve u svemu, ako ti neka draga osoba, koja nije roditelj, non-stop deli savete, a ti joj reci da hoces da je poslusas cim ona poslusa sama svoje savete. (I slazem se sa Pcelicom, pocni ti da vices na nju i deliss njoj savete

Zamiusli joj samo facu!

)
Ovo ti sve pricam iz licnog iskustva. Ja sam rano pocela da govorim svoje misljenje (kad sam posla u srednju) i polako ih navikavala na to da ne mogu bas da mi pridikuju oko svega i da drze govore. Bitno je da ne upadnes u svadju, ali moras da budes svoja. Poznajem ljude koji ni mnogo stariji od mene ne smeju da "odgovore" svojim roditeljima, tj, da se ne slazu sa njima. Strasno!
Zato polako pocni da treniras svoju okolinu. Mnogo strpljenja i bice ti... SUPER! Postovace te mnogo vise nego da si radila po njihovom! Srecno!