Island prekinuo pregovore sa EU

Ne zamena... nego je narod propatio, neki su se obogatili - a sve je na taj nacin neometano teklo jer je to bila volja vlasti.

Платине, разумем да су ти страшила боље мете од реалне ситуације и разумем те, само навали.

Али кад прође довољно година или деценија, сви ће узимати 5. октобар, као дан губитка независности (мада је могуће да ће га једно време славити као дан стицања зависности).

Платине, разумем да су ти страшила боље мете од реалне ситуације и разумем те, само навали.

Али кад прође довољно година или деценија, сви ће узимати 5. октобар, као дан губитка независности (мада је могуће да ће га једно време славити као дан стицања зависности).

Samoizolacija nije bas neka mera nezavisnosti.

pa ulazak u EU im donosi samo stetu .

Fala K, sta ce Islandu EU ili unija sa bilo kim
Ziveli ljudi i do sada fino od svog rada, bas im trebaju Nemacki i "Briselski" gubavci, ostale i da ne spominjem.

- - - - - - - - - -

Samoizolacija nije bas neka mera nezavisnosti.

Prs'o si - po tvom svaka drzava koja nije deo neke unije je samoizolovana.
Aj' se umij. :D

Pa Hrvatska je clan EU za 10tak dana pa opet i pored toga ste propali nacisto. I tek cete da propadnete

Ko muda kroz pocepane gace.

Rastu vam siromastvo nezaposlenost korupcija a pada proizvodnja i izvoz.

I tek ce da vam padaju.

Jos kad vam mladi pobegnu iz zemlje , tj privatni sektor, a ostanu samo ovi sa budzeta ima da zivite jos gore i jos sa vecim porezima.

Hrvatska je potpuno propala drzava i ne vidim kako se moze bez totalne promene politike izvaditi iz bede i siromastva.

Ne znam da li je moguće ostvariti komunikaciju s tobom na jednom ozbiljnijem nivou, ali ću si dati malo truda. Prvo bi volio da mi kažeš na temelju čega misliš da je Hrvatska propala? Ja ću ti nabrojati samo nekoliko najbitnijih makroenomskih podataka koji dokazuju suprotno, a usput navesti i iste pdoatke za Srbiju.

1. Broj nezaposlenih osoba pada još od ožujka (March) te trenutačno iznosi 322,000 ljudi

--> u Srbiji taj broj prelazi 800,000

2. U svibnju (May) je inflacija iznosila samo 1,6% u odnosu na prošlogodišnji svibanj, a uz to generalno imamo stabilnu i nisku stopu inflacije

--> u Srbiji je u svibnju ove godine u odnosu na svibanj prošle godine inflacija iznosila 9,9% i vjerojatno je to najveća stopa inflacije u Europi

3. Da se ne gubimo u uvozu i izvozu možemo navesti podatak o bilanci plaćanja koja u sebi sadrži sve; ukupni uvoz/izvoz roba i usluga, priljeve/odljeve dohotka od rada, investicija, transfera te povećanje/smanjenje deviznih rezervi. Prema tom podatku smo u 2012. ostavrili suficit od 35 milijuna eura ili 0,08% BDP-a.

--> u Srbiji je samo za prvih 11 mjeseci prošle godine deficit bilance plaćanja iznosio 2,75 mlrd. eura.

Hrvatska je država sa perspektivom koja je u 20 godina ispunila sve najbitnije političke ciljeve, a to su neovisnost, te članstvo u EU i NATO. Koji cilj je ispunila Srbija osim što je izgubila 5 ratova u nizu i ostala bez Kosova?

Imaš nevjerojatnu volju za pričat gluposti o hrvatskoj propasti, a samo za primjer, u isto vrijeme zaboravljaš da će od ove godine Hrvat biti vlasnik trećine maloprodajne mreže u Srbiji te da nad Kosovom svakodnevno lete helikopteri sa hrvatskim grbom. Na tvom mjestu bi sjeo i malo razmislio gdje je pošlo po zlu jer vam se država raspada i dezintegrira iz dana u dan a za to ste si najviše sami krivi. Napravite zaokret od 180 stupnjeva u svojoj politici i dajte šansu normalnim ljudima u Srbiji da odlučuju o sudbini Srbije. Ovi nenormalni do sada nisu bili previše uspješni.

Poslednja izmena:
Koji cilj je ispunila Srbija osim što je izgubila 5 ratova u nizu i ostala bez Kosova?

Ne lupaj ni ti gluposti, kojih 5 ratova, SFRJ se povukla iz Slovenije, SRJ se povukla iz Hrvatske i BiH i izgubila je rat protiv NATO na Kosovu.

Sto se tice ekonomije Hrvatska je ispred Srbije danas, ali bila je i pre za vreme SFRJ - tu nema nista novo, Hrvatska je uvek imala bolji standard za nekih 20%, kao sto su i Slovenci bili i ostali ispred Hrvatske.

Prs'o si - po tvom svaka drzava koja nije deo neke unije je samoizolovana.
Aj' se umij. :D

Ni velike sile nisu samostalne, ako mislis da nisu clan nijedne grupe, udruzenja, saveza. Upitajmo se - zasto je to tako, sluzi li to nekoj svrsi?

Postoje samostalne drzave - ali to je danas vise teorijska kategorija. Svet je toliko povezan da je to neizvodivo. Mnogi koji se kod nas mrste na EU - bi rado bili zavisni od Rusije. Nije šija nego vrat :roll: Ima i nekih koji pricaju o potpunoj nezavisnosti, ali ne daju resenje kako da se to izvede.
Mi nismo u poziciji da budemo potpuno nezavisni, ne daje nam geografija.

Ni velike sile nisu samostalne, ako mislis da nisu clan nijedne grupe, udruzenja, saveza. Upitajmo se - zasto je to tako, sluzi li to nekoj svrsi?

Postoje samostalne drzave - ali to je danas vise teorijska kategorija. Svet je toliko povezan da je to neizvodivo. Mnogi koji se kod nas mrste na EU - bi rado bili zavisni od Rusije. Nije šija nego vrat :roll: Ima i nekih koji pricaju o potpunoj nezavisnosti, ali ne daju resenje kako da se to izvede.
Mi nismo u poziciji da budemo potpuno nezavisni, ne daje nam geografija.

Najbolje bi bilo da smo skroz nezavisni i da sa svima saradjujemo na ravnopravnim osnovama, ali naravno da je to neizvodljivo u sadašnjim okolnostima i tu se slazemo. Glavno pitanje, gde se lome koplja, je EU ili Rusija? Ja smatram da je savez sa Rusijom u svakom pogledu najbolje rešenje, i ako ni zbog čega drugog ono samo zbog toga što bi u tom savezu bili ravnopravniji nego li u EU. Bilo koja druga članica EU bi uvek bila povlašćenija u odnosu na nas. Mi bi bukvalno imali status kolonije u toj i takvoj EU. Ne zanosite se nekakvim standardima življenja tipa Nemačke, Švedske..itd. Shvatite, da bi Nemačka i Švedska bile to što jesu Srbija, Hrvatska, Bugarska i ostala sitnurija će uvek ostati na marginama EUrupe.

Molim sve da ustanu MIRNO na himnu Islanda !
salute.gif

Island National Anthem

:worth::worth::worth:

kakva crna samoizolacija ? Jel Rusija samoizolovana sto nije u EU? Ili mozda Belorusija? Ili Ukrajina? Ili Island.

Po tebi zivot nije moguc van EU.

Duboko gresis...

Prije svega Srbija nije Rusija i stoga ne može nastupati i postavljati se prema drugima na isti način. Građani Bjelorusije i Ukrajine jesu djelomično izolirani u odnosu na građane EU jer im je kretanje ograničeno iako to nije najbtnije od svega. Razina poštivanja ljudskih prava u te dvije države je izrazito niska i ne može se usproediti sa istima u EU. Island je član EFTE i njegovi građani putuju po Europi po istim uvjetima kao i građani EU. Već sam objasnio da hrvatski građani od 01.07. mogu putovati po cijeloj EU sa osobnim iskaznicama, uključujući Norvešku, Island i Švicarsku tj. države članice EFTE.

Moj savjet tebi, prvo shvati poziciju i snagu Srbije u međunarodnom okruženju, drugo pogledaj na atlas svijeta i spoznaj geografsku poziciju Srbije koja nije u Aziji, ne graniči sa Rusijom i okružena je zemljama NATO saveza i članicama EU. Izmišljanje tople vode nikad nije donijelo ništa dobro jer je topla voda odavno izmišljena.

Back