ISLAM DAVNO RAZOTKRIVEN KAO PREVARA

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Duh Sekire:
Елвине реци ми да ли је ова склопотница занимљив бисер као онај Димитрије. Мислим, ако јесте да је уклоним са листе непожељних па кренем у деталибанизацију ;)

ma nije,on svakog dana postavi po jednu temu...kad obrne pun krug krene ponovo...i tako...
 
Elvin:
evo adalv ja mogu da odgovorim umesto njega

u koliziji sa hrišćanstvom je zato što imami pozivaju na ‚‚sveti rat" džihad kojem je krajnji cilj istrebljenje ili konverzija nevernika....

inače gospodin univerzitetski profesor( :lol: ) je rasista ...teško da ćeš od njega išta pametno čuti...

a znash brate da je prvi chihad bio oslobodilachki rat, i to inspirisan jednim od najvecih pokolja u srednjem veku...

mada to oni tvrde danas za svaki... a danas i nije bash tako :roll:

a sushtinske ralike izmedju islamskog i ortodoxnog fundamentaliste i ne vidim. podjednako su mi smeshni i opasni.

a nikad necu da shvatim kako neki koji veruju u istog boga toliko mrze samo zbog toga shto placaju harach drugom sveshteniku :(
 
Неки истраживачи тврде да је Мухамед једна од оних личности која је посебно инкарнирана у виду религијског учитеља како би донела нова знања оном делу људског рода где се појавила. Међутим, на основу мојих досадашњих информација, не могу уопште да се сложим са овом тврдњом.

Мухамеда доживљавам као манипулатора, пљачкаша, разбојника, убицу и плагијатора. Овакве особине не доликују једном верском учитељу. Нешто се не сећам да је Исус било кога убио, преварио, или да је било шта опљачкао.

Када читате Куран, ви заправо имате утисак да читате Библију у нешто измењеном облику. Дакле, Мухамед је практично преписао поједине књиге Старог и Новог завета, с тим што је додао поједине елементе који су му у датом тренутку одговарали. Слично је урадио и Џозеф Смит када је писао Књигу Мормона. Зато не треба да вас изненађује одређена сличност између мормона и мухамеданаца.

Мухамедов бог је у много чему сличан старозаветном Јехови који ‘ладно убија на хиљада недужних људи, јер то тако одговара „изабраном народу”. И то би требало да буде Бог-Творац?! Нешто нисам склон да у то поверујем, баш као што не могу ни да поверујем да је Алах, тобожњи Творац, «за невернике припремио ланце, железне огрлице и пламене огњеве», као што стоји у Курану.

Ево како Мухамед замишља Рај који је намењен његовим „верницима”.

«Девојке чедна погледа, што их пре ни човек нити џин не дотаче,
стоје им на располагању.» Сура 95.

Дакле, једно типично материјалистичко схватање Раја и Пакла, које је Мухамед измислио како би, с једне стране, придобио пожудне Арапе жељне секса са девицама, а с друге стране им запретио «пламеним огњевима» уколико не буду покорни Алаху. Ислам је, дакле, религија која се темељи на забранама, конзервативизму и фанатизму.

У потпуности се слажем са речима Др Срђе Трифковића који каже да је ислам само једним делом религија, а другим делом је идеологија.
 
Oni su monoteisti i priznaju da je Bog isti i njima i nama ali nikako ne priznaju da je Isus Sin Boziji mada ga pominju u kuranu. Znaci, njihov Bog je u stvari nas Bog samo sto su oni neke stvari prihvatili a Muhamed ih izmislio kako rekoh, po njihovoj meri. Razlika je ogromna.
 
King 7:
Oni su monoteisti i priznaju da je Bog isti i njima i nama ali nikako ne priznaju da je Isus Sin Boziji mada ga pominju u kuranu. Znaci, njihov Bog je u stvari nas Bog samo sto su oni neke stvari prihvatili a Muhamed ih izmislio kako rekoh, po njihovoj meri. Razlika je ogromna.
Ислам је један неозбиљан бућкуриш Јудеизма и Православља
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top