Isla Margarita

BLAJBI

Zaslužan član
Poruka
103.496
Od kraja oktobra do pocetka aprila cesto provedem vikend na malom ostrvu Coche, pored veceg ostrva Margarita u Venecueli.

Uvek odsedam u istom hotelu jer je veoma kavalitetan i - jeftin.

Vise puta sam tamo sreo grupe Madjara i Bugara...

Sa Yu prostora nikada nikog nisam sreo.

Da li ovaj turisticki raj jos nije otkriven od nasih ljudi?

Spreman sam da sredim rezervaciju za grupe od 4-12 osoba.

Napominjem da boravak sa putem nije nista skuplji od boravka recimo u Grckoj, a provod je - neuporediv.

Samo u kasnojesenjem i zimskom preiodu kada su ovde temperature uvek preko 35 stepeni i nema oblacnih i kisnih dana.

Informacije na pp.

Neke slike:

1r11.jpg

strand-isla-coche.jpg

elyaque1.jpg

punta8.jpg

Cena avionske karte varira od avioprevoznika, momenta letenja i kursa domace valute.

Kada se (povratna) karta vadi u Venecueli kosta oko 500 eura, a kada se vadi u Srbiji oko 1000 eura.

Dnevni boravak u hotelu sa 5 zvezdica kosta oko 50 eura, po principu "sve ukljuceno" (hrana i pice u izobilju) zahvaljujuci crnom kursu domace valute.

Znaci, za 14 dana boravka, sa putem u oba smera i kompletno svim troskovima, trebalo bi da vas iznese oko 1.200 eura.

U toj ceni i obilazak ostrva Margarite i soping jer je celo ostrvo bescarinska zona.

Naravno, uz moju pomoc oko menjanja deviza, kupovine karte i organizacije od sletanja u Karakasu ili Porlamaru (glavnom gradu Margarite - vidi Google).

Posebno je ako neko zeli da predje na kopno i vidi nesto od prirodnih lepota Venecuele koje su svetski poznate (Salto Angel, Mochima, Canaima, Orinoco i td)

salto-angel.jpg

S obzirom na daljinu destinacije i kvalitet hotela koji nudiš cifra od 1.200e je sasvim ok,ali daleko od toga da bi svi koji preferiraju Grčku mogli sebi to da priušte,pogotovu ako se to pomnoži sa npr.4 :sad2:
U svakom slučaju,svi koji vole ovakve destinacije imaju temu za razmišljanje.

Pre nekoliko godina sam provela izvesno duze vreme na Trinidadu i Tobagu . Ostrva koja su prekoputa Venecuele ali je problem bio sto sam vizu imala samo za jedan ulazak na Trinidad i nije bilo moguce otici u Venecuelu koja se golim okom dala videti preko mora jer se ne bi mogla vratiti . Avio karta je isla preko Barbadosa nazad i pored sve zelje , nisma se smela igrati .
Tako blizu a tako daleko :dash: . Nisam ni znala da Margarita pripada Venecueli ali mi je negde u secanju ( mozda gresim !!?? ) ostalo da je ostrvo bilo holandska kolonija i iz tog nekog razloga bilo i skupo .
Znam da je dosta nasih ljudi i tada bilo a i sada na Arubi kao ostrvu pristupacnijem za nase prilike .
Sve u svemu jasno mi je da ni zivot ni hoteli nisu uopste skupi cak i za nase prilike i to sam tvrdila i onda i sada . Cak i jeftiniji od mesta gde nasi ljudi idu u Tursku ili Egipat ......

Malo sam se igrala i na blef nasla prvu kartu za 715 e iz FRA doduse , tako da su tvoje cene vise nego dobre :super:
Samo treba zagristi i odluciti se na takav put .........ali je zato dozivljaj o kome ce se godinama pricati i uporedjivati sa drugim odmorima

Elem , moja druga polovina je trenutno na odvikavanju od straha od letenja , ideja mu se dopada jako i mozda za neko vreme uspem da ga ubedim da je 9 sati leta ustvari 2 (preostalo vreme ce biti pod tabletama za lilule :zper: )
Samo ti pisi i stavljaj slikice , sto vise to bolje :manikir:

Za one koji ne pate od all in usluge,ako već mogu da nađu avio prevoz za 500e,mogu da iznajme vilu čiji najam po osobi košta cca 45e ali za nedelju dana!U tom slučaju,kada već toliko keširaju put mogu da ostanu i mesec dana na tako divnom mestu jer verujem da vanpansionska usluga nije mnogo skupa.Ako grešim,vi me ispravite ;)

Elem , moja druga polovina je trenutno na odvikavanju od straha od letenja , ideja mu se dopada jako i mozda za neko vreme uspem da ga ubedim da je 9 sati leta ustvari 2 (preostalo vreme ce biti pod tabletama za lilule :zper: )
Samo ti pisi i stavljaj slikice , sto vise to bolje :manikir:

:hahaha::rotf::hahaha:

Ja mislim da niko bas previse ne voli da leti avionom.

Letenje nije PRIRODNO STANJE za coveka...

Al mene uvek tesi jedna istina: ako se nesto desi u toku leta, agonija ce biti kratka...:sad2:

Evo par mojih slikica odande:

yhf-doruca.jpg

qtw-sve-no.jpg

jly-064.jpg

Za one koji ne pate od all in usluge,ako već mogu da nađu avio prevoz za 500e,mogu da iznajme vilu čiji najam po osobi košta cca 45e ali za nedelju dana!U tom slučaju,kada već toliko keširaju put mogu da ostanu i mesec dana na tako divnom mestu jer verujem da vanpansionska usluga nije mnogo skupa.Ako grešim,vi me ispravite ;)

To zavisi sta covek ocekuje od odmora.

Ako zeli da se zaista odmori i opusti - hotel je bolji.

Ako hoce jeftinije da prodje - moze da se trazi privatni smestaj, ali u tom slucaju mora obavezno imati nekoga da mu pomogne.

Ovde nisu sva mesta ista i bezbedna kao u Evropi ili Severnoj Americi i Kanadi.

(45 eura za nedelju dana u vili nema - nigde. :mrgreen:)

To zavisi sta covek ocekuje od odmora.

Ako zeli da se zaista odmori i opusti - hotel je bolji.

Ako hoce jeftinije da prodje - moze da se trazi privatni smestaj, ali u tom slucaju mora obavezno imati nekoga da mu pomogne.

Ovde nisu sva mesta ista i bezbedna kao u Evropi ili Severnoj Americi i Kanadi.

(45 eura za nedelju dana u vili nema - nigde. :mrgreen:)

Tacno ! Za evropejce su ipak bolji hoteli i mesta predvidjena za turiste . Karipski narod je bozanstven , lepsu decu nisam nigde videla ,imaju neku lepu boju koze a frizurice koje prave i deci i sebi su arhitektonska cuda .Pritom ima jako obrazovanih i tada sam bila u cudu da znaju za moju zemlju i sta se desava u njoj . Iskreno , ja sam pre puta morala da uzmem atlas da vidim gde idem :rumenko:
Ali , postojala je preporuka da se nakon 18 h ne izlazi van hotela . Naravno da sam i to prekrsila i vrlo brzo shvatila o cemu se radi .
Odrzavao se ulicni festival sa gomilom bendova i pevaca , puno ljudi na ulici , pevaju , igraju i SAMO NAS 2 KOM BELACA SA NJIMA . Nista nam se nije desilo ali ......ima razloga zasto evropljani koji provode zimu tamo uglavnom kupuju apartmane u hotelima .

Zato , .................ipak hotel , jer nisu ni oni skupi previse :D

Draga ivab10, na svim karibskim ostrvima su dominantni crnci osim na Margariti.
Zato ga neki zovu Belo ostrvo.

Ovde najvise ima Indijanaca pomesanih sa belcima ali onih bas jako, jako crnih kao na Haitiju, Kurosau ili Trinidadu - nema.

Iako to nije nikakva olaksavajuca okolnost, i ovde ima pljackasa i lopova.

Uvek sam smatrao da je ceniti ljude po boji koze isto sto i ceniti sadrzaj knjige po boji njenih korica.

:bye:

Daleko od toga da cenim ljude po boji koze ili religiji .Svako je covek za sebe i jedino merilo vrednosti u odnosu na druge .
A lopova , krimosa ................ima svuda pa i kod nas , onolikooooooo :rotf:

Elem , sto vise slikica i pojasnjenja , meni lakse za ubedjivanje :whistling:

PS i da odmah brises onu recenicu ''o agoniji u avionu'' jer je to prvo sto je video i zapamtio :)

Poslednja izmena:
Daleko od toga da cenim ljude po boji koze ili religiji .Svako je covek za sebe i jedino merilo vrednosti u odnosu na druge .
A lopova , krimosa ................ima svuda pa i kod nas , onolikooooooo :rotf:

Elem , sto vise slikica i pojasnjenja , meni lakse za ubedjivanje :whistling:

PS i da odmah brises onu recenicu ''o agoniji u avionu'' jer je to prvo sto je video i zapamtio :)

:hahaha:

Mogu ti reci da sam i ja pretrnuo zadnji put kada smo leteli preko Atlantika...

Ne treba avion bas da padne pa da ti se skrati nesto od zivota, dovoljno je samo da te prepadne.

Elem, nakon poletanja u Karakasu, nakon jedan sat prijatnog leta, bas tamo negde po mojoj proceni iznad bermudskog trougla, odjednom se pojavi natpis: "Ulazimo u zonu turbulencije. Molimo ugasite cigarete i privezite pojaseve".

Privezem ja pojas i malo zatim veliki Boing 747 poce da se trese ko da ne leti, vec da ide po losoj kaldrmi...

"Dobro, tako je to..." razmisljam ja i tesim sebe kada odjednom....:eek:

Prope se avion kao mlad zdrebac i poleti kao raketa prema stretosferi.. Svi se zalepismo za sediste...

Onda, nakon par sekundi zastade u vazduhu...

I poce da pada...

Kao kamen..

Maske za kiseonik same poispadase, neke stvari iz licnog prtljaga padose na pod, zene pocese da vriste, a muskarci da se krste..

Crnac, koji je sedeo pored mene, se pretvori namah u belca...

A meni prolaze misli: "Gotovo je...ovo su mi zadnji trenuci..."

Padao je avion tako, propadao, kad najednom riknuse motori maksimalnom snagom...

Gvozdjurija zadrhta i nekako ponovo uhvati pravac...

Polovina ih je u avionu plakalo. Kosu nikako nisu mogli da spuste....

Tada nam je pilot preko radija nesto objasnjavao, ali ja nisam razumeo posto ne govorim nemacki.

Bilo mi je dovoljno da vidim kraickom oka stjuardese iza jedne zavese kako nesto pricaju medju sobom i hvataju se za srce....:mrgreen:

Evo par slika koje sam DANAS napravio u jednom pansionu na plazi:

ynj-IMGP12.jpg

2vi-IMGP12.jpg

bh2-IMGP12.jpg

lyu-IMGP12.jpg

7v7-IMGP12.jpg

Poslednja izmena:
Što se tiče Margarite ja sam se prilično razočarao jer je ubedljivo najružnije ostrvo od celih jugoistočnih Kariba.Najmanje je sređeno,obala i pesak kao na Štrandu plus moraš da hodaš stotine metara da bi došao do dubine.Teška su sirotinja .
Što se mene tiče nema lepšeg ostrva od Barbadosa u svakom smislu a najsređenije ostrvo u tom delu Kariba je Aruba u koje je najviše uloženo i to američkih para iako je holandska kolonija tako da je za mnoge Aruba i bolja i sređenija od izvikanih Bahama.

Što se tiče cene leta najjeftinije bi prošli ako idete preko Pariza pa na neko francusko ostrvo jer oni računaju let od Pariza pa do bilo koje francuske kolonije kao domaći let tako da je jeftino.
Npr. do Gvadalupea koje je prava francuska kolonija a i prelepo ostrvo.

Što se tiče Margarite ja sam se prilično razočarao jer je ubedljivo najružnije ostrvo od celih jugoistočnih Kariba.Najmanje je sređeno,obala i pesak kao na Štrandu plus moraš da hodaš stotine metara da bi došao do dubine.Teška su sirotinja .
Što se mene tiče nema lepšeg ostrva od Barbadosa u svakom smislu a najsređenije ostrvo u tom delu Kariba je Aruba u koje je najviše uloženo i to američkih para iako je holandska kolonija tako da je za mnoge Aruba i bolja i sređenija od izvikanih Bahama.

Što se tiče cene leta najjeftinije bi prošli ako idete preko Pariza pa na neko francusko ostrvo jer oni računaju let od Pariza pa do bilo koje francuske kolonije kao domaći let tako da je jeftino.
Npr. do Gvadalupea koje je prava francuska kolonija a i prelepo ostrvo.

Ja ne znam gde si ti to bio, ko te je ovuda vodio i kako i zasto ti je Margaritu tako predstavio, ali sirotinje ima svuda u svetu i na Azurnoj obali i na Akapulku, samo ako je dobro trazis.

Obicno se turisti ne vode tamo gde je sirotinja, vec tamo gde se sirotinja ne vidi.

Margarita ima bukvalno HILJADE plaza koje ceo svet smatra za najlepse na Karibima i nije bas da su sve takve kakvu si ti video.

Naravno Aruba, Curosao, Costa Rica i jos neke destinacije su turisticki rajevi, ali su tamo i cene - samo za andjele, a ne za smrtnike.:mrgreen:

Jedan savet: ako sledeci put budes dolazio na Margaritu menjaj turisticku agenciju. ;)

Playa de agua Isla Margarita:

playa-el-agua2.jpg

Playa el Yaquie:

yaque2.jpg

Playa Tirano:

208789605233ab5cc235oiv3.jpg

Hotel Flamingo beach Porlamar:

k7j-flamin.jpg

Pogled iz mog auta na plazu:

2u2-plaza.jpg

Hotel Pueblo caribe:

22k-pueblo.jpg

Odlazak na Coche:

uy6-turism.jpg

Luksuzni centrokomercijal Sambil u Porlamaru (bescarinska zona):

37n-sambil.jpg

Zalazak Sunca na plazi:

dno-plaza3.jpg

Ja ne znam gde si ti to bio, ko te je ovuda vodio i kako i zasto ti je Margaritu tako predstavio, ali sirotinje ima svuda u svetu i na Azurnoj obali i na Akapulku, samo ako je dobro trazis.

Obicno se turisti ne vode tamo gde je sirotinja, vec tamo gde se sirotinja ne vidi.

Margarita ima bukvalno HILJADE plaza koje ceo svet smatra za najlepse na Karibima i nije bas da su sve takve kakvu si ti video.

Naravno Aruba, Curosao, Costa Rica i jos neke destinacije su turisticki rajevi, ali su tamo i cene - samo za andjele, a ne za smrtnike.

Jedan savet: ako sledeci put budes dolazio na Margaritu menjaj turisticku agenciju.

Nisam isao preko agencije i nisam bio turista već sam plovio Karibima i obišao 11 država od Dominikanske do Venecuele tako da sam išao gde hoću.
Rekao sam svoje mišljenje .
Ukusi su različiti a ti se drži Margarite ako ti se tamo sviđa.
Verovatno nisi obišao ostatak Kariba ali polako ,imaš vremena.
A što se tiče cena i nije baš tako kako kažeš.Osim prevoza većina stvari su im jeftinije od npr.Crne Gore

Nisam isao preko agencije i nisam bio turista već sam plovio Karibima i obišao 11 država od Dominikanske do Venecuele tako da sam išao gde hoću.
Rekao sam svoje mišljenje .
Ukusi su različiti a ti se drži Margarite ako ti se tamo sviđa.
Verovatno nisi obišao ostatak Kariba ali polako ,imaš vremena.
A što se tiče cena i nije baš tako kako kažeš.Osim prevoza većina stvari su im jeftinije od npr.Crne Gore

Dragi moj prijatelju, ja 20 debelih godina zivim na Margariti...

A ti si tamo prosao nekim brodom, svratio na dan-dva... Naravno da su utisci razliciti. :mrgreen:

Veoma je tesko nesto videti i shvatiti ako nema neko da ti pokaze, da te usmeri...Ne znas gde da odsednes, gde da kupujes, sta da vidis, gde da menjas pare na crno...

Mozes da se uputis u nezeljenom pravcu, pa vidis ruzne stvari, a mozes i gore da prodjes.

Svuda je to u svetu tako....

Ako sledeci put budes dolazio, javi mi se, pa ces kada te ja provedem imati sasvim drugi utisak.

Nac. park Restinga na Margariti:

b6f-IMGP06.jpg

Ribe na pijaci u izobilju:

116-pijaca.jpg

Uragan:

wpa-uragan.jpg

Jedna narodna plaza:

1qp-IMGP12.jpg

:hahaha:

Mogu ti reci da sam i ja pretrnuo zadnji put kada smo leteli preko Atlantika...

Ne treba avion bas da padne pa da ti se skrati nesto od zivota, dovoljno je samo da te prepadne.

Elem, nakon poletanja u Karakasu, nakon jedan sat prijatnog leta, bas tamo negde po mojoj proceni iznad bermudskog trougla, odjednom se pojavi natpis: "Ulazimo u zonu turbulencije. Molimo ugasite cigarete i privezite pojaseve".

Privezem ja pojas i malo zatim veliki Boing 747 poce da se trese ko da ne leti, vec da ide po losoj kaldrmi...

"Dobro, tako je to..." razmisljam ja i tesim sebe kada odjednom....:eek:

Prope se avion kao mlad zdrebac i poleti kao raketa prema stretosferi.. Svi se zalepismo za sediste...

Onda, nakon par sekundi zastade u vazduhu...

I poce da pada...

Kao kamen..

Maske za kiseonik same poispadase, neke stvari iz licnog prtljaga padose na pod, zene pocese da vriste, a muskarci da se krste..

Crnac, koji je sedeo pored mene, se pretvori namah u belca...

A meni prolaze misli: "Gotovo je...ovo su mi zadnji trenuci..."

Padao je avion tako, propadao, kad najednom riknuse motori maksimalnom snagom...

Gvozdjurija zadrhta i nekako ponovo uhvati pravac...

Polovina ih je u avionu plakalo. Kosu nikako nisu mogli da spuste....

Tada nam je pilot preko radija nesto objasnjavao, ali ja nisam razumeo posto ne govorim nemacki.

Bilo mi je dovoljno da vidim kraickom oka stjuardese iza jedne zavese kako nesto pricaju medju sobom i hvataju se za srce....:mrgreen:

Evo par slika koje sam DANAS napravio u jednom pansionu na plazi:

E to je bas nezgodno...mojoj porodici je proslog januara propadao avion pri uzletanju. Isli su Britishairways-om iz Mexica i nakon 15 minuta leta krenule su neverovatne turbulencije, zatim naglo propadanje, vristanje, cicanje i kaze mi sestra tacno se oseti muka aviona da se izdigne i postigne visinu, nakon toga jos 2 sata gadnih turbulencija...devojka koja nije imala strah od aviona sada pije bromazepam od 5mg pre ulaska u sam avion pa makar let trajao dva sata. Elem, mi racunali da idem u posetu januara ali sam, panicar kakav jesam, pomerila za mart jer su mi kazali da tada ne duvaju jaki vetrovi iznad Kariba i da je vreme najlepse, nakon uragana a pre kisne sezone. Inace ja planirala vikend na Kubi jer je blizu i jeftino je otici, koliko je udaljena Margarita od Mexica? Koja avio kompanija je najbolja? Nisi svaki dan u tom delu sveta pa makar da vidim sto lepsu sliku...do Akapulka cu kolima ili busom nema ni 5 sati, ali ne znam sta je bolje Kankun, Kuba ili ova Margarita...mnogo zelja malo vremena a i novac nije banalan faktor...

Back