Iskrenost

__Stela___

Domaćin
Poruka
3.752
Hajdemo malo o iskrenosti, a pogotovo onoj koja nekima sluzi za paravan da kazu sve najgore pod parolom "ja sam samo iskren/a". Takvi obicno za sebe kazu: "Ja sam iskren covjek/zena, ja sve u lice kazem." Ta iskrenost im je paravan da iznesu razne uvrede i pokusaj da povrijede nekog. Njih nije briga kako ce to djelovati na drugu osobu, bitno da su oni olaksali dusu (istresli svoje neke frustracije) i rekli iskreno svoje uvrede, a to sto ih niko nije ni pitao uopste nije ni bitno.

Sta vi mislite o takvoj vrsti iskrenosti? Imate li takve "iskrene" ljude u okruzenju? Kako se nosite sa njima?

Ili ste mozda i sami "iskreni"? :mrgreen:

ju teme :)
e ja sam bila ta..samo iskrena:mrgreen:
vise jok.
prvo, sta koga bre zabole sta ja mislimj i o cemu
drugo, svi samo trtljaju da hoce iskrenost a realno ne mogu da je podnesu. niko. ni ja . ni drugi.
zato sad samo umereno, umiveno, ususkano polako lagano..sa osmehom..:heart:

Hajdemo malo o iskrenosti, a pogotovo onoj koja nekima sluzi za paravan da kazu sve najgore pod parolom "ja sam samo iskren/a". Takvi obicno za sebe kazu: "Ja sam iskren covjek/zena, ja sve u lice kazem." Ta iskrenost im je paravan da iznesu razne uvrede i pokusaj da povrijede nekog. Njih nije briga kako ce to djelovati na drugu osobu, bitno da su oni olaksali dusu (istresli svoje neke frustracije) i rekli iskreno svoje uvrede, a to sto ih niko nije ni pitao uopste nije ni bitno.

Sta vi mislite o takvoj vrsti iskrenosti? Imate li takve "iskrene" ljude u okruzenju? Kako se nosite sa njima?

ovim zakljuckom potvrdjujes teoriju da je iskrenost precenjena,s kojom se jedino slazem ako se servira svinjama umesto splacina,u smislu ako se moja istina proceni kao nesto drugo do iskljucivo istine

Ako vam je stalo do prijateljstva ili ljubavi morate biti iskreni......Jer kako kaze ruska poslovica:"Nije ti prijatelj onaj koji te medom maze,vec koji ti istinu u lice kaze"!.Mislim takođe da iskrenost treba da posluzi i nama samima da budemo bolji.Jer primjerom se ipak najbolje pokazuje.......Sa rijecima toi de dosta teze.....Strogost prema sebi najbolji je primjer da i drugima pokazete da ste realna i odgovorna osoba.....

Ima iskrenosti i "iskrenosti" - ovisi o motivu.
U prvom slučaju je motiv dobronameran i takva iskrenost je za ceniti. U drugom slučaju motiv nema veze sa osobom prema kojoj se "iskrenost" ispoljava, već je motiv čisto kritikujuće seratorsko olakšavanje osobe koja pod parolom navodne iskrenosti hoće da popuje, vređa ili usmerava drugu osobu na ponašanja koja su dobra ne iz ugla te druge osobe, već iz ugla kritičara.

Postoje bitni i nebitni ljudi. Od onih koji su ti bliski, koje poštuješ i čiji stav vrednuješ svaka opaska je dobrodošla. Nećeš je doživeti kao osudu nego dobronamernu kritiku. Ali je opet na tebi da razmisliš, pa usvojiš ili odbaciš.
Za stav onih koje ni sama ne cenim me boli štikla. Kao što ni ja nemam nameru da njima mudrujem.
Ti što večito drugima sude, sve odmeravaju, kritikuju, morališu,... su jadni usamljeni, sami nezadovoljni a nesposobni da sebi priznaju greške i pokušaju rešiti probleme, pa sve to guraju pod tepih, glume zadovoljstvo i bave se tudjim životima.
I na forumu se tačno oseti ko je dobronameran, prijateljski nastrojen i kada nam se mišljenja razlikuju a ko je zajedljiv, ozlojeđen i ogorčen.

Iznosenje misljenja za koje nismo pitani je nekulturno.
Iznosenje misljenja za koje znamo da ce povrediti je agresivno.
Vodim racuna sta kome govorim i sa godinama sam sve svesnija koliko je vazno voditi o tome racuna, a i sve sam sposobnija da prepoznam moguce implikacije svojih izliva iskrenosti.

Niko nije tako neotporan na tudju iskrenost kao ovi *ljubitelji iskrenosti* koji moraju da iznesu svoje misljenje ma kome, ma kada, ma kakvo da je :D

Jos jedan od cesto pogresno tumacenih pojmova.

Ako vam je stalo do prijateljstva ili ljubavi morate biti iskreni......Jer kako kaze ruska poslovica:"Nije ti prijatelj onaj koji te medom maze,vec koji ti istinu u lice kaze"!.Mislim takođe da iskrenost treba da posluzi i nama samima da budemo bolji.Jer primjerom se ipak najbolje pokazuje.......Sa rijecima toi de dosta teze.....Strogost prema sebi najbolji je primjer da i drugima pokazete da ste realna i odgovorna osoba.....
Nije svaka istina za svačije uši.” Umberto Eko.

To sto je neko strog prema sebi i dalje mu ne daje za pravo da se namece ili povredjuje.

ovim zakljuckom potvrdjujes teoriju da je iskrenost precenjena,s kojom se jedino slazem ako se servira svinjama umesto splacina,u smislu ako se moja istina proceni kao nesto drugo do iskljucivo istine

Iskrenost nije precenjena nego cesto pogresno tumacena.

Za nekoga je iskrenost reci sta god ti padne na pamet.
Za nekoga je iskrenost ne slagati, cak i kad se nesto precuti ili dozirano saopsti.
Za nekoga je iskrenost prilagoditi saopstavanje sagovorniku i situaciji i pokusati da svojim iskazom pomognes ili bar ne odmognes.
Za nekog je iskrenost neprekidno nadobudno kritikovanje...

Iskrenost ima smisla samo ako cini dobro ili je makar dobronamerna.
Sve ostalo je...

A sta je istina... o tome bi se tek moglo diskutovati.

Iskrenost nije precenjena nego cesto pogresno tumacena.

Za nekoga je iskrenost reci sta god ti padne na pamet.
Za nekoga je iskrenost ne slagati, cak i kad se nesto precuti ili dozirano saopsti.
Za nekoga je iskrenost prilagoditi saopstavanje sagovorniku i situaciji i pokusati da svojim iskazom pomognes ili bar ne odmognes.
Za nekog je iskrenost neprekidno nadobudno kritikovanje...

Iskrenost ima smisla samo ako cini dobro ili je makar dobronamerna.
Sve ostalo je...

A sta je istina... o tome bi se tek moglo diskutovati.
iskreno..uvek si bila pametnica. :)

Ima iskrenosti i "iskrenosti" - ovisi o motivu.
U prvom slučaju je motiv dobronameran i takva iskrenost je za ceniti. U drugom slučaju motiv nema veze sa osobom prema kojoj se "iskrenost" ispoljava, već je motiv čisto kritikujuće seratorsko olakšavanje osobe koja pod parolom navodne iskrenosti hoće da popuje, vređa ili usmerava drugu osobu na ponašanja koja su dobra ne iz ugla te druge osobe, već iz ugla kritičara.

Vodim racuna sta kome govorim i sa godinama sam sve svesnija koliko je vazno voditi o tome racuna, a i sve sam sposobnija da prepoznam moguce implikacije svojih izliva iskrenosti.

Niko nije tako neotporan na tudju iskrenost kao ovi *ljubitelji iskrenosti* koji moraju da iznesu svoje misljenje ma kome, ma kada, ma kakvo da je :D

ne bih ni sama drugacije napisala, pa je bolje da kvotujem ove dve dame :)

s tim sto bih dodala da je nosač luče iskrenosti, plasirane kojekude, bez da ga je iko išta pitao, najčešće sličan uplašenom detetu u šumi, koje viče: bu! jer mu svako drvo liči na avet iz noćnih mora.
sakriveni iza maske ja sam samo iskren su često drhtavi plašljivci, ponekad samo nekulturni, a ponekad, brate, glupi.

iskreno :)

То није искреност, то је једноставно истресање. Понекад на тотално недужну особу.

bravo
inace trudim se da zivim ovako,vecinom uspevam,al desi se da i ja budem'"iskrena"
13226662_1150945664936691_4116492493351428361_n.jpg

inace na forumu lako mozes da predvidis ko sta kaze iz pakosti i zlobe,a ko zato sto stvarno drugacije misli od tebe

Poslednja izmena:
Mora se biti iskren ako se radi o vlastitim interesima.Pa necu valjda cekati citav zivot da nekom nesto kazem ili cu hodati pognute glave i biti licemjer i kukavica.Na ovom forumu izgleda sve neke diplomate i balanseri........

OOOOOOOOOOOOOO
I uvodni post I cinjenica da se neko krije iza drugog nicka govore sami o sebi :heart:

- - - - - - - - - -

Mora se biti iskren ako se radi o vlastitim interesima.Pa necu valjda cekati citav zivot da nekom nesto kazem ili cu hodati pognute glave i biti licemjer i kukavica.Na ovom forumu izgleda sve neke diplomate i balanseri........[/QUOTE]

Bas vala

OOOOOOOOOOOOOO
I uvodni post I cinjenica da se neko krije iza drugog nicka govore sami o sebi :heart:

- - - - - - - - - -

Sta to govore? I ko se krije? Ocito si se ti pronasla medju ovim "iskrenim".

Kako je vecina i shvatila tema je o ljudima koji svoju nekulturu i bezobrazluk predstavljaju kao iskrenost.

Dakle, sta je to tebe tako pogodilo i ko se krije pod ovim nickom? "Iskreno" odgovori. :mrgreen:

Back