Iskreni broker za BBC: “Euro je gotov”

Ko je čovek koji je preplašio svet?

BBC navodi da je izvršio neophodne provere i da je utvrđeno da je on osoba od kredibiliteta, "iskusni broker i profesionalni govornik", sam Rastani je u intervjuu za londonski Telegraf rekao da se on zapravo trgovanjem na berzi bavi iz hobija i da mu je osnovna „profesija“ – govorništvo.
"Ja volim da budem u centru pažnje i to je glavni razlog zbog kog sam pristao da govorim za BBC. Oni su meni prišli. Trgovanje je hobi, nije biznis. Ja sam govornik", rekao je Rastani

:hahaha::super:

BBC navodi da je izvršio neophodne provere i da je utvrđeno da je on osoba od kredibiliteta, "iskusni broker i profesionalni govornik", sam Rastani je u intervjuu za londonski Telegraf rekao da se on zapravo trgovanjem na berzi bavi iz hobija i da mu je osnovna „profesija“ – govorništvo.

"Ja volim da budem u centru pažnje i to je glavni razlog zbog kog sam pristao da govorim za BBC. Oni su meni prišli. Trgovanje je hobi, nije biznis. Ja sam govornik", rekao je Rastani

:rotf:

Jos pre 3 meseca sam evro zamenio u svajcarce....i lepo zaradio...:mrgreen:

Pa, ako si to uradio pre tri meseca, onda i nisi nešto baš zaradio :) Manje-više isti je kurs EUR/CHF tad i sad.

Ja sam CHF kupovao kada je u proseku bio 1,31, a prodao sam ga po 1,11 ;)

BTW, gospodin broker Rastani je jedan od retkih kojima idu u prilog ovakve priče. On zarađuje kad se svi uspaničimo. On primenjuje jednostavnu ekonomsku mudrost: kad svi prodaju, ti kupuj...

@Tihi,
Kakvi su nam ekonomski pokazatelji, Srbija ce 4 puta da propadne dok se EU skani da propadne bar jednom...

Poslednja izmena:
Evo vam o vasem "uspesnom brokeru"... I sad se vi palite na budalu koja je jedino u zivotu postigla to sto je izasao na televizor i pljuvao po vodecim finansijskim institucijama... Ali sta da se radi, paranoja se dobro prodaje...

In the interview Mr Rastani described himself as an independent trader. Elsewhere he claims he's an "investment speaker". Instead of operating from a plush office in Canary Wharf Mr Rastani works and lives with his partner Anita Eader in a £200,000 semi in Bexleyheath, south London. The house, complete with a mortgage from Royal Bank of Scotland, belongs to her not him.

Da zna nesto o trgovini akcijama ne bi ziveo u zeninoj kuci i bio u minusu...

60 Lavernock Road (far left of picture) Bexleyheath home of Alessio Rastani

He is a business owner, a 99pc shareholder in public speaking venture Santoro Projects. Its most recent accounts show cash in the bank of £985. After four years trading net assets are £10,048 - in the red.

BTW, gospodin broker Rastani je jedan od retkih kojima idu u prilog ovakve priče. On zarađuje kad se svi uspaničimo. On primenjuje jednostavnu ekonomsku mudrost: kad svi prodaju, ti kupuj...
Kao sto vidis on ne zaradjuje nista vec je samo jedna budala koja se domogla televizije...

"Evro je mrtav, Grčka je otpisana"
Izvor: B92

Beograd -- Evro je mrtav i ne može biti spašen, a Grčka će na kraju bankrotirati, kaže Atila Salaj-Berževic, šef odeljenja sekjuritiza u italijanskoj Unikredit grupi.

9854239004e83fa9bd05c7890846202_640x360.jpg

Salaj-Berževic, nekadašnji prvi čovek Budimpeštanske berze, kaže da je „zajednička evropska valuta praktično mrtva“.

On je dodao da je jedino preostalo pitanje „koliko još dana trajati beznadežna borba veropskih zvaničnika i Evropske centralne banke da održe duh Grka“

“Tog momenta kada Grčka objavi bankrot, Evropu će potresti zemljotres razorne snage, koji će doneti obrise nove ere u životu na Starom kontinentu“, rekao je on.

On navodi da Grčki bankrot znači da država neće moći da plaća zarade zaposlenima, kao ni penzije, što bi moglo da izazove „stampedo“ ka bankomatima.

“Automatska kriza nelikvidnosti dovešće do totalnog kolapsa grčkog bankarskog sistema“, napominje on i dodaje da će i „štednja biti izgubljena jer više neće važiti ni garancije grčke države na nju“.

Salaj-Berževic kaže i da će se ova katastrofa veoma brzo proširiti čitavom evrozonom, Evropom i svetom, kao i da će banke biti primorane da zatvore kreditne linije prema drugim bankama izloženim u zemljama koje bi mogla da pogodi „Grčka munja“.

On navodi i da bi to moglo da znači i da će doći do povlačenja uloga iz slabih banaka iz slabih zemalja, što će izazvati krizu nelikvidnosti i takve banke će propasti jer neće imati ni državu da ih zaštiti.

“Ova eksalirajuća panika mogla bi da dovede i do nestanka evrozone“, prognozira on.

"Naravno, Merkel, Sarkozi i Barozo ponavljaju svaki dan da će evro opstati jer je alternativa ogloman trošak za svaku zemlju članicu“ kaže Salaj-Berževic i objašnjava da „nestanak evrozone ipak ne bi došao kao proizvod delovanja Brisela već kao rezultat finansijke apokalipse koja dolazi kao ’nepozvani gost’“.

Back