Probivach VI definitivno treba da se lecite i da posle sluzenja vojske u civilnoj ustanovi za mentalno obolele tamo ostanete duze vremena. Umesto da kazes nesto pametno , mislite da imate pravo da vredjate , a uopste memas pojma sa kime pricas, a osecas potrebu da se dokazes svojim oholim ponasanjem ,tatinog sina.
Civilna vojska je smisljena da bi tatini sinovi ugodno odsluzili svoj dug otadzbini.
Vecina ljudi u civilnoj vojsci ne radi nista , vec se jednom u 3 dana pojavi u ustanovi i kad se pojavi onda kafenise. Imas takvih primera koliko hoces.A oni koji su iskorisceni ili se tako osecaju neka odu u vojni odsek i prijave svoje drugare sto nista ne rade.
Za skupljanje smeca je svako obucen,,, Umesto da nam po gradovima lete kese i papiri lepo civilnom vojniku narandzasto prsluce i neka skuplja smece.
A sad ti meni navedi koji posao radi civilna vojska a da za to nije obucena/?
Mozda ne znaju da nose ormare, da brisu tablu. da cackaju nos???
Tvoj recnik pomalo postaje naporan... Svi treba da se lece, samo ti zdrav... Bice da je tako... Kazes "a uopste memas pojma sa kime pricas"... Da nisi ti mozda iz te pomenute dusevne bolnice, pa sve ovo primas licno...
"Civilna vojska je smisljena da bi tatini sinovi ugodno odsluzili svoj dug otadzbini." - Cista budalastina... Kod mene na fasku sam video masu civilnih vojnika, i nijedan nije tatin sin... Vecinom su to studenti, koji na taj nacin mogu i tokom sluzenja vojske da polazu ispite... E, sad, ne znam... Mozda su tatini sinovi oni koji po grobljima kopaju rake... To stvarno ne znam... A, ako vec imas tako lepo misljenje o redovnoj vojsci, reci mi zasto je nema da cuva svoj narod i svoje drzavljane na Kosmetu... Cemu nam trenutno sluzi redovna vojska... Da udje u NATO??? Zadnjih par godina je mnogo korisnija civilna vojska nego redovna iz vise razloga... Makar neko od civilaca uradi nesto korisno... Zatim, redovna vojska nas kosta "ko svetog Petra kajgana", a nikakve vajde od nje... Osim ako nece da ide po Iraku i Afganistanu da odrzava red i mir... To, ne znam...
"Vecina ljudi u civilnoj vojsci ne radi nista" - Opet laz... Ima sigurno i onih koji nista ne rade... Ali ono sto sam ja video i sto ja znam, (opet govorim za vojnike koji su na mom faksu), svaki dan dolaze i svaki dan imaju gomilu poslova... Neki rade po sluzbama fakulteta.... Neki dezuraju na ulazu gde se javljaju na telefon i rade slicne poslove... Neki kose travu, ciste dvoriste, popravljaju stolove i stolice, i slicne stvari... Svako je angazovan i kod nekog profesora, tako da i tu skenira knjige, sprema predavanja i slicno... Svi imaju dane kada rade kod domara, kada brisu tablu... Neko je zaduzen za postu i slicno... Siris lazi pricajuci napamet...
"civilnom vojniku narandzasto prsluce i neka skuplja smece", "da nose ormare" - Ti definitivno nemas veze sa ovom tematikom, kao ni sa gomilom drugih, gde se javljas iz dosade da se svadjas i vredjas druge korisnike... To neka ide na dusu moderatorima... Ja cu da te trpim...
"A sad ti meni navedi koji posao radi civilna vojska a da za to nije obucena/?" - Na primer desavalo se da ga domar tera da se bakce nesto oko struje... Nije za to obucen... Sta ce biti ako ga udari struja... Ko ce biti odgovoran... Poslovi koje moze da radi civilna vojska su utvrdjeni, a to sto ti nabrajas su ciste gluposti...
"da cackaju nos" - Znas kako se kaze deci... Ajde idi, brisi nos...