Isključivost Srba pravoslavaca

Кешов моменат епифаније, из Савла у Павла.

Лето '99, Б-2 сав у пламену тутњи кроз ноћ и пада у славонске шуме као Луцифер са неба.

Кеш (тада још увек Ујо_67): "Срби! Срби! Ипак је то народ небески."
Da, netko doživi prosvjetljenje u Notre Dameu, a netko u Spačvanskim šumama. Priča se da je to toliko gusto da je poput prašume pa je zato to područje još neistraženo i u dubini skriva ostatke B-2.. Jbt, kao da se radi o Amazoni. :ok:

koliko je Srba bolje od Ive Andrica? I kad je Ivo Andric govorio da su svi Srbi bolji od njega? Nisi u pravu.

Srbi prihvataju sve bez razlike, osim onih koji prema Srbima gaje mrznju i netrpeljivost.

Evo skoro bio prilog o nekom amerikancu , a Amerikanci su nas ubijali pre 20 godina, okupiraju nasu teritoriju, koji je dosao u jedno srpsko selo cisto kupio kucu i zdruzio se sa lokalnim Srbima.

Da Srbin tako ode npr u neki cist hrvatski kraj , verovatno ne bi ziveo duze od 10 dana. U najboljem slucaju bi dobio teske batine cime bi mu stavljeno bilo do znanja da tu nije pozeljan.
A zašto ti je KESH draži od mene? Ozbiljno pitam, zanima me.

Sto mislis da je liberalnije od katolicanstva?
Realno jeste. Mi smo skoro kao protestanti po stilu života i liberalnih pogleda na život.
Uzmi da je tek prije koju deceniju unazad Italija dozvolila razvod braka. To kod njih nije bilo uhvaćeno u porodičnom pravu,pa su Italijani povremeno trovali svoje bračne partnere.
Irska je takođe dugo vremena zabranjivala abourts,a Belgija ga legalizovala 1990. Bivša Jugoslavija legalizovala abortus 1952.
Crkve su u Hrvatskoj bile najviše posjećene za vrijeme komunizma,a na hrvatskim ostrvima za vrijeme titovog režima vjeronauka se odvijala u školi bez problema.

Realno jeste. Mi smo skoro kao protestanti po stilu života i liberalnih pogleda na život.
Uzmi da je tek prije koju deceniju unazad Italija dozvolila razvod braka. To kod njih nije bilo uhvaćeno u porodičnom pravu,pa su Italijani povremeno trovali svoje bračne partnere.
Irska je takođe dugo vremena zabranjivala abourts,a Belgija ga legalizovala 1990. Bivša Jugoslavija legalizovala abortus 1952.
Crkve su u Hrvatskoj bile najviše posjećene za vrijeme komunizma,a na hrvatskim ostrvima za vrijeme titovog režima vjeronauka se odvijala u školi bez problema.
Ne mozes da gledas u periodu komunizma kad ne moze crkva protiv drzave i crkva je i sad protiv abortusa ali sta ona moze, pa nista. Ne vidim da su katolici ista konzervativniji cak naprotiv.

Ne mozes da gledas u periodu komunizma kad ne moze crkva protiv drzave i crkva je i sad protiv abortusa ali sta ona moze, pa nista. Ne vidim da su katolici ista konzervativniji cak naprotiv.
Zavisi koji katolici. Ako gledaš Francuske,Belgijske,Češke,Slovačke i Slovenačke katolike liberalni su koliko i mi,ako gledaš Irske,Poljske,Španske i Italijanske (južne) katolike konzervativniji su od nas i više religiozniji.

Неки наши фудбалери који су играли за клубове из више земаља на западу кажу да су Шпањолке пуно конзервативније него Британке, Францускиње, Холанђанке, Немице итд.
Pa nije to bas neki relevatan izvor pogotovo sto licno misljenje moze da bude i ovako i onako, ja recimo ne vidim da su ista bolje od ovih navedenih, Poljakinje mozda posto je istok generalno malo manje posrnuo ali idu u tom smeru kao i mi, za Irkinje ne znam premalo informacija dolazi odatle al opet mi je tesko da poverujem.

Pa nije to bas neki relevatan izvor pogotovo sto licno misljenje moze da bude i ovako i onako, ja recimo ne vidim da su ista bolje od ovih navedenih, Poljakinje mozda posto je istok generalno malo manje posrnuo ali idu u tom smeru kao i mi, za Irkinje ne znam premalo informacija dolazi odatle al opet mi je tesko da poverujem.
Poljakinje su među prvih top 5 striptizeta u Kanadi i u Americi,al to je ne bitno. Bitno je da im muškarci čuvaju čednost. Irkinje imaju za sada najbolje plate u EU i nemaju potrebe za bilo kakvim poslovima kao seksualne radnice. Natalitet kod Iraca je zadnjih 50 godina u plusu( i onda kad su bili siromašni). Mada opet i Irkinje nisu za šipke. Kad uporediš slovensku ljepotu i pjegave ostravljnke ,dajem prednost ženama iz Slovenskog svijeta.

Već sam pisa o mom prijatelju Hrvatu iz ustaške obitelji koji želi postati Srbinom. Još to nije postao i to ga izjeda, gleda srpske kanale,pokušava se družiti s Srbima i tako već. Mada ruku na srce to je u Splitu teško družiti se s čovjekom koji se otvoreno izjašnjava da je Srbin, slavi Vidovdan, ide u pravoslavnu crkvu i sl. Kad smo kod crkve, a sam ga ovako svitova da ide kod pravoslavnog popa, on baš i nije nešto oduševljen jer kaže da nacija ne može ovisiti o religiji, a on je još ateist i komunist. Ja sam ipak osta pri svome da ide kod pravoslavnog popa s time da prešuti ko mu je familija i da je on komunist i ateist, nek kaže da je katolik. Posluša me je ali razočaran je susretom s popom, doduše ovaj je to pozdravio što želi prijeći u Srbe, tj pop mu je reka da je to samo priznanje činjenice da je Srbin ovako i onako. Ali unatoč tome poponja mu je kaza da ipak neće moći odma biti punopravni Srbin makar postao odma pravoslavac jer mu je duša onećišćena papinstvom kako on kaže. Kazao mu je da on smatra da on čak i uopće be može biti pravi Srbin ni do kraja života!!

Pa što to triba da budeš Srbin j e b e m mu sve više?!!!? Da je kaza da je komunist i ateist bila bi ista reakcija? Da li sam pogriješio u tom mom savjetu? Zašto su Srbi pravoslavci toliko isključivi? Stalno na ovom forumu svakom Hrvatu popuju da je Srbin a kad neki Hrvat oće biti Srbin onda prave probleme, stvarno ne shvaćam??'

Nema mu druge treba proći inicijaciju...
Neka proba doći u opancima, šajkačom i sa zvezdin dresom na rivu popiti kafu.
Konobare nek oslovljava sa aloo brateee i traži imali domaće Jelen pivo.

Poljakinje su među prvih top 5 striptizeta u Kanadi i u Americi,al to je ne bitno. Bitno je da im muškarci čuvaju čednost. Irkinje imaju za sada najbolje plate u EU i nemaju potrebe za bilo kakvim poslovima kao seksualne radnice. Natalitet kod Iraca je zadnjih 50 godina u plusu( i onda kad su bili siromašni). Mada opet i Irkinje nisu za šipke. Kad uporediš slovensku ljepotu i pjegave ostravljnke ,dajem prednost ženama iz Slovenskog svijeta.
Tako je Poljakinje, Rumunke, Bugarke ali ja ne mislim da su zbog tih Rumunki i Bugarki Pravoslavci liberalniji, mislim da je to do njih samih do mentaliteta, verujem da bi se isto ponasale i da su te drzave katolicke. No, nisam ja ni mislio samo na sipku vec na to kakav je obican narod koji radi neke druge poslove i ne zivi od prostitucije. Srbija je pravoslavna ali to pravoslavlje uopste ne utice na 99% ljudi kao sto ni vera u katolickim drzavama EU isto ne igra neku ulogu, hocu da kazem da je Nemicama i Francuskinjama teze i one bi to isto radile ali ja sam gore mislio na navike ljudi koji ne zavise od sipke.

Неки наши фудбалери који су играли за клубове из више земаља на западу кажу да су Шпањолке пуно конзервативније него Британке, Францускиње, Холанђанке, Немице итд.

I Portugalke, Italijanke, Grkinje, a Turkinje da ne pominjem.

Generalno, te tamnije su mnogo teze od onih svetlijih, uz par izuzetaka doduse....

Back