Isidora Bjelica

ima jedna teza
da ljudi bolje da čitaju NEŠTO, nego ništa
otud opravdanje besteselera i inih popularnih knjiga za plebs

ima druga teza
bolje da ne čitaju NIŠTA nego takva sr.anja

šta mislite o tome?

Ja uvek nekako mislim u koji korpus knjiž. I OSTALIH papirnatih dela ulazi roman I. Bjelice kod datog čitaoca

uvek mislim
U KOJI KONTEKST to delo leže, gde se gnezdi, među kakvim idejama, kakvom (još, eventualno) literaturom....

Mislim, to je ono što me inače odbija od extra popularnih knjiga

a književnost, u stvari, papirnate tvorevine s koricama su ***** (ajde da "pravoj" književnosti ne skidamo oreol umetnosti, dok ga sama ne zbaci :wink: )

Hiperprodukcija u bilo kom pogledu uglavnom ozbiljno narusava kvalitet,ukoliko je isti uopste i postojao na pocetku.Ne svidja mi se Isidorino okruzenje niti kulturni dogadjaji kojima daje primat.
-Princeze di Montenegro-su OK,ali nista vise od toga.
-Ljubav u Kairu-mi ne prija previse je jeftina i vulgarna...
Isidora jednostavno po mom misljenju odbija da odraste,ali bez obzira na prednosti takvog stava mane su grozno uocljive.Stvarno nije lepo videti odraslu zenu da place za zveckom...
Vreme ce pretpostavljam o ovoj temi dati najbolji sud,mada Barbaru Kartlend retko ko moze nazvati knjizevnicom, umrla je kao jedna od najprodavanijih pisaca na svetu.Mislite o tome...

Upravo TO! :D

Svako ulazi u književnsot (ONU s koricama, ne idejnu i poetičku, nego uopšteno) s sopstvenim ambicijama....

Neko želi da zaradi novac, nego želi da postane impotentni akademik, neko želi da postane prepotentni gubitnik NIN-ove nagrade....
U čemu je problem? Svako delo, eto, nađe svog čitaoca....Šta fali, renoviraš stan od ljubića koji ide uz Lisu...:lol:

Svi nešto pretpostavljamo intelektualno - svemu ostalom, a gde su spa-tretmani, gde put u Dubai pet puta godišnje, gde su dobre knjige i slike i da svako i ma svoj lap top u porodici....npr? :D

Ma neka je tako, i treba tako da bude! :lol:
Šta bi bilo da od pisanja UOPŠTE ne može da se živi :wink:

Truman:
Znam da ce mnogi sa gadjenjem prokomentarisati ovu temu ali interesuje me da li mislite da u njenoj knjizevnosti postoji bar neki potencijal ili je to cista populisticka knjizevnost.Zacudio sam se kada je Pavic u nekom intervjuu nju naglasio medju zenskim piscima u pozitivnom smislu.
Interesuje me i sta mislite o njenoj licnosti,cist egzibicionizam ili nesto vise.

Isidora Bjelica?
Misliš Isidora Puškica :P :P ?
Oooooooooooočajnica.
Pazi kad joj je Vendi najbolja ortakinja.

Truman:
Znam da ce mnogi sa gadjenjem prokomentarisati ovu temu ali interesuje me da li mislite da u njenoj knjizevnosti postoji bar neki potencijal ili je to cista populisticka knjizevnost.Zacudio sam se kada je Pavic u nekom intervjuu nju naglasio medju zenskim piscima u pozitivnom smislu.
Interesuje me i sta mislite o njenoj licnosti,cist egzibicionizam ili nesto vise.

Evo sta mislim o njoj(citiram Kortasara):

"Grozna je,trebalo bi je strmeknuti niz stepenište i gnječiti joj lice nogom,zgaziti je kao štetočinu,razbiti je kao klavir,koji pada sa desetog sprata" :twisted: :twisted: :twisted:

Back