Ishrana

Zar nije torta hladna

Aktivan član
Poruka
1.205
Pitanja

1. Koliko jedete?
2. Šta preovladava najviše tokom dana? (nezdravo ili zdravo)
3. Koliko mozete dugo da budete gladni?
4. Da li u pola noći otvarate frižider?

Moji neslavni odgovori

1. Jedem poprilično dosta.
2. Svaki dan jedem kuvani ručak (izuzev nedelja) i po jednu voćku a ostatak dana nezdravo.
3. Nemam iskustva.
4. Ne otvaram frižider, obezbedim se preko dana.

Sada ću biti malo samokritičan

Stefane, ti vodiš nezdrav život. Doručak, užine i večere su ti uglavnom nezdrave to bi trebao da rešiš. To što ti jedeš previše, mislim da ti nije argument pubertet nego već tvoja strasna želja da uživaš u nezdravo-ukusnim stvarima. Ja nemam ništa drugo da ti kažem umesto da smanjiš ishranu i povedeš računa šta jedeš. Naravno možeš nekad i da se počastiš neće ništa da ti bude. Dobro je što si fizički aktivan.

Ko hoće nek iskreno odgovori na ova pitanja. Ja sam evo probio led.

P.S: Zašto sam bio samokrtičan? Jer mislim da ću tako više postati odgovoran oko ishrane.

1. Jedem dva puta na dan ujutru i popodne. Posle 17h sam zavrsio.
2. Voce, povrce, i hrana biljnog porekla, i trudim se sto manje preradjevina.
3.Ne jedem od 17h do sledeseg dana ujutru do 9 am
4.Ne, nikada

Veliki je problem sto ljudi apsolutno ne vode racuna sta jedu i kada jedu. Onda tek kada pocnu da oboljevaju od raznih bolesni, e tek onda pocnu da se interesuju za zdravu ishranu i za vezbe.
Postoji sto je izdala kanadska vlada vodic za hranu, gde je sve namirnice podelila u cetiri grupe
1.Voce i povrce
2.Mleko i zamene za mleko
3.Meso i zamene za meso
4.Hleb i pahuljice
Preporucuje da se unosi dosta tecnosti i da se vezba tj fizicke aktivnosti svaki dan.
health-and-nutrition-eating-canadian-way-2007-food-guide.jpg

1.umereno ne prejedam
se
2.meso voce i povrce
3.ne jedem od 18h do ujutru do 9 nikad
4 . ne viri mi dupe nikad iz friz i mogu dosta da izdrzim bez hrane!

Nemam pravila u vezi ishrane.

Dominira mleko 2, 3, 4 ipo L dnevno.

Ja sam lik koji jede previse ali to sve potrosim i nikada nisam u kalorijskom suficitu. Kod mene dominiraju neki sejkovi energetske bombe i sl. Kod mene je ok sunka i cips kao obrok. A tu su i imunuloske zaebancije npr ness sa medom i belim lukom itd itd itd.

Back