Ishrana

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ti kroz diskusiju pavis materijalne greske. Sustinske. Ne razumes tekst. Ne znas sta si napisao pre 10 minuta. To je jedino devijantno.. Nije tipfeler,

A to je bio lapsus koji sam odmah ispravio.
Не, уствари ти си функционално неписмен.
Не разумеш прочитано, а пошто ни у Гуглу не можеш да нађеш податке о рецимо усвојивости есенцијалних аминокиселина испадаш смешам.
А што је најгоре ниси видео вегане уживо, иначе би ти било јасно зашто су краткоживи и невитални.
Надам се да ћеш се прикључити веганској секти.

Ne u stvari ti si funkcionalno nepismen.

Не, уствари ти си функционално неписмен.
Не разумеш прочитано, а пошто ни у Гуглу не можеш да нађеш податке о рецимо усвојивости есенцијалних аминокиселина испадаш смешам.
А што је најгоре ниси видео вегане уживо, иначе би ти било јасно зашто су краткоживи и невитални.
Надам се да ћеш се прикључити веганској секти.

Ja nisam pominjao usvojivost. TU rec niti jednom nisam pomenuo. Dakle, izmisljas jer si opet puko na argumentima. Govorilo se da li se mogu obezbediti kroz biljnu ishanu.

Tvoji postovi su primer funkcionalne nepismenosti, i to je gore ocigledno crno na belo. Tvrdis prvo da se esenc AK ne mogu obezbediti iz biljne prehrane, a u tekstovima koje linkujes to uopste ne pise. I naravno da ne pise, jer je naucno netacno.

Prvo ovo:

Не могу се обезбедити само биљном прехраном.
.

Onda ovo:

Ја сам и рекао да се у може обезбедити од биљних намирница, али да је усвојивост ниска, зато и вегани изгледају онако ужасно, а нису баш сасвим своји као нпр овај Камајло који има испаде беса, мржње, прича сам са собом.
Уствари мораш разумети да би ми било баш мило&драго да и ти постанеш веган... то ће умањити популацију гејева.

Poslednja izmena:
Ja nisam pominjao usvojivost. TU rec niti jednom nisam pomenuo. Dakle, izmisljas jer si opet tanak na argumentima.

Tvoji postovi su primer funkcionalne nepismenosti, i to je gore ocigledno crno na belo. Tvrdis prvo da se esenc AK ne mogu obezbediti iz biljne prehrane, a u tekstovima koje linkujes to uopste ne pise. I naravno da ne pise, jer je naucno netacno.
Ниси помињао јер си везер, твоје знање се исцрпљује на оном што прочиташ на Гуглу.
Нпр један једноставан пример, маса људи је малокрвна па једе спанаћ, али гвожђе из спанаћа је много мање усвојиво од гвођа из џигерице... бар у оним случајевима када је малокрвност последица мањка гвожђа.
Врло једноставно, тако исто постоје и различити степени усвојивости и за све друге категорије намирница.

Ниси помињао јер си везер, твоје знање се исцрпљује на оном што прочиташ на Гуглу.
Нпр један једноставан пример, маса људи је малокрвна па једе спанаћ, али гвожђе из спанаћа је много мање усвојиво од гвођа из џигерице... бар у оним случајевима када је малокрвност последица мањка гвожђа.
Врло једноставно, тако исто постоје и различити степени усвојивости и за све друге категорије намирница.

Vezer je tvoje ocito neznanje.

NIsam pominjao jer se govorilo o tome da li se veganskom hranom mogu obezbediti esec aminokiseline. I to sam sporio jer si odvalio i nalupetao da ne moze. Sto naravno nije tacno.

O usvojivosti nista nisam govorio, niti sporio. Tako da tu nemas za sta da se uhvatis.

Gore je - crno na belo u dve podvucene linije koliko ne znas.. Nema sta ja tu da dodajem..

Poslednja izmena:
NIsam pominjao jer se govorilo o tome da li se veganskom hranom mogu obezbediti esec aminokiseline. I to sam sporio jer si odvalio i nalupetao da ne moze. Sto naravno nije tacno.

O usvojivosti nista nisam govorio, niti sporio. Tako da tu nemas za sta da se uhvatis.

Gore je - crno na belo u dve podvucene linije koliko ne znas.. Nema sta ja tu da dodajem..
Невероватно да неко ко не разликује есенцијалне масне киселине од есенцијалних аминокиселина док не погледа у Гугл има шта да каже!!!:hahaha:
Најједноставније је да постанеш веган па да те се опарамо, ем би била незналица мање, ем би могли да размотримо грешке које су довеле до твог пребрзог одласка.

Neverovatno je tvoje neznanje o ishrani i dezinformacije koje siris na temi. I ti bukvalno izmisljas. Ja nisam nigde rekao da su isto.. Cim si pitao da li sam dobro procitao, ispravio sam se. I samo opet dokazujes koliko si tanak na argumentima..

Ti kroz diskusiju pravis materijalne greske. Sustinske. Ne razumes tekst. Ne znas sta si napisao pre 10 minuta. Prvo kazes ne moze se obezbediti, a onda da moze. Nije to tipfeler.

Prvo kazes ovo:

.

Onda ovo:

Ја сам и рекао да се у може обезбедити од биљних намирница, али да је усвојивост ниска, зато и вегани изгледају онако ужасно, а нису баш сасвим своји као нпр овај Камајло који има испаде беса, мржње, прича сам са собом.
Уствари мораш разумети да би ми било баш мило&драго да и ти постанеш веган... то ће умањити популацију гејева.

Poslednja izmena:
Opet ti od muke isto. Ja nisam nigde rekao da su isto.. Cim si pitao da li sam dobro procitao, ispravio sam se. I samo opet dokazujes koliko si tanak na argumentima..

Prvo kazes ovo:

Onda ovo:
Усвојивост из биљне хране је ниска и услед тога се не уноси у довољној мери.
Зато су вегани онако пропали, спарушене коже и без виталности.
Можеш да будеш и на исхрани од 1500 калорија дневно али ћеш бити ужасно мршав, подложан болестима и невиталан, као нпр анорексичар.

O usvojivosti nisam govorio, opet je potezes uzalud..

Ma nema sta da pricam.. Ocito je iz prilozenog da nemas pojma.

Stajao si iza jedne tvrdnje, koju sam odmah razbucao da je netacna, o obezbedjivanju es AK kroz biljnu ishranu,

Lupio si i da postoji nedostatak es AK - animalnog porekla. Takvo nesto ne postoji. Moze biti samo nedostatak es AK, jer je aminokiselina jedna te ista hemijska supstanca, nebitno da li je animalnog ili biljnog porekla..

Poslednja izmena:
Ma nema sta da pricam.. Ocito je iz prilozenog da nemas pojma.

Stajao si iza jedne tvrdnje, koju sam odmah razbucao
:rotf:
da je netacna, o obezbedjivanju es AK kroz biljnu ishranu,

Lupio si i da postoji nedostatak es AK - animalnog porekla
Бог зна како си се збунио кад ниси нашао тај појам на Гуглу!:hahaha:
. Takvo nesto ne postoji. Moze biti samo nedostatak es AK, jer je aminokiselina jedna te ista hemijska supstanca, nebitno da li je animalnog ili biljnog porekla..
Ма јасно, гориво је гориво, свеједно јел бензин, или дизел.:rotf:

:rotf: Бог зна како си се збунио кад ниси нашао тај појам на Гуглу!:hahaha:Ма јасно, гориво је гориво, свеједно јел бензин, или дизел.:rotf:

U tvom neznanju i sirenju dezinformacija o ishrani nema nista smesno, to je zalosno.

Pa valjaj se kolko hoces.. razbucan si. Gore crno na belo.

Nebitno je za sastav aminokiseline, to je jedna te ista supstanca, to sam i rekao.

I naravno da ne postoji "hronicni nedostatak es aminokiselina - animalnog porekla". Nadji mi jedan jedini naucni clanak na internetu gde je ustanovljen "hronican nedostatak esencijalni aminokiselina zivotinjskog porekla" koji ti pominjes.

Ovo ne postoji::

... хроничним недостатком есенцијалних аминокиселина анималног порекла.
.

I naravno da ne postoji, jer je utvrdjeno da veganska hrana moze obezbediti dovoljno es aminokiselina,

Poslednja izmena:
Pa valjaj se kolko hoces.. razbucan si. Gore crno na belo.

Nebitno je za sastav aminokiseline, o tome sam govorio, to je jedna te ista supstanca. Opet grabis slamku, al dzaba.

I naravno da ne postoji "hronicni nedostatak es aminokiselina - animalnog porekla". Nadji mi jedan jedini naucni clanak na internetu gde je ustanovljen "hronican nedostatak esencijalni aminokiselina zivotinjskog porekla" koji ti pominjes. To ne postoji.
Нема на НЕТ-у то не постоји... за ЂокуК!!!:hahaha:
Усвојивост нутријената учи се на медицини, капиш, а?
I naravno da ne postoji, jer je utvrdjeno da veganska hrana moze obezbediti dovoljno es aminokiselina,
Може, надам се да ћеш постати веган па да те се решимо.

Нема на НЕТ-у то не постоји... за ЂокуК!!!:hahaha:
Усвојивост нутријената учи се на медицини, капиш, а?Може, надам се да ћеш постати веган па да те се решимо.

Ja to nisam rekao, da ako nema na netu da ne postoji. Dakle, opet izmisljas, i opet sebe devalviras.

Opet se od muke hvatas za slamku. Sta tu dodati..

Na internetu postoji naucna literatura,clanci i casopisi ako nisi znao. Nisi znao? NIkad nisi citao naucnu literaturu na internetu? Ne bi me cudilo. Ne moras da studiras medicinu ili bilo koju nauku, da bi citirao naucnu cinjenicu..

I nisam rekao da je to jedina literatura, ali ovo je forumska diskusija. Ti pruzi bilo kakav dokaz. Ali njega naravno nema, jer je u suprotnosti sa naucnim cinjenicama.

I opet, ja nisam govorio o usvojivosti nutrijenata, vec o nedostatku. Slamka. Samo redjas teske blamcine po temi.

Poslednja izmena:
Opet se od muke hvatas za slamku. Sta tu dodati..

Na internetu postoji naucna literatura,clanci i casopisi ako nisi znao. Nisi znao? NIkad nisi citao naucnu literaturu na internetu?

I nisam rekao da je to jedina literatura, ali ovo je forumska diskusija. Ti pruzi bilo kakav dokaz. Ali njega naravno nema, jer je u suprotnosi sa naucnim cinjenicama.

I opet, ja nisam govorio o usvojivosti nutrijenata. Slamka.
Не халуцинирај, усвојивост нутријената је од кључне важности за исхрану, сем за везере који ако то не нађу на НЕТ-у мисле да је небитно.
Оно о чему ти везе немаш па и не говориш, не постоји?
Колико су вегани пропали после неколико година веганисања можеш да видиш понекада на ТВ кад држе банку о исхрани.
Са 40 година изгледају ко са 70, зато се и надам да ћеш постати веган.

Ali nije isto. Cetvrt slamke.

Dzaba ti provokacije. Gornji postovi ce ostati kao pokazatelj tvog neznanja.

1. "Nedostatak esencijalnih aminokiselina animalnog porekla" - nepostojeci termin u medicinskoj literaturi, koji si ti izmislio

2. Potpuno je netacna bila tvoja tvrdnja da se esec AK ne mogu obezbediti biljnom prehranom

Prvo ovo:

.

Onda ovo:

Poslednja izmena:
Мислиш да је одлазак у гвожђару и куповуна ексера решење за малокрвност узроковану недостатком гвожђа?
Мае гери у вугла.:super:
Cetvrt slamke.

Dzaba ti provokacije. Gornjii postovi ce ostati kao pokazatelj tvog neznanja.

1. "Nedostatak esencijalnih aminokiselina animalnog porekla" - nepostojeci termin u medicinskoj literaturi, koji si ti izmislio
ЕАК усвојене из хране анималног порекла, нешто није јасно?
Други мае гери у вугла у истом посту!:super:

Ali nije isto. Cetvrt slamke.

Dzaba ti provokacije. Gornji postovi ce ostati kao pokazatelj tvog neznanja.

2. Potpuno je netacna bila tvoja tvrdnja da se esec AK ne mogu obezbediti biljnom prehranom

Prvo ovo:

Onda ovo:
А да се ти консолидујеш пре него пошљеш пост уместо бесконачног накнадног дописивања?
Да ниси и ти неки пролупали веган пропалог ЦНС-а услед мањка витамина Б-12 и ЕАК анималног порекла?
Још један мае гери у вуглицу!:super:

Procitaj ceo izraz - nedostatak. Takav nedostatak ne postoji.

"Nedostatak esencijalnih aminokiselina animalnog porekla" - nepostojeci termin u medicinskoj literaturi, koji si ti izmislio

Nije usvojivost. Nego nedostatak.

Dzaba provokacije. Nema sta vise da pojasnjavam ocigledno..

Procitaj ceo izraz - nedostatak. Takav nedostatak ne postoji. Potpuno potonula argumentacija.

"Nedostatak esencijalnih aminokiselina animalnog porekla" - nepostojeci termin u medicinskoj literaturi, koji si ti izmislio

Nije usvojivost. Nego nedostatak.

Dzaba provokacija.
Недостатак услед недовољне усвојивости.
Онда особа допадне у стање бесконачног лупања глупости... као мртва петља у софтверу.
Тако као ти.
Још један мае гери у вугла.:super:

Taj termin ne postoji u medicinskoj literaturi. Ti si izmislio "Nedostatak esencijalnih aminokiselina animalnog porekla". Dzaba provokacije.

Poslednja izmena:
Taj termin ne postoji u medicinskoj literaturi. Ti si izmislio "Nedostatak esencijalnih aminokiselina animalnog porekla". Dzaba provokacije.
Не лупетај.
Термин усвојивости постоји за било који нутријент, па и за аминокиселине.
Сада се лепо види колико си плитак док треба да покажеш неко знање ван НЕТ-а и елементарну логику.
Мае гери посред њушке, црко је.:super:

I opet:

Termin "Nedostatak esencijalnih aminokiselina animalnog porekla" ne postoji u medicinskoj literaturi. Ti si ga izmislio. Dzaba provokacije.

U tom terminu nigde nema rec usvojivost. Toliko o znanju i na i van neta i elementarnoj logici, pismenosti, lupetanju, mae geri itd..

Poslednja izmena:
I opet, katastrofalno:

Termin "Nedostatak esencijalnih aminokiselina animalnog porekla" ne postoji u medicinskoj literaturi. Ti si ga izmislio. Dzaba provokacije.

U tom terminu nigde nema rec usvojivost. Kao ni usvojivost kalcijuma iz mleka. Toliko o siromastvu znanja.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back