И пресно месо је храна чији недостатак очигледно тешко погађа твој измучени организам због чега тако кивно реагујеш.
Бтв ниси се још излечио од касапљења туђих постова не би ли се показао убедљивијим?
Нећу те пријавити модовима из елементарног сажаљења.
Лудило!!!
Пресно кравље млеко од сељака(ћале ми је вет у пензији па имамо овчије и козје млеко, али не и кравље, говеда ипак траже млађе особе у пуној снази, то је озбиљан посао), пресан сремски сир од тог млека и сурутка што преостане, кефир од тог млека.
Сремски сир добијеш тако што млеко лагано загрејеш на до 40 степени на рингли напањаној на најслабије уз стално мешање, завијеш посуду у два-три пешкира и оставиш на топло да кисне 24-36 сати.
Потом густом цедком раздвојиш сир од сурутке.
Кефир добијеш тако што гљивице кефира промешаш у смлаченом млеку(око 40 степени, или мало мање), а кефирне гљивице... то мораш сам да се снађеш, некада посао успе с куповним кефиром некада не.
За тесто сам објаснио у једном претходном(заправо првом) посту.
Јаја, месо и сухомеснате производе имамо наше, јер држимо животиње.
Eskimi.
Кефир добијеш тако што гљивице кефира промешаш у смлаченом млеку(око 40 степени, или мало мање), а кефирне гљивице... то мораш сам да се снађеш, некада посао успе с куповним кефиром некада не.
Ти си очигледно тешко осујећена особа с вишком хистерије.
И пресно месо и пресне месне прерађевине(сланина, шуЊка, кобаЈсице, пршута...), пресно млеко(кисело млеко, кефир, сиреви...), пресна јаја су пресна храна.
Капиш?!?
Zbog oslanjanja na skoro isključivo ishranu severnom masnom ribom i fokama koji svi imaju visok sadržaj retinola, tj vitamina A1.
Лудило!!!