Ishrana isključivo sirovim povrćem, voćem,orašastim plodovima...

gost 330596

Ističe se
Poruka
2.867
Moje skromno iskustvo od mjesec dana:
Smanjen uvećani limfni čvor na vratu koji vučem nekih desetak godina za pola.
Nekoliko sijedih dlaka na glavi u korijenu počele da dobijaju nekadašnju crnu boju(bilo ih je vjerovatno još ali me mrzilo da čeprkam:malav:
Više energije,skoro da sam bio neumoran,lakše ustajanje ujutro...
Ožiljak na nozi(neka kao flekica) vidno smanjen za oko 50%.
I naravno gubitak sala na stomaku i bedrima,potpuna transformacija nakon nekih 20-ak dana
Ako ima još ovakvih mučenika,javite se i podijelite iskustvo...

ja sam ljetos bio na sličnom režimu ishrane... doduše jeo sam i pomalo mesa, a povrće sam jeo ne samo sirovo...

Jo-jo efekat je čest... ako misliš prelaziti na stari režim ishrane to treba uraditi polako i postepeno...
Nisam se ni vraća na stari način ishrane,radikalno sam ga promjenio,teško je biti sirovi vegan pogotovo preko zime kad sam eksperimentisao...

Moje skromno iskustvo od mjesec dana:
Smanjen uvećani limfni čvor na vratu koji vučem nekih desetak godina za pola.
Nekoliko sijedih dlaka na glavi u korijenu počele da dobijaju nekadašnju crnu boju(bilo ih je vjerovatno još ali me mrzilo da čeprkam:malav:
Više energije,skoro da sam bio neumoran,lakše ustajanje ujutro...
Ožiljak na nozi(neka kao flekica) vidno smanjen za oko 50%.
I naravno gubitak sala na stomaku i bedrima,potpuna transformacija nakon nekih 20-ak dana
Ako ima još ovakvih mučenika,javite se i podijelite iskustvo...

Svaka cast, samo nastavi :ok:

Sedam godna jedem posnu hranu baziranu na bilju i orasastim plodovima, stim sto nisam jos izbacio kuvano. Od tada do danas nijedna prehlada.

Mene zanima koje si to povrće jeo sirovo.?
Daj neki recept, ako ti nije teško.
Sve što sam mogao da nađem u oktobru,jer sam 29.oktobra krenuo sa tim.
Evo pokušaću svega da se sjetim,od povrća paprike,krastavci,cvekla,cni i bjeli luk,paradajz,šargarepu i rotkvice(to sam jeo malo rijeđe)
Od voća najviše jabuke,oko 2,3 one malo veće dnevno,limun,pomoranzu,ponekad grejp,šljive,kruške...
Tamanio sam i orase(svaki dan 100 gr,nekad i 200),bademe,suncokret,susam,par puta laneno sjeme,sjemenke bundeve,to sve sirovo sam jeo
Nema nekog posebnog recepta jer je to sve sirovo i jednostavno za spremiti,nasjeckam povrće,par vrsta po želji odaberem i prelijem sa 2 kašike maslinovog ulja,nekad i tri kako kad,svaki dan maslinovo,to inače već 2 godine radim.
Bude malo teško u početku,pogotovo prva dva,tri dana,malo me i stomak bolio,nadimao se jer sam ranije vrlo slabo jeo sirovo voće i povrće.
Ali prođe,i nisi uopšte gladan a prežderavaš se...
Kad uhvati glad u početku,samo uzmeš šaku,dvije orasa i zasitiš se...
Ako se sjetim još nečega,pisaću

Svaka cast, samo nastavi :ok:

Sedam godna jedem posnu hranu baziranu na bilju i orasastim plodovima, stim sto nisam jos izbacio kuvano. Od tada do danas nijedna prehlada.

Pa o.k i to je prilično zdravo što radiš..
Ali problem je biti samo na sirovoj i biljnoj hrani u današnje vrijeme,jako je teško,tako da sam opet krenuo da jedem pomalo sira ponekad,pečem ribu,ili iz konzerve,to već ne mogu sirovo...
Ali meso i suhomesnate proizvode sam izbacio zauvijek,nadam se hehe(sutra će biti tačno 6 mj.)
Hleb sam isto izbacio,jedem 6 mj samo puru(to ti je ono od kukuruzovog integralnog brašna),u planu mi je da pređem opet na leb,ali od integralnog brašna,opet je zdravije i to u odnosu na bjelo smeće po pekarama,a i ukusnije je.

E da Lusje,izbacio sam i so,šećer i sirće u potpunosti u tom periodu,navikneš se brzo,povrće je već slankasto samo od sebe,nego smo mi naučili trpati se solju pa kad je izbaciš bude prilično neukusno u početku,ali kažem ti navikneš se...
Prvih dana voće sam koristio ono obično prskano sa pijace,kasnije sam išao na novi beoggrad,i kupovao organsko...ali je preskupo mamu im lopovsku..
Aj da bude duplo skuplje to je još i ok.,ali neko voće je tad bilo skuplje i po 3,4 puta..tako da nisam čitavo vrijeme jeo organsko,da jesam vjerovatno bi bilo još benefita zdravstvenih...a i treba da prođe neki duži period,mjesec dana je ipak malo...lakše je krenuti sad na proljeće,pogotovo preko ljeta sa sirovim...

Pa da,ne možeš sve sirovo,pasulj i patlidzan...kupio ja kreten patlidzan i krenuo da ga jedem onako sirovog,,odmah izbacio iz usta:malav:
Odmah potom krenuo da guglam patlidzan,imao sam šta i da vidim:dash:
Ako ti fali gvožđa,cvekla je odlična,organska je bila 300 din čini mi se,to možeš sirovo,samo izrendaš,lakše se žvače...
Ma pijem i kavu bez šećera već par godina,i pušim opet kao turčin,jbg,nisam uspio da bacim..ali tad u oktobru nisam je pio

Upoznala sam jednog coveka, ten kao beba bez ijedne bore a imao je preko 50 godina...kaze da vec deceniju jede samo presnu hranu zbog cerke koja je bila mnogo bolesna pa su svi u kuci presli na takvu ishranu. Izbacili su sporet iz kuce, cerka ozdravila i svi su savrseno zdravi. Ja ne bih mogla samo presnu hranu da jedem mada se trudim da se hranim zdravo. Volim svez brokoli i sve vrste salata, svaki dan popijem vise od litre cedjenog soka od voca i povrca ali moram i nesto konkretno da pojedem

Пресно поврће:
Бели, црни, љубичасти лукови, празилук, сремуш итд, парадајз зрео и зелен укисељен, цвекла зрела и укисељена, мрква зрела и укисељена, купус сладак и укисељен,укисељен карфиол, пресна и укисељена келераба, краставац салата и укисељен на сунцу,паприке зреле и укисељене, роткве и ротквице...
Кисели се без сирћета тако што се поврће исече, или наренда и стави у нпр велике стакленке од 5л, или 7л, а трећина масе мора бити рибани кзупус да би се све укиселило, додаје се 1- 1,5 посто соли на укупну масу и не додаје се вода само се притисне маса и остави на топло нпр око 15-18 степени.
Кад престану да излазе мехурићи и да се појављује пена на врху стакленке мора се оставити на хладно да не ускисне..
Може се као зачин додати кима, мрвљеног бибера, ловора, рена, мирођије...
Воће домаће и јужно, језграсто као ораси, бадеми, лешници, индустријско биље као пресан, ољуштен сунцокрет, пресан кикирики, бундевине семенке, изванредно засићује.
Тестенине... могу се умесити од интегралног брашна, растањити оклагијом и просушити(као некада код Јевреја пресна обредна теста ), потпуно су безопасна по стомак, а држе ситост.
Пресно млеко и сремски сир од пресног млека као и кисело млеко.
Пресна јаја, ја их само разбијем у чашу и ексирам, жена благо посоли и исто ексира, иначе јаја немају укус, тј потпуно су неутралног укуса.
Месо свињско, говеђе, овчије, живинско...узме се кртина, самеље, зачини сољу, маслиновим уљем, бибером и љутом алевом паприком, додам по једно умућено јаје на 200Г млевеног, овако зачињеног меса.:zaljubljena:
Нарвано и шунке(шунке и парадајза летња вечера!!!:zaljubljena:), кобасице, пршуте и сланине које су наравно пресне, не индустријске.
Риба с мало костију као смуђ, лосос, туна... се одвоји од кичме и ребарног лука и само прелије с мало лимуновог сока и утрља морске соли, остави на страну око пола сата и буде супер укусна.
Током топлијег дела године 6 дана се једе пресно, а недељом термичка клопа(бачки ручак обичан, чварци, хурке и слична икебана за вечере и доручке), зими пак суботом и недељом термичка клопа, осталим данима пресно.

Kuvanjem na visokim temperaturama izgubi se dosta vitamina i minerala, vitamin C se izgubi vec na 60 stepeni, tako da ima logike hraniti se sto vise sirovm vocem i povrcem.
Uvek sam verovala kako je kuvana hrana precenjena, pitanje je sta ostane dobro od svog tog povrca koje se krcka satima na visokim temperaturama.
E sad, previse sirove hrane je opterecenje za zeludac mozda, pa opet potrebno je naci ravnotezu.

Месо свињско, говеђе, овчије, живинско...узме се кртина, самеље, зачини сољу, маслиновим уљем, бибером и љутом алевом паприком, додам по једно умућено јаје на 200Г млевеног, овако зачињеног меса

Tema je o sirovoj hrani a ne o zaklanim zivotinjama. Na pdf Kulinarstvo imas masu tema o ishrani mesom pa izvoli.

- - - - - - - - - -

p.s. i ne postavljaj zenske smajlije sem ako nisi biseksualac

Kuvanjem na visokim temperaturama izgubi se dosta vitamina i minerala, vitamin C se izgubi vec na 60 stepeni, tako da ima logike hraniti se sto vise sirovm vocem i povrcem..

Nisu problem vitamini i minerali, bar ne oni redovni poput vitamina C koji se nalaze u mnogim namirnicama. Hipervitaminoza pravi veci problem od avitaminoze.

Tema je o sirovoj hrani a ne o zaklanim zivotinjama. Na pdf Kulinarstvo imas masu tema o ishrani mesom pa izvoli.

- - - - - - - - - -

p.s. i ne postavljaj zenske smajlije sem ako nisi biseksualac
И пресно месо је храна чији недостатак очигледно тешко погађа твој измучени организам због чега тако кивно реагујеш.
Бтв ниси се још излечио од касапљења туђих постова не би ли се показао убедљивијим?
Нећу те пријавити модовима из елементарног сажаљења.

- - - - - - - - - -

Nisu problem vitamini i minerali, bar ne oni redovni poput vitamina C koji se nalaze u mnogim namirnicama. Hipervitaminoza pravi veci problem od avitaminoze.
:hahaha:
Лудило!!!

И пресно месо је храна чији недостатак очигледно тешко погађа твој измучени организам због чега тако кивно реагујеш.
Бтв ниси се још излечио од касапљења туђих постова не би ли се показао убедљивијим?

Ocigledno je da ti je koeficijent inteigencije (IQ) jednocifren cim nisi u mogucnosti obraditi informaciju koju sam juce napisao u kojoj je prenseno da otkada sam presao na iskljucivo biljnu ishranu nisam dobio ni najobicniju prehladu. Osim toga, i iskustva drugih su isto takva, dobijaju na snazi, energiji, poletu i naravno popravlja se svima zdravstveno stanje ukoliko je naruseno.

Zbog svog krutog ubedjenja dozvoljavas sebi mesecima da podmeces nogu ljudima koji daju informacije da se i najteze bolesti poput raka prostate lece (ima tema) tako sto se promeni rezim ishrane, sa mesnog se predje na biljno. A moze biti osim krutog ubedjenja i bezobrazluk ili jednostavno posao.

Zbog svog krutog ubedjenja dozvoljavas sebi mesecima da podmeces nogu ljudima koji daju informacije da se i najteze bolesti poput raka prostate lece (ima tema) tako sto se promeni rezim ishrane, sa mesnog se predje na biljno. A moze biti osim krutog ubedjenja i bezobrazluk ili jednostavno posao.

Da si svestan onoga sto pises, ovakvo nesto nikad napisao ne bi.

Ocigledno je da ti je koeficijent inteigencije (IQ) jednocifren cim nisi u mogucnosti obraditi informaciju koju sam juce napisao u kojoj je prenseno da otkada sam presao na iskljucivo biljnu ishranu nisam dobio ni najobicniju prehladu. Osim toga, i iskustva drugih su isto takva, dobijaju na snazi, energiji, poletu i naravno popravlja se svima zdravstveno stanje ukoliko je naruseno.

Sta covece trazis na svakoj temi u kojoj se pise o sirovoj hrani ili biljnoj ili vegetarijanskoj i na svakoj postavljas recepte sa mesom?
Ти си очигледно тешко осујећена особа с вишком хистерије.
И пресно месо и пресне месне прерађевине(сланина, шуЊка, кобаЈсице, пршута...), пресно млеко(кисело млеко, кефир, сиреви...), пресна јаја су пресна храна.
Капиш?!?

Ko moze da jede 100% sirovo to je svakako najzdravije, ja uspem ponekad i mesec dana tako no na kraju uvem me glad i malaksalost savlada,
ako neko ima neki savet kako istrajati na sirovom bio bi beskrajno zahvalan :)
Језграсти плодови(орах + мед), бадеми, лешник, индустријско биље(љуштени, пресни сунцокрет + кисели купус рибанац, изванредно!!!), пресан кикирики без, или с медом.
Пресно кравље млеко од сељака(ћале ми је вет у пензији па имамо овчије и козје млеко, али не и кравље, говеда ипак траже млађе особе у пуној снази, то је озбиљан посао), пресан сремски сир од тог млека и сурутка што преостане, кефир од тог млека.
Сремски сир добијеш тако што млеко лагано загрејеш на до 40 степени на рингли напањаној на најслабије уз стално мешање, завијеш посуду у два-три пешкира и оставиш на топло да кисне 24-36 сати.
Потом густом цедком раздвојиш сир од сурутке.
Кефир добијеш тако што гљивице кефира промешаш у смлаченом млеку(око 40 степени, или мало мање), а кефирне гљивице... то мораш сам да се снађеш, некада посао успе с куповним кефиром некада не.
За тесто сам објаснио у једном претходном(заправо првом) посту.
Јаја, месо и сухомеснате производе имамо наше, јер држимо животиње.

Da si svestan onoga sto pises, ovakvo nesto nikad napisao ne bi.
Zasto, imas tema na pdf Zdravlje u kojoj je dokumentovano, znaci istinito je i tacno da su ljudi izlecili kancere veganskom ishranom. Ko ne veruje i d ane gubi vreme na temu gde se pisalo, zakljucana inace a ne znam zasto, evo clanak.

http://www.kurir-info.rs/pobedio-kancer-srbin-veganskom-dijetom-izlecio-rak-krvi-clanak-1209173

I zasto je ovo nesvesno pisanje ili kako verc to definises? Kako moze izlecenje biti nerazumno.

Back