ISHRANA - anketa

stane:
Goscica:
.Obicnu so sam zamenila morskom,

Goščice, sve su soli u principu morske, jedino kamene kristalisale su pre možda milion godina, a ono što se kaže morske kristalisane su pre godinu, dve, tri itd. godina. Ali, daj pogledaj, molim te, šta piše na ambalaži o dodanom jodu i dali ima neki dodatak protiv stvrdnjavanja ta morska so.
Evo ovako Stane:Kuhinjska morska so - jodirana, dodato sredstvo za sprecavanje zgrudvavanja E-536, sadrzi min.99% cistog Natrijum hlorida....Ovu so trenutno koristim....

.[/quote]
Evo ovako Stane:Kuhinjska morska so - jodirana, dodato sredstvo za sprecavanje zgrudvavanja E-536, sadrzi min.99% cistog Natrijum hlorida....Ovu so trenutno koristim....[/quote]

Dobro, a sad mi još proceni, koliko soli koristiš mesečno i koliko obroka kuvaš sama. Dali su to svi obroci, ili samo ručak, večera i tako.

stane:
Evo ovako Stane:Kuhinjska morska so - jodirana, dodato sredstvo za sprecavanje zgrudvavanja E-536, sadrzi min.99% cistog Natrijum hlorida....Ovu so trenutno koristim....[/quote]

Dobro, a sad mi još proceni, koliko soli koristiš mesečno i koliko obroka kuvaš sama. Dali su to svi obroci, ili samo ručak, večera i tako.[/quote]
Auuu, Stane,ne znam koliko mesecno koristim soli, a cesto sam kod roditelja na rucku ili veceri....

Stane misli na prirodnu so (bilo morsku, bilo kamenu, bitno da je bez dodatka joda i drugih aditiva). Kod nas možeš po prodavnicama zdrave hrane naći nerafinisanu morsku so, koja bi trebalo da ispunjava ove zahteve (ali ipak proveri sa prodavcem). Samo , cena je znatno veća od cene "obične" soli.
Stane, stvarno mučiš gošćicu, reci joj tvoju preporuku za količinu i način upotrebe ovakve soli, inače će potrajati objašnjavanje...

Eto, goščice, probaj prvo to što ti kaže Vlada, pa ako ne nađeš u prodavnici prirodne soli, šalji mi mejlom svoju adresu, pa ču se ja postarati, da ti besplatno dostavim jedan paket, da vidiš o kakvoj zdravoj soli ja pričam celo vreme. A učinke češ da vidiš vrlo brzo.
Važi? :wink:

stane:
Eto, goščice, probaj prvo to što ti kaže Vlada, pa ako ne nađeš u prodavnici prirodne soli, šalji mi mejlom svoju adresu, pa ču se ja postarati, da ti besplatno dostavim jedan paket, da vidiš o kakvoj zdravoj soli ja pričam celo vreme. A učinke češ da vidiš vrlo brzo.
Važi? :wink:
Vazi!

Devilishgirl:
:lol: Dobro pitanje...inace ja sam expert za ishranu :lol: Salim se :roll:
Uzimam minerale...vitamine, uglavnom bevipex, oligovit(10 vit,10min)..kalcijum, magnezijum, selen..ah da..kalijum, :roll: i E..
Volim..u stvari navikla sam da jedem svaki dan voce, povrce, viva ili fit jogurt, belanca, soja :roll:
Ne gledam casopise i popularne "glupe" dijete, jer ipak ne odgovara svakom svasta, treba naci nesto "svoje"...a opet ne treba da smrsam...
Pa valjda se hranim zdravo...ne znam :roll:
Svaka ti cast!!! Ja takodje obozavam zdravu ishranu i zdrav nacin zivota. Evo nekoliko primera. Kad jedes jaja jedi samo belance (zumance sadrzi holesterol :evil: ). Obavezno ujutru kasikica meda i mlaka voda na prazan stomak.Tokom dana solja zelenog caja, jedno kuvano jelo(naravno bez masnoca).Od mesa konzumiram pilece belo meso, ribu i teletinu.slatkise jedem retko, a potrebu za slatkim zadovoljavam kroz voce.Pijem i vitamine minerale.Naravno potrebno je piti dosta vode.Cesto pijem Prolom vodu.Na kraju sve ovo je besmisleno ako pusis, tako da PUSENJE NE NIKAKO!Svaki dan vezbe tracanje voznja bajsa i eto ti zadovoljstva svaki dan :lol:

VANJA 011:
Devilishgirl:
Uzimam minerale...vitamine, uglavnom bevipex, oligovit(10 vit,10min)..kalcijum, magnezijum, selen..ah da..kalijum, :roll: i E..
Volim..u stvari navikla sam da jedem svaki dan voce, povrce, viva ili fit jogurt, belanca, soja :roll:
Ne gledam casopise i popularne "glupe" dijete, jer ipak ne odgovara svakom svasta, treba naci nesto "svoje"...a opet ne treba da smrsam...
Svaka ti cast!!! Ja takodje obozavam zdravu ishranu i zdrav nacin zivota. Evo nekoliko primera. Kad jedes jaja jedi samo belance (zumance sadrzi holesterol :evil: ). Obavezno ujutru kasikica meda i mlaka voda na prazan stomak.Tokom dana solja zelenog caja, jedno kuvano jelo(naravno bez masnoca).Od mesa konzumiram pilece belo meso, ribu i teletinu.slatkise jedem retko, a potrebu za slatkim zadovoljavam kroz voce.Pijem i vitamine minerale.Naravno potrebno je piti dosta vode.Cesto pijem Prolom vodu.Na kraju sve ovo je besmisleno ako pusis, tako da PUSENJE NE NIKAKO!Svaki dan vezbe tracanje voznja bajsa i eto ti zadovoljstva svaki dan :lol:

ok a sta da rade ljudi koji VOLE da jedu

jagodica:
VANJA 011:
Devilishgirl:

:lol:

jagodica:
VANJA 011:
Devilishgirl:

Jagodice, ja VOLIM da jedem.Ako volim da jedem to ne znaci ujedno da volim splacine da jedem.VOLIM da jedem zdravu hranu.Volim da kad spremam hranu utrosim i malo vise vremena da bi hrana bila ukusna i zdrava.Npr. voce kuvam iskljucivo na pari kako nebi izgubilo puno hranjivih sastojaka.nista nije tesko ako se hoce.Ne mogu da shvatim kad nko svaki dan jede virsle . cajnu sunke...., kad mozes uvek da odvojis vremena da napravis nesto lako i lepo.Stvar kako covek gleda na zivot. :lol:

Jedem apsolutno sve i koliko mi se jede, spremljeno na bilo koji nacin, nikada sebi nisam postavljala ogranicenja u jelu. A mrsava sam.

Nikada nisam pusila, nikada nisam pila kafu i nikada nisam pila alkohol (sve od navedenog sam probala i nije mi se svidelo).

Ponekad pijem vitamine, ali ne redovno.

Eto.

janavi:
Moze li neko da mi kaze koja hrana sadrzi cink i selen, ili mozda neka mineralna voda?
SELEN:
beli luk, razne vrste crnog luka,ribe, ljuskari, crvena mesa, integralna psenica i ostale integ. zitarice ( prerada psenice u belo brasno smanjuje njen sadrzaj selena za 75%), jaja, iznutrice i piletina.Kolicina selena u povrcu varira u zavisnosti od njegovog sadrzaja u zemljistu na kome se povrce gaji.Brazilski orah ima visok sadrzaj selena i smeju se dnevno pojesti najvise 2 ploda, optimalno 1.Napomena - doze koje prelaze 200 mikrograma selena mogu da budu toksicne.

CINK:
Prirodni izvori - jagnjeci kotleti, ostrige, svinjsko meso, dzigerica, jaja, pivski kvasac, mleko, razne vrste pasulja, psenicne klice, semenke bundeve.Preporucena dnevna doza za zene - 12 miligrama, trudnice 15 i muskarcima 15 mg.

Back