Ангел.
Buduća legenda
- Poruka
- 47.662
Ja ću da se izjašnjavam kao Slovak, pravoslavac. Je l' može tako?![]()
Тако је роде!

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ja ću da se izjašnjavam kao Slovak, pravoslavac. Je l' može tako?![]()

Или Пољак православац?!?Ja ću da se izjašnjavam kao Slovak, pravoslavac. Je l' može tako?![]()
Kosovo i jeste najgusca naseljena teritorija na balkanu....Kakvo crno iseljavanje.
Kosovo je mozda i najgusce naseljen teritorij na Balkanu.
Razlika izmedju Kosova i okoline Nisa je drasticna.
Или Пољак православац?!?
Попут чувене, богате и ктиторске породице Зеремски, чији потомци су и данас у многим местима Војводине.
Kosovo i jeste najgusca naseljena teritorija na balkanu....
U Poljskoj ( danasnjoj,katolickoj) ima 800.000 pravoslavaca.
njihova rak rana je nezaposljenost,mito i korupcija....kao i sverc ljudi i droge...kriminal neprestano cveta.....zato mozda Albanci i odlaze...ali nantalitet im je veliki...tako da se to nece drasticno osecatiЗато се исељава. Неорганизована руља, као што су Албанци, не може оспстати ако је тако густо насељена. МИслим, може, али као животиње да живе. А Шиптари већ желе да имају неки простојан стандард. Тако да се исељавају....
Реално је да имају једно 80 становника по км2, а то је неких 800.000 Шиптара максимум. Дакле, преполовиће се у долазећем периоду.
Какав латински, свих ти севернонемачких халуцинација????
Он је(албански) у групи сатемских језика, а не у три главне групе индоевропских језика.
Хрвати су овде на политици и на историји постављали процене лингвиста да је око 90-92 посто свих речи српског и хрватског исто, што би значило да су малтене арнаутски и латински једно, пошто се ми и кроати потпуно разумемо(као такође Чеси и Словаци).
Осим тога на споменицима у некрополама из римског доба нема специфичних арнаутских имена, док се у српским некрополама од 10. века увек налазе и карактеристична српска тј словенска имена.
U Poljskoj ( danasnjoj,katolickoj) ima 800.000 pravoslavaca.
njihova rak rana je nezaposljenost,mito i korupcija....kao i sverc ljudi i droge...kriminal neprestano cveta.....zato mozda Albanci i odlaze...ali nantalitet im je veliki...tako da se to nece drasticno osecati
Ovako kaze nauka, a veruj mi da mi je lingvistika em hobi, em sam isla u neke skole pa to i ucila, ali me je i privatno zanimalo.
Albanci govore šiptarski jezik, jedan od najspečifičnijih jezika Evrope, kojega lingvisti ne povezuju ni sa jednom jezičkom grupom. Albanci se po albanskom dijalektu koji govore dele na dve osnovne grupe - Gege i Toske. Gege žive severno od reke Skumbe, dok Toske naseljavaju područje južno od Skumbe. Dva albanska dijalekta se neznatno razlikuju u rečniku i izgovoru. Glavna razlike medju dijalektima su nazalna slova, kojim obiluje dijalekt Gega, dok ih Toske ne koriste. Sredinom 20. veka je odlučeno da se dijalekt Toski koristi u albanskom izdavaštvu, jer je bio najzastupljeniji u čitavoj zemlji. Albanci govore albanski jezik, koji originalno zovu Shqip /siptarski/. Albanski jezik pripada velikoj grupi Indo-evropskih jezika, čineci poseban ogranak te grupe, kao njen jedini predstavnik. Siptarski jezik se odlikuje po brojnim rečima pozajmljenim iz latinskog, grčkog, turskog i slovenskih jezika. Prvi pisani dokument na albanskom jeziku napisao je 1462. godine nadbiskup dračke katoličke nadbiskupije.
Znaci nix Kavkaz, ali u tekstu se ne pominje da se u ,medjuvremenu radi o dva totalno razlicita jezika (Gege Toska) tako da se ti
ljudi skoro pa i medjusobno i ne razumeju.
Тако је роде!![]()

Или Пољак православац?!?
Попут чувене, богате и ктиторске породице Зеремски, чији потомци су и данас у многим местима Војводине.
Јеси ли сигурна да им је наталитет велики? Колико дјеце се рађа у просјеку по једној жени?
Како се не разумију, када пише да се незнатно разликују?
Дапаче, након прогона и убијања од стране Пољске државе између два светска рата.
Ma licno je me to sve zanimalo pa su mi ljudi sa Kosova ( uglavnom pismeni i obrazovani ljudi) objasnili da su se ta dva
narecja ( dijalekta) u medjuvremenu toliko odvojila ( 50 godina komunizma u Albaniji) da se danas i ne razumeju medjusobno.
Ne razmeju se ni Svajcarci i Nemci medjusobno u govornom jeziku, pisani jezik je isti.
Svajcarski filmovi ( pa i vesti ) titlovani su u Nemackoj, iako je isti jezik.
A znaci Poljaci su ubijali Pravoslavce? Ti si inace OK danas?
Da, bas mi je zapalo to "za oko" posmatrajuci lice Bekima Fehmiju. Cudno covek izgled(o). Jes da mi je licio na Antonia Banderas-a, a bio mi je nekako
em drag glumac,lik ali kada videh iz vasih postova da je neka africka stoka, zaista cu promeniti ukus
Lice jako na Tatare, onako (uglavnom) plavi, ma odvratni ljudi.
Rasizam je i kod vas genetski kod?
zar vas nisu u skoli ucili da je juzna albanija grcka a sjeverna SRPSKA ?
po dvoje dece najmanje u porodici.....Јеси ли сигурна да им је наталитет велики? Колико дјеце се рађа у просјеку по једној жени?
Ovako kaze nauka, a veruj mi da mi je lingvistika em hobi, em sam isla u neke skole pa to i ucila, ali me je i privatno zanimalo.
Albanci govore šiptarski jezik, jedan od najspečifičnijih jezika Evrope, kojega lingvisti ne povezuju ni sa jednom jezičkom grupom. Albanci se po albanskom dijalektu koji govore dele na dve osnovne grupe - Gege i Toske. Gege žive severno od reke Skumbe, dok Toske naseljavaju područje južno od Skumbe. Dva albanska dijalekta se neznatno razlikuju u rečniku i izgovoru. Glavna razlike medju dijalektima su nazalna slova, kojim obiluje dijalekt Gega, dok ih Toske ne koriste. Sredinom 20. veka je odlučeno da se dijalekt Toski koristi u albanskom izdavaštvu, jer je bio najzastupljeniji u čitavoj zemlji. Albanci govore albanski jezik, koji originalno zovu Shqip /siptarski/. Albanski jezik pripada velikoj grupi Indo-evropskih jezika, čineci poseban ogranak te grupe, kao njen jedini predstavnik. Siptarski jezik se odlikuje po brojnim rečima pozajmljenim iz latinskog, grčkog, turskog i slovenskih jezika. Prvi pisani dokument na albanskom jeziku napisao je 1462. godine nadbiskup dračke katoličke nadbiskupije.
Znaci nix Kavkaz, ali u tekstu se ne pominje da se u ,medjuvremenu radi o dva totalno razlicita jezika (Gege Toska) tako da se ti
ljudi skoro pa i medjusobno i ne razumeju.
po dvoje dece najmanje u porodici.....
Albanski jezik se ubraja u Indo-Evropske zamo zbog velikog broja pozajmljenica iz latinskog, grckog i slovenskih jezika. Inace po svojoj pra-strukturi i gramatici je slican sa kavkaskim jezicima kao npr. sa cecenskim, udi itd.
Ajde bre oladi, ako nemas izvor, onda se ne javljaj sa svojim SF teorijama.
Не спорим, говорим за Пољаке православце који су овде дошли у 18. и 19 веку, уклопили се у друштво и, поготово они имућнији, оставили трајан траг.U Poljskoj ( danasnjoj,katolickoj) ima 800.000 pravoslavaca.