Iscrpan izvestaj - letovanje Suncev Breg

darilo

Početnik
Poruka
1
Pozdrav za sve na forumu od novog clana...
Odlucio sam se za letovanje u Bugarskoj sa porodicom najvise ceneci iskustva ljudi sa ovog foruma.
Elem, uplatili smo letovanje u Suncevom Bregu preko jedne agencije iz BIH koja radi sa Kompasom iz Kragujevca u hotelu Bohemi, S. Breg. Pa tako dok se sve agencije navezu jedna na drugu provizija oho-ho... Ali ajde, jedna skola vise (rezervisi sam u hotelu, posalju ti faxom rezervaciju kao sto sam je dobio i od Kompasa i putuj). Nakon toga agencija trazi 40 evra po osobi za vizu (nazalost nama iz BIH i za Bugarsku treba viza, koja inace kosta 20evra), ali tu sam skolu pre naucio pa sam sam izvadio vize i ustedio 80 evra.
I tako spremimo se 19.08. i krenemo put Suncevog Brega vlastitim autom ja i supruga sa dvoje male dece. Kod prijatelja u istocnoj Srbiji prenocimo i na njegov nagovor (da izbegnem guzvu na g.p.Gradini) krenem putem Zajecar-Vrska Cuka-Vidin-Sofija.
SAVET BR. 1: Niposto ne idite ovim putem :-x
Put je inace definisan kao magistralni, ali vise lici na seoski koji po kvadratnom metru ima otprilike 5 udarnih rupa. Nakon 6 sati klackanja za nekih 300km stignemo do Sofije odakle je daleko bolji put prema Crnom Moru (cak bih mogao reci da je prilicno dobar).Inace putovanje je proslo OK, mada sam bio skeptik najvise prema putovanju jer sam se svakakvih prica naslusao o Bugarskoj (drumske zasede, policajci reketasi itd.) Kroz celu Bugarsku nijednom me nije zaustavila policija mada sam video dosta patrola sa radarom u naseljima (negdje sam sigurno i prekoracio brzinu).
Posle 11 sati voznje stigosmo mi u Suncev Breg. Nadjemo hotel dobijemo sobu i raspremaj se. U sobi neki ruzan miris vlage mada cistoca na prvi pogled na zadovoljavajucem nivou. Kazem na prvi pogled jer kad sam hteo da premestim pomocni krevet na drugu stranu sobe, ispod kreveta zooloski vrtic - 5-6 zohara. Pobijem ih na brzinu da supruga ne vidi (inace se grozi buba bilo koje vrste bila to i bubamara) i ajde dalje (necu da sebi kvarim odmor zbog par buba :) Dok sam se vratio iz hotelskog bara (da probam pivo) supruga raspremila decu i stoji na sred sobe sa papucom u ruci (ubija bube). Nije bas zgodno staviti decu da spavaju u sobi u kojoj po krevetu skacu zohari (posle sam video da su u hotelu stavili natpis da to "nije zohar nego eto neka bugarska poljska buba zvana zeteoc"). Mozda to pije vodu kod svedjana ali znam sigurno sta je zohar a sta poljski cvrcak ili tome slicno. Hotel inace klasificiran sa tri zvezdice (mada u brosuri Kompasa nigde ne stoji da moramo i zohare da uzgajamo u sobi :) Prespavamo i sutra na dorucak. Dorucak ok svedski sto velik izbor jela - zadovoljan sam.
Idemo na plazu. Plaza divna, pescana, lepo uredjena, suncobrani i lezaljke veoma skupi (6 leva suncobran, 6 leva lezaljka) ali vratis se malo do prodavnice i kupis suncobran za 10 leva i pobodes ga gde ti volja a i lezaljke su tvrde, pesak je daleko meksi za lezanje ;) . Deca se brckaju, ja se uhvatio piva u baru na plazi (toceno "kamenica" 0,5L-2 leva - pivo veoma dobro) i ok prvi dan.
Vratimo se u sobu prilicno vruce trazim daljinski od klime ali nigde ga nema (u brosuri kompasa pise svaka soba ima terasu, TV, telefon, klimu). Sidjem na recepciju da pitam za klimu kad ono cvrc Milojko koristenje klime 8 leva na dan. Opa bato to ne pise u brosuri. Ali snalazljivi bosanac, uz to i elektricar ukljuci nju i bez daljinskog (nek je svedjanima prodaju za 8leva po danu).
SAVET BR.2. Obavezno pitati sve u agenciji do najsitnijeg detalja. Osim tih zavrzlama u hotelu, Suncev Breg kao letovaliste me odusevio. Na Jadranu nema nista ni slicno. Od restorana raznih vrsta, diskoteka, folkoteka, koktel barova, nocnih klubova, striptiz barova ( u kojima nema sta da se vidi plesacice nisu cak ni u toplesu :o prodavnica svega i svacega za male pare itd (i to sve na jednom mestu). Najvise me nasmejalo koliko strancima uvaljuju kineske rucne satove po sistemu "kupis tri dobijes cetiri" i fals parfeme. Pa ne znam gde se moze dobiti armani za 5 evra :confused:
Na menjacnice veoma obratiti paznju, posto ih mnogo ima koje na ulici istaknu PRODAJNI kurs evra 1,95 a unutra negde iza vrata kupovni 1,59 (inace kurs je oko 1,90-1,93leva=1evro) Inace kod Bugara je sistem - ne otimaju ali ako se das zeznuti zeznuce te sigurno. Mada smo mi naucili i na mnogo vece prevare tako da nam ovo izgleda kao decija igra.
Usluga u restoranima na odlicnom nivou, vecera za nas dvoje sa picem kosta 20-25 leva. Sve je puno Nemaca, Svedjana, Danaca, Engleza (kad je nama jeftino koliko je tek onda njima JEFTINO??? I tako 10 dana odlicnog provoda, svako vece nove zanimacije i ajde kuci.
Sve u svemu Suncev Breg bi objektivno svima preporucio jer ima za svakog po nesto s tim da dobro obratite paznju na smjestaj i hotel.

Nadam se da nije PREISCRPNO :D
Pozdrav za sve od veselog Bosanca

Mi smo letos bili u Albeni, 12 nocenja. Bilo nam je lepo ali nismo se bas nesto proveli. Bugarska sve u svemu i nije ostavila neki utisak na mene. Bila, videla i necu vise... :roll:
Isli smo kolima, put je trajao kao gladna godina, ali dobro, to smo znali i pre nego sto smo krenuli. Imali smo srecu na granici i kada smo isli i kada smo se vracali, nije bilo guzve. Putevi po Bugarskoj su OK, policija nas je samo jednom zaustavila i to na samom ulasku u zemlju. Platili smo nesto sitno, nisu nas maltretirali.
Albena je malo i mirno letovaliste, preporucujem za parove sa decom. Odseli smo u hotelu Nona, 3 zvezdice, nemam zamerki. Soba je bila lepo sredjena i cista (svaka cast sobaricama). Buba nije bilo. :lol: Klimu nismo imali ali nije nam ni trebala. Tople vode je bilo uvek. Mini bar, fen za kosu i tv. Na tv-u su svi kanali bili na nemackom, nijedan na engleskom. Stvarno svasta... :roll: Parking ispred hotela nije bio skup, slagacu vas sada koliko ali stvarno nesto malo.
Imali smo uplacen dorucak u hotelu, hrana je bila OK, svedski sto, samo sto dosadi svaki dan maltene isto. Inace nisam uopste odusevljena sa restoranima u Bugarskoj, ima ih milion a u svakom je skoro ista ponuda jela. Na primer u sve i jednom u kojem smo jeli su bile 4 (i samo 4) iste vrste ribe. Bezveze... :roll: Gde god da odes jedes isto. Kod nas mi je izbor hrane po restoranima daleko bolji i ukusnije je pripremljeno. Sada mi smesno ali prvih nekoliko dana sam ostajala gladna. :-(
More je divno toplo, puno toplije od naseg jadranskog u koje ulazim po pola sata zaledjena. I stalno imaju talasi. :p Plaze su takodje divne, pescane. E sada, vreme... :roll: Grozno, sada je oblacno, sada sunce, odjednom padne kisa i sve tako... Mozda smo mi imali tu nesrecu sa vremenom ali sam se bas iznervirala. Prvi i poslednji dan je vreme bilo najlepse. :x Inace prvi dan smo kao nezdravi izgoreli (jer kao sunce je ali stalno pirka vetric pa covek ne oseti kako przi) pa nismo smeli nekoliko dana napolje. Mazali smo se saljicovom mascu, tako nam i treba kada se nismo mazali na plazi. Ali dobro, bilo je zanimljivo gledati sa terase trk i urnebes sa plaze kada odjednom pocne pljusak. :lol: Uvece se temperatura spusti ispod 20 stepeni, mora se obuci neka jaknica ili dzemperak. To mi je takodje pokvarilo utisak, nije meni more tamo gde moram da se obucem kao da je jesen. :roll: Ugrejali smo se tek kada smo se vratili u Beograd.
Bugarska jeste jeftina ali su cene u turistickim mestima nadrkane, isli smo u Varnu i tamo je sve duplo jefitinije tako da je povoljnije za shoping, samo da znate. :wink: Preporucujem delfinarijum na samom ulazu u Varnu od Zlatnih Pjasaka, divno. :D
Bili smo i u Zlatnim Pjascima, vise su mi se svideli od Albene, veliko mesto i na svakom cosku se nesto dogadja. Ali tamo je ludilo od muzike, alkohola, prostitutki itd. preporucujem onima koji idu u provod. :wink: Bili smo i u 2 striptiz bara u Pjascima, razocarala sam se. U prvom su ribe blago receno grozne, a u drugom nisu lose ali nece da pridju ako sedi zensko za stolom. :-( :lol:
U Pjascima preporucujem i aqua park, super je. :D
Da stvar sa citavim letovanjem bude gora ja sam se i razbolela (i to bas na moj rodjendan :-( ), dobila sam neki stomacni virus, povracanje, mucnina, uzas jedan. Isla sam na kraju kod lekara, dao mi infuziju, neke lekove (sve to je kostalo oko 50 evrica) i morala sam na dijetu nekoliko dana. Zivela sam na dvopeku, kuvanom krompiru i kamilici (inace kamilica se na bugarskom zove lajka, cisto da znate ako vas snadje nesreca :lol: ). Moj dragi koji me je divno negovao sve to vreme od izgoretine pa do povracke :lol: se razboleo dan pre puta i tako slomljen je morao da vozi sve do Beograda jer u hotelu nije bilo mesta da se ostane jedan ekstra dan. :-( Jos samo da dodam da nismo imali iskustva sa dzeparosima, niko nas nije pokrao iako su se ljudi zalili da i toga ima. Ovo ne smem da zaboravim :arrow: poslednji dan kada je vreme konacno bilo divno su se izlegli neki mali racici (velicine bubice) u vodi koji su grizli noge i nije moglo da se kupa. :lol: Kakvi smo baksuzi. :lol:

Eto i od mene izvestaj, znate kako se kaze, 100 ljudi, 100 cudi. Bugarska nije ruzna zemlja, sve je stvarno lepo sredjeno u tim letovalistima i necu nikome reci da ne ide ali ja vise necu. A sigurno vise necu na tako dalek put kolima, nikada covek ne zna sta ga moze snaci. Bolje je onda sesti u avion i nemati brigu kako ce se izdrzati put. Svaka cast bugarima na cenama ali ja cu sledece godine radije platiti vise pa otici negde gde se necu smrzavati i jesti iste glupe pohovane lignje u razlicitim restoranima. :roll: :lol:
P.S. Jadran jeste lepsi, more je plavlje, mirise i imaju palme. :D Ko god kaze suprotno laze. :wink:
Pozdrav svima! :D

Back