Пошто је замрла тема ево мало да је оживим представљајући вам мог Леа
Лео, или тачније Уриен Лео како пише у родовнику, је дошао на овај свет 3.3.2011. У мој свет је ушао 3.5.2011. и од тада не могу да замисли мој живот пре њега, а поготово после њега.
Он је као и сви мали црвендаћи потпуно блесав пас. И чини ми се да је сваки дан све блесавији и блесавији. Чак и када хода изгледа блесаво онако сав раштиман како делује због дугих ногу.
Када сам га узео покушао сам да га научим да спава на свом месту, али то није успело јер ме је будио сваких сат времена цвилећи поред кревета. А пошто сам мека срца од тада спава у мом кревету

Потпуно је тачно да не воли да буде сам, али он не прави и никада није направио никакав проблем када је остао сам. Углавном спава на мом кревету све време, у тихој патњи. Највећи проблем је радост када се вратимо. То је нешто најлепше што човек може да доживи. Скакање, цвилење, увијање, лизање, ма неописиво. Препаметан је, али не воли да учи. Тј, када покушавам да га научим неку команду он би је савладао за 10 минута, али он нема толико, јер би увек радио нешто што он хоће. Али у принципу да се научити било коју команду ако се има стрпљења.
Јако је својеглав и стоји све што је већ речено. Ако није по његовом, наљути се, окрене главу и не гледа никог. Када једемо он је уредно смештен поред стола и чека. Боже да видите те облике просјачења умрли би од смеха. Почиње гледањем, ако не упали онда гура шапом, после легне и производи неки чудан звук попут режања да се обрати пажња на њега, онда приђе и стави главу на стопало, па у крило. А у сваком тренутку поглед му је прикован за храну. При том појео би све што ми једемо, без обзира да ли је укусно или није, а своје грануле једе само када мора и то само да не умре од глади.
Воду обожава. Плива, рони, скаче, невероватно. У стању је цео дан тако да проведе, лето или зима није битно.
Лео прави најневероватније позе док спава. То је за умирање од смеха. Да ли лежи не леђима са предњим и задњим шапама у различитим правцима, или лежи у фотељи док му гуза виси, свеједно је смешан у сваком моменту.
Када седи то ради као човек. Седне гузом на нешто (фотељу, кревет, табуре, столицу) а предње шапе држи на поду. Да ли то пси уопште раде или је овај мој потпуни лудак

Обожава да трчи, и мислим да када би се он питао одлучио би да умре трчећи. Да ли јури птицу, лоптицу, дрво, мене, није битно само да се јури. Дрво обожава да јури, али никада нисам успео да га научим да га донесе назад. Обично га узме у уста и трчи са њим на све стране. Такође га и гризе што је проблем, јер тупан гута то што изгризе па после повраћа иверчице

Не лиња се уопште. Осим у периоду када је бебеће паперје мењао оделом за одрасле

Сада има дивну махагони длаку коју сваким изласком толико умаже да је то сат времена рашчешљавања после

Скоро да нема мириса уз редовно купање. Једном у два месеца је сасвим довољно. И када се превише ублатњави

У сваком случају не смрди.
Није ни бучан. Шта више тих је. Лаје само када се хвали нечим (типа ''све сам појео'', ''види шта сам донео'') или када се радује после дужег одсуства (типа ''где сте до сада сморио сам се'').
Све у свему Лео као представник ове предивне расе је једна невероватна животиња, са којом је сваки дан леп.
Ирце бих препоручио свима, без обзира где живе. Само је неопходно да им се посвети време за шетње неколико пута на дан, и за одржавање предивног крзна.
Ево и Леових слика