Svjatogor
Aktivan član
- Poruka
- 1.806
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Избори за Тачијеву окупаторску државу, или издаја државе Србије?
Косово и Метохија
Избори за Тачијеву окупаторску државу, или издаја државе Србије?
PDF Штампа Ел. пошта
Епископ Атанасије
понедељак, 14. октобар 2013.
Кампања која се води од садашње врхушке власти у Србији, а у којој учествују, или је помажу и подржавају и неки други (чак и из Патријаршије у Београду), за тзв. изборе почетком новембра, ствара велику забуну код Срба на Косову и Метохији, посебно код Срба у четири српске општине северно од моста на Ибру.
Најпре треба рећи да те општине припадају, и одувек су припадале, Рашкој области, а никада Косову. То што их је несрећни српски комуниста Петар Стамболић самовољно и незаконито, без икакве правне и државне одлуке, дао аутохтоној области Космета тек 1959. г. само сведочи да ти крајеви никада нису били у саставу Космета, ни географски, ни историјски. Пуних 65 километра, од Митровице до Копаоника (само 30 м испод Панчићевог врха на Копаонику), “даровао” је овај српски комуњара на поклон Шиптарима, којих у тим пределима нема и није их никада било (осим два мала села у Бајгори, изнад скретања за Бањску, одакле су иначе њихови терористи силазили на пут Митровица-Рашка и вршили терористичке акте, и раније и недавно).
Такозвани “север Косова”, тј. Срби низ реку Ибар (који долази од Газивода у Ибарском Колашину, а ни тај Колашин, са Зубиним Потоком и осталим селима, никад није био Косово) од села Рудара код Митровице до Јариња на северу, никада до сада нису признали Нато-шиптарску окупацију Косова и Метохије. Зато је тај “северни” крај био гаранција и Србима јужног дела, тј. Космета јужно од Ибра, и гаранција и нада да Косово и Метохија никада неће признати Тачијеву нелегалну, окупаторску власт, у коју га је устоличио НАТО окупатор.
Када наглашавамо посебност ове 4 српске општине ”на северу” тиме не делимо Србе испод и изнад Ибра, него само указујемо да су ове општине биле и остале, и после безаконог “проглашења независности Косова” (2008), у саставу државе Србије. Сада се, на општу жалост свега српства, на издајнички начин, цело Косово и Метохија, и посебно наглашени “северни део”, предају у надлежност Тачијевог “државног система”, који и расписује и спроводи ове фамозне изборе.
Неприхватљиво је да се, осим државне издајничке врхушке, чују и гласови појединих људи из Цркве, тачније из Патријаршије, којима се “позивају сви Срби да изађу на изборе”. (У ту бедну пропаганду покушавају да увуку и свети Хиландар!) Како могу ти људи, најпре, да се мешају у судбинске одлуке Срба под окупацијом, а онда и још да препоручују напаћеним и још увек прогањаним Србима на распетом Косову да гласају “или сви или ниједан”, када је свим Србима на Косову и Метохији јасно да "косовски избори за циљ имају расформирање институција Републике Србије и одрицање државе од суверенитета на Косову и Метохији".[1]
Патријарх је у Пећи рекао да он то говори „у име Цркве“! Међутим, нити је Црква консултована, нити саборски разговарано и договарано о томе - тако да то није став Цркве, макар га тако назвао патријарх. Ни он нема право да тако присваја само себи глас Цркве. Тако није радио блаженопочивши патријарх Павле, у овим тешким временима, нити српски пећки и београдски патријарси кроз векове.
Недавно сам писао Св. синоду и патријарху подсетник о Косову и Метохији да укажем на тешко стање браће Срба, и посебно на угроженост наших светиња на Косову и Метохији (које уопште нису ни поменуте у фамозном „Бриселском споразуму“).[2] И ово сада пишем само да ставим до знања браћи на Косову и Метохији да нису сами, да не клону духом, и не очекују много од разних изјава са разних страна. Него да буду и остану косовскометохијски Срби, који одстојавају своју веру, име, образ, отаџбину, слободе, своје прагове и светиње.
Аутор је умировљени епископ Епархије захумско-херцеговачке.
http://www.nspm.rs/kosovo-i-metohij...torsku-drzavu-ili-izdaja-drzave-srbije-q.html
Evo ovaj tekst umirovljenog vladike Atanasija Jeftica dokazuje da je patrijarh Irinej prekrsio crkvene kanone sao vom izjavom jer ovo nije odluka SPC vec njegova licna.
Kod nas u Pravoslavlju , patrijarh je prvi medju jednakima, a nije ajatolah i muftija kao u islamu kojem se svi klanjaju.
Sobzirom da sabor SPC nije raspravljao o ovom pitanju niti je zauzeo jedinstven stav, osim stava da je briselski sporazum izdajnicki - jasno je da je patrijarh srpski ucenjen i da je izdao interese svoje pravoslavne dece i stavio se u sluzbu ko zna koga....
Па тачно. Ово је, дакле, лични став Патраијарха а не целе СПЦ, тако да не треба одмах бацати дрвље и камење на СПЦ, већ на онога који је ту изјаву дао. И ја сам уверен да велика већина Свештенства и Монаштва СПЦ не подржава овај став Патријарха Иринеја. Такође се надам да ће он увидети грешку и да ће променити тај свој погрешан став.
Ma patrijarh je izdajnik, od kada ja to govorim?
Evo sada me i Dveri podrzavaju!![]()
Па тачно. Ово је, дакле, лични став Патраијарха а не целе СПЦ, тако да не треба одмах бацати дрвље и камење на СПЦ, већ на онога који је ту изјаву дао. И ја сам уверен да велика већина Свештенства и Монаштва СПЦ не подржава овај став Патријарха Иринеја. Такође се надам да ће он увидети грешку и да ће променити тај свој погрешан став.
1. Ko je prekrajao teritorije Srbije u skoroj prošlosti, Srbi komunisti ili Šiptari?
2. Stambolić i SrPski komunisti su Šiptari?
3. Ko je sprovodio naseljavanje Albanaca na Kosovo i omogučio im da žive dugo godina bez dokumenata na Kosovu, Srbi ili Šiptari?
4. Ko je sprečio da Milošević stavi potpunu kontrolu nad Kosovom?
JEDAN JE ODOGOVOR ZA SVA PITANJA!
![]()
Sad razmislite pre nastavka pljuvačine.
Neznam, samo pitam, nemo se ljutite...![]()
Smeniti Irineja!
I dovesti Anfilohija!
http://www.telegraf.rs/vesti/politi...djite-i-glasajte-da-na-vlast-ne-dodju-albanci
Mislim sta reci o ovome .....
.
Gresni Irinej.....![]()
Auuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu....pa zar Patrijarh. Stub oslonac da popusti....cccccc...kako ce sad nacionalisti? Ja ipak mislim da je za njegovu izjavu kriv Josip Broz Tito msm mora da je nekako uticao na njega.
Ahahahahahaaaaaaaaaaaaaaa.....i to gde? U Peckoj patrijarsiji.
Dal je moguce da sad idioti pljuju patrijarha, a hvalili su ga pre samo par meseci kada je isti prozivao vlast?
Obraz, sta to bese...?Sreca pa postoji print skrin.
P.S. Ja i dalje mislim da je Irinej obicna marioneta drzave kao sto sam i ranije besedio. Kao i mnogo drugih poglavara SPC pre njega.
Agent Irinej.....![]()
Патријарх није цела Црква. Патријарх је само јединка и само та јединка не чини Цркву, исто као што један човјек не чину државу. Ово је његов лични став, а не став Цркве. Ево једног другачијег става од тог Патријарховог: http://www.nspm.rs/kosovo-i-metohij...torsku-drzavu-ili-izdaja-drzave-srbije-q.html
Тако да...