Irdeto 2 Hacked???

bokili84

Aktivan član
Poruka
1.645
Vidjet će se...
Irdeto 2 u potpunosti razvaljen?
Autor teksta: SateliTV Redakcija, jučer u 23:26

Prema informacijama njemačkog magazina Digital Fernsehen, jedan od najpopularnijih i najraširenijih sustava kodiranja na svijetu, Irdeto Access 2 u potpunosti je pokleknuo pod hakerskim napadima. Naime, prema informacijama koje donosi DF, ključne informacije procurile su ovog vikenda što znači da ne bi trebalo proći puno vremena do izlaska prvih emulatora.

No pitanje je hoće li prvo hack biti dostupan ekskluzivno za neku komercijalnu piratsku karticu koja će se prodavati za popriličnu slotu eurića (izgledna verzija) ili će Irdeto 2 biti pušten na bezbroj emulatora (manje izgledna verzija).

Prema informacijama DF-a, hakeri su uspjeli iščitati i analizirati kompletan gamma card operativni sustav od Irdeto 2 kartica (op.a. GammaCard je treća generacija), ali informacije govore da se ovaj hack proširio i na Irdeto 2 kartice verzije 4 i 5 koje su također u opticaju, a tu je riječ i o najmodernijim "epsilon" karticama. Ukoliko je ova informacija koju donosi DF istinita, samo je pitanje vremena kada će izaći neka komercijalna kartica ili emulacija Irdeto 2 sistema.

Sustav kodiranja Irdeto 2 koristi nemali broj kanala u Europi: nizozemski Canal Digitaal Sateliet, grčka Nova Hellas, a koriste ga i RTV Pink, MCT Sex i još neki manji kanali.

Digital Fernsehen uglavnom je pouzdan izvor ovu informaciju ćemo uzeti sa određenom rezervom prije svega zato što je ipak malo previše senzacionalna (op.a.: hakirane 3 različite generacije Irdeto kodiranja, možda ipak malo preambiciozno).


Preuzeto sa drugog foruma
 
Da biste mogli da kreirate nove teme, trajno koristite svoje ime i ne pogađate stalno slike - kliknite ovde da se registrujete.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.