Иран снажно узвратио: Неће се чекати ембарго, потпуна блокада извоза нафте према Евро

Иранци су добро укапирали да јЕвропљани у овом периоду до 1.7. желе да купе ПОВЕЋАНЕ КОЛИЧИНЕ НАФТЕ ДА БИ ИМАЛИ РЕЗРВУ ЗА ПЕРИОД У КОМЕ РАЧУНАЈУ ДА ЋЕ ЈЕНКИЈИ ДА СРАВНЕ ДРЖАВУ ИРАН СА ЗЕМЉОМ...

Dobro vidim da ne gledate bas mnogo unapred,blokirace naftu i sta onda od cega ce Iran da zivi? Za neko vreme ne vise od 15meseci rezim ce se urusiti sam od sebe.
Извозиће као и до сада у Кину, Индију, Пакистан...
Овде се ради само о нафти за ЕУ.

Trecinu nafte Grcka obezbedjuje iz Irana .. a tu s negde i italija .. spanija .... i slicna boranija ... Rusi ce lepo da se nafatiraju - i nadam se da ce od tih para kupiti ,,Telekom ,, ,,EPS ,, , ,,JAT ,, , B 52 .. i RTS ...:D

dobitnici iz ovoga bice najveci rusi jer ce cena nafte porasti

Dobitnici ce takodje biti zemlje koje ce kupovati naftu od Irana po povlascenim cenama i tako ce beleziti veci privredni rast zbog nizih cena energenata koje ce imati.

Dobitnici ce znaci biti Rusija, Kina, Indija i zemlje Afrike.

Gubitnici ce biti najveci zemlje EU kao i zemlje Evrope koje slede americki diktat kao sto je Srbija.

pa ja se radujem tome jer ce to poskupljenje jos veci broj ljudi prevesti u tabor opozicije i izazvati pad proamerickog rezima Borisa Tadica.

sto vece cene - to narod gore zivi

Sto narod gore zivi - veca sansa da Borisa Tadic izgubi vlast.

A ja mislio da je ono - Da kosmiji crkne krava ;)

Kako god, mislim da je vec dovoljno lose da svakom sa trunom mozga dodje iz du**ta u glavu, a ako vec nije do sad nece ni ubuduce...
Ovo vec pocinje da poprima nadrealne dimenzije...

Dobro vidim da ne gledate bas mnogo unapred,blokirace naftu i sta onda od cega ce Iran da zivi? Za neko vreme ne vise od 15meseci rezim ce se urusiti sam od sebe.

ko sto rekosmo svi decko Tadicev glasacu, nisi informisan

Iran nece moci da izvozi samo u EU i u Ameriku dok ce u ostatak sveta izvoziti bez problema.

Amerika i EU imaju zajedno 800 miliona stanovnika. Ostatak sveta ima jos 6 milijardi z:D

A ja mislio da je ono - Da kosmiji crkne krava ;)

Kako god, mislim da je vec dovoljno lose da svakom sa trunom mozga dodje iz du**ta u glavu, a ako vec nije do sad nece ni ubuduce...
Ovo vec pocinje da poprima nadrealne dimenzije...

ja ne zelim zaista da narod srbije zivi gore - to zeli sam narod podrzavanjem tadica i odbijanjem da izadje masovno na ulice i srusi njegov rezim

e posto nece narod da nauci lekciju na laksi nacin - naucice je na tezi.

Иранци су добро укапирали да јЕвропљани у овом периоду до 1.7. желе да купе ПОВЕЋАНЕ КОЛИЧИНЕ НАФТЕ ДА БИ ИМАЛИ РЕЗРВУ ЗА ПЕРИОД У КОМЕ РАЧУНАЈУ ДА ЋЕ ЈЕНКИЈИ ДА СРАВНЕ ДРЖАВУ ИРАН СА ЗЕМЉОМ...

odlicno zapazanje mito!

hteli su da kupe sada velike kolicine po nizim cenama da bi imali rezerve ali ih je iran predupredio u tome.

dobitnici iz ovoga bice najveci rusi jer ce cena nafte porasti

Dobitnici ce takodje biti zemlje koje ce kupovati naftu od Irana po povlascenim cenama i tako ce beleziti veci privredni rast zbog nizih cena energenata koje ce imati.

Dobitnici ce znaci biti Rusija, Kina, Indija i zemlje Afrike.

Gubitnici ce biti najveci zemlje EU kao i zemlje Evrope koje slede americki diktat kao sto je Srbija.
Ми увозимо од Руса по дугорочном аранжману тако да нас не погађа толико.

Ми увозимо од Руса по дугорочном аранжману тако да нас не погађа толико.

e pa nije bas. zar ne kukaju nasi ovi naftasi kad god poskupi nafta kako moraju da nam dignu cene zbog toga?

i jos sam citao kako kazu , da mi kao nabavljamo onu englesku naftu tipa Brent a ne ovu rusku

mislim znam da lazu ali sam siguran da naftasi nece propustiti priliku da zbog rasta cene nafte na berzama dignu cene i kod nas.

Hocemo li mi imati neke koristi od toga ili cemo zbog cene nafte potonuti brze nego ijedna evropska zemlja?

mi cemo imati samo stetu jer nasu vlast kontrolise Amerika u potpunosti pa cemo i mi slediti ovu politiku EU

inace da imamo prorusku vlast, sada bi smo vec uvozili iransku naftu u tankerima i preprodavali drugim zemljama u EU kao nasu domacu "srpsku" naftu

Evo ovde imate listu zemalja po visini uvoza nafte tj zavisnosti od uvoza nafte

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_oil_imports

ko sto vidite kina uvozi 5 miliona barela nafte dnevno , Indija 2 miliona i zamislite Singapur takodje 2 miliona barela dnevno

China 4,393,000 2008

India 2,098,000 2004 est

Singapore 1,830,000 2004

E sad da pogledamo proizvodnju nafte

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_oil_production

Iran proizvodi 4.1 miliona barela nafte dnevno

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_oil_production

Sto znaci da Iran moze da plasira kompletnu svoju proizvodnju u Kinu samo, i opet pored toga Kina mora jos nafte da uveze

A da ne pricamo da samo Singapur , Indija i Kina uvoze skoro 10 miliona barela nafte dnevno a i Iran moze da proizvede duplo manje nego sto su njihove potrebe.

Naci ce iranska nafta svoj put ne brinite jer je za naftom veca potraznja nego sto je ponuda.

Tim pre sto ce Iranska nafta biti i jeftinija nego sto ce biti njena cena na berzama

Kako da je uvozimo ? Da je teleportujemo iz Irana ? z:D

šta bre da teleprintuješ.....znaš kolko to košta i koliko bi to uticalo na veliki skok ionako preskupe nafte.....imam bolji predlog.......srbija da zakupi tankere.....ogromne......i od šarića da zakupi njegove brodove.......i da krene biznis........brodovi samo da piče iran-jevropa......kao onomad kod nas .....devize.....devize......sada brodovi da idu uz evropsku obalu i umesto deviza......nafta.....nafta......iranska nafta.....povoljno

svaka čast irancima......bravo za potez......veoma lukavo i pametno......goovna sa zapada je verovatno se nadala da će iran uzvratiti blokiranjem prolaza i na taj način izazvati vojnu akciju......ovakav potez iranskog parlamenta sigurno nisu očekivali......bravo

Ovo mora da su dogovorili sa Rujama.

Šišaj EU ždrebe kad je u blatu.

Ovo mora da su dogovorili sa Rujama.

Šišaj EU ždrebe kad je u blatu.

sa kim god su se dogovarali......rusija....kina....indija......svaka im čast.....ebu evropljane na njihove fore.....sad su oni na potezu.....videćemo šta će bidne......dža ili bu.....

ko sto rekosmo svi decko Tadicev glasacu, nisi informisan

Iran nece moci da izvozi samo u EU i u Ameriku dok ce u ostatak sveta izvoziti bez problema.

Amerika i EU imaju zajedno 800 miliona stanovnika. Ostatak sveta ima jos 6 milijardi z:D

Gosn.Tihi vi ste verovatno radikal tako da nikako ne mislimo slicno. Da npr. Siptari imaju nuklearnu bombu sta mislite na koga bi je bacili.Srbija bi to sprecila, sta te cudi reakcija Amerike. Taj Iran je pre 40 godina bila napredna zemlja zene su nosile najmoderniju odecu a danas su zamotane ,zemlja otisla u radikalni Islam i izvozi ga po celom svetu.

E LJUDI malopre citam vesti u vezi Irana na google-u i NIGDE NEMA OVE VESTI DA JE OVU ODLUKU DONEO IRANSKI PARLAMENT

samo neka prica kako Ahmed i Nedzad hoce da pregovara o nuklearnom programu

kakva tamo cenzura vlada - strasno

Skoro ko kod nas u Srbiji

Diktaura .. medijski mrak ... uspiranje mozga narodu ..

A vidi kako demokratske zemlje i slobodni medji o svemu objektivno izvestavaju svoje gradjane ...

Иран решил переиграть Евросоюз в вопросе нефтяного эмбарго. Уже в ближайшее воскресенье парламент исламской республики может одобрить законопроект о полном прекращении поставок иранской нефти в страны ЕС еще до вступления в силу европейских санкций. Подобный поворот событий, убеждены в Тегеране, больно ударит по Европе и взвинтит цены на нефть.

http://www.vz.ru/politics/2012/1/26/556592.html

e pa nije bas. zar ne kukaju nasi ovi naftasi kad god poskupi nafta kako moraju da nam dignu cene zbog toga?

i jos sam citao kako kazu , da mi kao nabavljamo onu englesku naftu tipa Brent a ne ovu rusku

mislim znam da lazu ali sam siguran da naftasi nece propustiti priliku da zbog rasta cene nafte na berzama dignu cene i kod nas.

Srbija kupuje rusku ural naftu .

Back