Iran i Izrael, zaoštravanje odnosa

Mos bit teskog belaja u koliko Izarel pokrene rat protiv Irana , jer zaista ne verujem da mogu bas sve da im uniste sto imaju, u , bas prvom naletu .

S drug strane , ako bas nista ne urade , pa , i to im je opasno , jer ce Iran da se bolje pripremi .

Milim da Izrael nece da nasedne , jer i u proslosti nije nasedao .

Cela ova stvar oko Irana je upravo zato sto SAD nemaju nikakve koristi od Irana , a to ne moze tako sa tom lopovskom drzavom . Iran je potpisao ugobvor o prodaju nafte sa Kinom , koji je zaista ogroman ( Bez SAD ) ,. A da stvar bude jos gora po Iran , ceo posao se radi u Evrima , a ne u dolarima , ( opet SAD nema nista od toga ) . e pa stvari ne idu tako . Lopovi i reketasi iz SAD nece mirno dda gledaju da bilo ko radi bilo sta , a da neki deo ne ide njima .
Medjutim , u ovom trenutku , jednostavno nemaju potencijala da napadnu Iran , a objetivno za tu raotu , mogu samo na Britaniju da racunaju .

Biće to veoma čudne kokice, onako malo će da svetle u mraku, i ima zubi da ti ispadaju kad ih budeš jeo, a kosa će da ti ostane u šaci kad se budeš češao u čudu.

A sto meni . Pa necemo mi da se bijemo , nego oni valjada .
A drugo , bas sam hteo da te pitam , sta su tebi Srbi nazao ucinili . Sto ti nas toliko mrzis .

Sto se menen tice , eto ja poznajem ovdasnjeg Rabina . Uvodio mi Koser sertifikat . Bas smo dobri prijatelji . On je jedan obrazovan covek , a eto , kolko sam video , on ne mrzi Srbe u opste . Al mora da smo se o tebe nesto gadno ogresili , mi Srbi . U ostalom , bilo , kako bilo , pre cu da navijam za Izrael , nego za Iran , bez bzira na tebe ...

Iran je krupan zalogaj za ameriku a kamoli za izrael.

Iran ima preko 70 milona stanovnika, nije to irak sa dvadesetak miliona. U ostalom iran ima jaku disciplinovanu armiju, a da negovorim o preko sto hiljada gardista.

Ako ikad bude ofanziva na Iran, to jedino moze samo kad bi se ukljucila cela NATO alijansa.

Znaci prvo bi bilo dugorocno masovno bombardovanje irana iz vazduha da bi ga oslabili pa tek onda ulazak kopneno.

Americki admiral glavni nacelnik generalstaba usa, je rekao pre neki dan da ce iran napraviti nuklearno oruzije za oko dve godine. TO znaci ako ce nesto preduzeti morace sto pre.

Za iracku vojsku se pricalo kako su 4 na svetu, nema sta nemaju, naj naj sve iz Rusije blabla, pa ih oduva vetar...

Iran ne ratuje vec relativno dugo,a Ameri non stop, Izrael je tradicionalno uvek na 1 stepoenu b. gotovosti...Iran bi eventualno moglo spasiti samo direktno mesanje Rusije ili Kine...

Da ne govorim o sposobnosti ratovanja...

Gledam na vestima Izrael je za preventivne udare na iranska nuklearna postrojenja sto bi verovatno znacilo i nuklearni udar te zemlje na teritoriju Irana.Deluje mi kao da je sukob sve izvesniji.Sta vi mislite?

Ovog puta i Iran i Izrael su nam saveznici.

- Iran je glasao protiv nezavisnosti Kosova u rezoluciji Islamske konferencije
- Izrael nije priznao Kosovo iako je saveznik Amerike a premijer Liberman je Srpski prijatelj.

Lično, nekako za Izrael navijam, ali u ratu Izraela protiv Irana jedini pobednici bi bili amerikanci.

Back