aleksa ndar
Elita
- Poruka
- 17.732
ja imam trip da osećam nečije prisustvo u sobi u mraku kad sam sama, ali se ne plašim toga, ne znam što![]()
Pa zato sto znas da ti necu nista
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ja imam trip da osećam nečije prisustvo u sobi u mraku kad sam sama, ali se ne plašim toga, ne znam što![]()
Po mom misljenju strah nas stiti od opasnih situacija. Koliko ste vi plasljivi?
Da li imate neki iracionalni strah od necega? Nesto cega se ,manje ili vise, bojite ili sto vam izaziva nelagodnost a da za to uopste ne postoji neki racionalan razlog? Ja ,na primer nikad nisam smeo da naduvam balon jer se bojim da,dok ga naduvavam, on ne pukne i ne udari me po licu ili oku. Isto, uvek kad idem negde po mraku osecam nelagodnost jer se bojim da ce od negde doci neki pas i ujesti me iako nikad nisam imao negativna iskustva sa psima.Znam da svega toga ne treba da se bojim,da nema razloga ali ipak ne mogu a da se ne osecam tako u tim situacijama. Uopste svi oko mene misle da sam plasljiva osoba ali ja mislim da sam samo oprezan. Smatram da onaj koji kaze da se niceg ne boji ili laze ili nije normalan.Da bi preziveli moramo neceg da se bojimo. Po mom misljenju strah nas stiti od opasnih situacija. Koliko ste vi plasljivi?
Iracionalni strahovi imaju svoje uzroke i oni se najčešće nalaze u najranijem djetinjstvu te je psihoanalitički moguće pronaći njihove uzroke..navedeni strah od pasa bi imao polazište u primarnoj sceni...
..ljudi su stvorenja koja se boje..što je sasvim prirodna reakcija i u skladu sa nagonom samoodržanja..tada govorimo o spoljašnjem, realnom strahu..ali postoji i unutrašnji strah..to je anksiozni strah koji može biti i patološki ..opisuje se kao specifična reakcija na unutrašnju opasnost koju izazivaju potisnuti sadržaji..jedan od anksioznih strahova je i fobični koji ima 3 karakteristike: strah od nečega u budućnosti, odn. anticipaciju, strah pri susretu sa fobičnim stimulusom i ponašanje sa izbjegavanjem...dok sadržaji fobija mogu da budu: objekti i situacije kojih se plaši realno svaki čovjek(grmljavina, zmija), objekti i situacije u kojima još postoji neka opasnost, ali je normalan čovjek navikao da tu opasnost podcjenjuje (gomila ljudi, prelaz preko mosta..) i objekti i situacije koji ne samo da nisu opasnost, već kod mnogih ljudi izazivaju prijatna osjećanja(cvijeće..)
Egzistencijalni strah....nije kažu iracionlan ali mene prati godinama....grozan strah
Neće te pojesti crvi. Poješće te mikroorganizmi koji su, inače, stalno prisutni u tvom organizmu tokom života.Insekata, znači bilo kojih... i činjenice da će da me pojedu crvi kad umrem.. zato ću kad osetim da mi se bliži kraj zamoliti naslednike da me kremiraju kad umrem![]()
![]()
![]()
znam da mi ne verujete, ali ja sam stvarno vrlo ozbiljna..
ja imam iracionalni strah da ne postanem kao moj otac, a sve je gore i gore, sve više ličim na njega
najgore je što on i nije loša osoba, ali je užasno težak, a ja ne želim da budem kao on![]()