IQ test

A da vi po 130+ niste malo po više puta igrali? :)

I ja posle drugog puta imam 130...

Prosek u Srbiji je 95, pa vi vidite...

130 ima 0.1% stanovništva...

Tesko da sam u skoli mogao vise puta da radim. Drugo, ovaj test je izuzetno lagan. Dovoljno je 30 sekundi da se pogleda sve i da se resi. Bar negde do 19 pitanja. Tu sam primetio da za 30 sekundi ne mogu da budem 100% siguran, ali sam odlucio da ga zbrzam cisto da testiram koliko brzo povezujem. Nije neki ovaj test iskreno.

Tesko da sam u skoli mogao vise puta da radim. Drugo, ovaj test je izuzetno lagan. Dovoljno je 30 sekundi da se pogleda sve i da se resi. Bar negde do 19 pitanja. Tu sam primetio da za 30 sekundi ne mogu da budem 100% siguran, ali sam odlucio da ga zbrzam cisto da testiram koliko brzo povezujem. Nije neki ovaj test iskreno.

Prvih 20 je da se utvrdi da li si normalan, ostatak je za utvrdjivanje "super IQ-a".

Evo ti ovaj zvanicni test, podrzan od ministarstva za nauku. http://rs.test-iq.com/ plaća se 356 dinara, ja sam na njemu pre mesec dana imao 115...

Čudna je stvar da pri svakom IQ testu kada ga završim mislim da sam mogao bolje, jer se oko nekih pitanja uopšte nisam trudio...

Prvih 20 je da se utvrdi da li si normalan, ostatak je za utvrdjivanje "super IQ-a".

Evo ti ovaj zvanicni test, podrzan od ministarstva za nauku. http://rs.test-iq.com/ plaća se 356 dinara, ja sam na njemu pre mesec dana imao 115...

Čudna je stvar da pri svakom IQ testu kada ga završim mislim da sam mogao bolje, jer se oko nekih pitanja uopšte nisam trudio...

Ovaj test je gotovo isti kao i onaj prethodni. Msm prvo pitanje je gotovo isto. Od najmanjeg ka najvecem. Da placam nesto, ne pada mi na pamet, prilicno sam zadovoljan svojom inteligencijom. Takodje sam misljenja da ovi testovi i nisu neko merilo. I ja uglavnom na svakom pozurim jer se smorim, prosto su mi ili lagani ili predugacki.

Ma taj IQ je estetika, ja sam uvek dobro radio takve testove a nikakve funkcionalne prednosti nisam imao od onih koji se ne snalaze sa njima, samo to koristio da ih podjebavam. Inače, na regrutaciji (dok je postojala) se radio takav neki test. Sastojao se iz 3 dela i onaj treći je bio najteži i sličan ovom internet testu. Na njemu sam imao 2 netačna (28 od 30 valjda). Jel se seća neko svojih rezultata?
ps. Na regrutaciji su me stavili na servisiranje aviona. Kada sam rekao to drugima svi su bili u fazonu šta lupetaš, to ne postoji (u vojnoj knjižici stoji neka nečitka skraćenica). Jel ste čuli da je neko to dobio il sam stvarno utripovao?

Ovaj test je gotovo isti kao i onaj prethodni. Msm prvo pitanje je gotovo isto. Od najmanjeg ka najvecem. Da placam nesto, ne pada mi na pamet, prilicno sam zadovoljan svojom inteligencijom. Takodje sam misljenja da ovi testovi i nisu neko merilo. I ja uglavnom na svakom pozurim jer se smorim, prosto su mi ili lagani ili predugacki.

Ako nista od ovih testova se moze zakljuciti EQ, igre koje zahtevaju zivce su pravo merilo EQ-a...

To beše "debil" ako se ne varam :lol:

VI što se vadite na to da ste "samo lupali pred kraj", to je odraz vašeg EQ-a, tj vašeg nestrpljenja...
EQ ima veliku ulogu i kod IQ testova u to sam ubeđen, jer stvarno pred kraj dosta nas nema više strpljenja da razmišlja oko pitanja...

mislim da to nema veze sa iq-om, da je do momenta, tj. raspoloženja.

ja sam npr. položio mnogo zaeban test za kontrolore letenja, koji se radi u dva dana i odprilike 3 sata traje jedan test. jes da nema baš veze sa IQ-om (iako malo podseća na takve testove), to mi je napumpalo ego samo tako, do kraja života ću da mislim da sam pametan :cepanje: a ovako kontam da mi je prosečna inteligencija, tj. da me nije mrzelo možda bi bilo 120-5 umesto 110

Bas sam razgovarao sa drugarem na temu Mensinog IQ testa, i kaze mi drugar da nije dovoljno odraditi samo online test, vec treba otici na testiranje koje Mensa organizuje jednom godisnje i koje kosta oko 1000 din. jer se tim testovima ispituje mnogo vise aspekata inteligenciju u poredjenju sa online testom koji je u sustini samo osnovni test.

Negde sam već objasnio.
Radio sam dvaput
Mensa - 1.6
Specijalizovani IBM testovi za programere - najbolji medju 120 kandidata.

Svi ti testovi su napravljeni da i čovek ispod 1.0 može da ih reši.
Stvar je u vremenu
Ko ide redom i rešava redom nikada ne stigne ni do 1.0
Rešenje:
- Prvi prolaz: ako odnah ne vidite rešenje, dalje
- Drugu prolaz: razmišljanje par minuta
- Treći prolaz: rešavate dok vam ne oduznu test.

Zar ovo nije najbolji dokaz inteligencije?

Bas sam razgovarao sa drugarem na temu Mensinog IQ testa, i kaze mi drugar da nije dovoljno odraditi samo online test, vec treba otici na testiranje koje Mensa organizuje jednom godisnje i koje kosta oko 1000 din. jer se tim testovima ispituje mnogo vise aspekata inteligenciju u poredjenju sa online testom koji je u sustini samo osnovni test.

Ništa on-line, to se ne broji.
Jedino korisno kao priprema za pravi test.
Opravdano. Nije isto.
Tu čovek ponekad i nesvesno kraducka vreme.
Ako npr. napravite pauzu za cigaru, to je već kradja vremena.
Sdruge strane, ako kod Mense prodješ dobro
lako ćeš naći dobar posao.
Mensu svi poštuju.

I rešavajte što više 3D grafičke probleme.

Sa mreže možete skiniuti par pristojnh IQ testova.
Za pripremu.

Poslednja izmena:
Sdruge strane, ako kod Mense prodješ dobro
lako ćeš naći dobar posao.
Mensu svi poštuju.

Preterivanje je reci da "mensu svi postuju" i da je lako naci dobar posao sa njom.

Moguce je da neke firme i neki pojedinci postuju clanstvo u Mensi, ali ne postoji opste slaganje u vezi sa tim i pogresno je generalizovati na taj nacin.

Stavise, dosta relevantnih izvora savetuje da se izbegava pominjanje mense u cv-u/resume-u. U ozbiljnim firmama (IT, consulting, i-banking) vecina ljudi vec ispunjava uslove za clanstvo u mensi (inace ne bi radili tu gde rade) a dosta njih su i formalno clanovi. Takve firme su uglavnom pune geek-ova koji jedva cekaju da im neko napise da mu je hobi sah ili da je clan mense - uglavnom sa podsmehom gledaju na to i jedva cekaju da takvog iscepaju kao krpu sa nezgodnim pitanjima.

Sah kao hobi ili clanstvo u mensi moguce je pomenuti u cv-u jedino u odredjenom kontekstu - ukoliko si stvarno imao nekog uspeha u sahu na medjunarodnom planu i ako si izabran na neku funkciju u okviru sahovskog saveza. Slicno je i sa Mensom - ako nisi obavljao neku funkciju u okviru mense, pa to stavljas kao neku vrstu postignuca iza koga stoji odredjeni rad i predanost, bolje je ne pominjati je u cv-u. To je poenta - traze se dokazi o iskustvu i postignucima (achievements).

Evo nekih rasprava o tome na Linkedin-u i WikiJob-u:
http://www.linkedin.com/answers/career-education/resume-writing/CAR_RSW/338751-19787327
http://www.wikijob.co.uk/forum/cvs-cover-letters-application-forms/mensa-and-cv
Slicno misle i recruiteri na Glassdoor-u, Wall Street Oasis i slicnim sajtovima.

Preterivanje je reci da "mensu svi postuju" i da je lako naci dobar posao sa njom.

vec ispunjava uslove za clanstvo u mensi (inace ne bi radili tu gde rade)

Prijatelju, zar nisi odgovorio sam sebi?
Ja sam potencirao Mensu i zapošljavanje.
I molim Te ne shvati ovo kao svadju.

Poslednja izmena:
Odgovor =mikoyan; Preterivanje je reci da "mensu svi postuju" i da je lako naci dobar posao sa njom.
ili da je clan mense - uglavnom sa podsmehom gledaju na to i jedva cekaju da takvog iscepaju kao krpu sa nezgodnim pitanjima.

==> Od takvih firmi beži, nije bitno kolika je plata.
U svakoj se počinje od nule.

Ono, jeste da je došlo vreme nekih Mediteran i sličnih fakulteta
gde je prohodnost 90% (10% nisu platili školarinu)

Ja kad sam bio na ETF-u prohodnost 10%
od onih 90% pola upiše prava i ekonoomiju i završe....

ISTINITO: Prijateljica iz klasične gimnazije upisala ekonomiju i zove me
da je spremam matematiku.
Ja ono prelistam i kažem, pa što me zahebaveš
kad si sve ovo naučila u gimnaziji.

Bez uvrede po ostale srednje škole.

Od moje generacije, ETF upisalo 20 gimnazijalaca i 30 tehničara.
Završili 17 gimnazijalaca (3 prešlo na ekonomiju i završili u roku)
i 3 tehničara, od toga jedan moj komšija pa smo zajedno spremali ispite.
Došli na fakultet bez predznanja

Ili ste vi mladi baš toliko pametniji?

To je priča koje je tek danas aktuelna.

Poslednja izmena:

vec ispunjava uslove za clanstvo u mensi (inace ne bi radili tu gde rade)

Prijatelju, zar nisi odgovorio sam sebi?
Ja sam potencirao Mensu i zapošljavanje.
I molim Te ne shvati ovo kao svadju.

Naravno, svasta, sto bih shvatio kao svadju, samo razmenjujemo misljenja.

Ja sam se u prethdnom postu osvrnuo na to da li je pametno pominjati clanstvo u mensi u cv-u.

A za moj CV.
Inače na birou rada a u SFRJ se brojao u 5 najboljih programera.
Kad bih nabrojao koje sam velike projekte osmislio i ostvario
pa posle postali državni, niko mi ne bi verovao.
Poenta:
Pita me prijatelj:
Jel' ovo istine?
-Niko nemora de veruje, ok, tri meseca probni rad pa da vidimo.

On mi pametno kaže:
Predaj prazan CV i kaži da ćeš sve da slušaš pa će te neko
možda i uzeti.
I najviše me hebe godina proizvodnje.

Back