IPTV uređaj Telekoma Srbje

Атомик™

Srebrna tastatura
Poruka
248.294
Pozdrav narode.
Za malu novčanu vrednost ću kupiti IPTV uređaj koji su koristili korisnici Telekom Srbije

cIIHq19.png

Naime, kod Telekoma sam pretplaćen na Box 2 paket (ADSL + fiksni).

Molim Vas da mi napišete za šta može da posluži prikazani uređaj iako nisam pretplaćen na IPTV.
Naime, IPTV uređaj ću povezati sa ruterom...

Ништа то неће да ти врши посао...
Постоји цела класа протокола којима се 'пушта' сигнал који модем усмерава на тај уређај који даље тај сигнал преводи у онај разумљив телевизору...
ако они тамо не 'пусте' бадава ти то...

Ништа то неће да ти врши посао...
Постоји цела класа протокола којима се 'пушта' сигнал који модем усмерава на тај уређај који даље тај сигнал преводи у онај разумљив телевизору...
ако они тамо не 'пусте' бадава ти то...
I meni se cini da je ovako jer kad oni to montiraju, tek tada uz pomoc nekog uredjaja, pustaju signal... i proveravaju da li je ok .
Cak i opticki kabl prolazi prvo kroz taj uredjaj

Није... оптички кабл долази од централе до оних малих белих кућица на бандерама или улици, одатле иде класичан кабл, а оно што мере је управо слабљење сигнала од централе до корисника, да би кориговали интензитет тог сигнала који се шаље...
али свеједно, ништа то не значи док они са централе не пусте сигнал низ жицу...

Није... оптички кабл долази од централе до оних малих белих кућица на бандерама или улици, одатле иде класичан кабл, а оно што мере је управо слабљење сигнала од централе до корисника, да би кориговали интензитет тог сигнала који се шаље...
али свеједно, ништа то не значи док они са централе не пусте сигнал низ жицу...

Nije ... obican kabl ...ima nesto sto ga cini neobicnim

Poslednja izmena:
Ово на слици је set top box, он између осталог служи и као декодер сигнала. Један set top box се може користити само за један ТВ уређај, подешавања се врше на месту слања сигнала.

Другим речима, теби и за други ТВ у кући треба нови set top box, и треба да платиш то наравно, а ово што си замислио тек није могуће.

О томе да Телеком редовно врши проверу и update софтвера на овим уређајима да и не говоримо, дакле батали све ово.

Pozdrav narode.
Za malu novčanu vrednost ću kupiti IPTV uređaj koji su koristili korisnici Telekom Srbije
cIIHq19.png

Naime, kod Telekoma sam pretplaćen na Box 2 paket (ADSL + fiksni).
Molim Vas da mi napišete za šta može da posluži prikazani uređaj iako nisam pretplaćen na IPTV.
Naime, IPTV uređaj ću povezati sa ruterom...
Овај уређај на слици је STB (Set Top Box) AmiNET 125, који више не важи. Телеком их замењује новим уређајем STB MTS DOLBY Digital Plus, са новим софтвером тако да ти је тај стари потпуно неупотребљив и да га бесплатно добијеш. Једноставно, због новог прилагођеног софтвера тај STB AmiNET 125 ти је апсолутно н е у п о т р е б љ и в.
Ова замена STB трајаће још неко кратко време a биће у употреби ново-прилагођени нови (MTS DOLBY Digital Plus) kaо на доњој слици.
STB-uredjaj-400x491.jpg

Naime, pošto se nemam izvesno znanje iz sfere IPTV uređaja, recimo kada priključim navedeni uređaj da li mogu podesiti da ono šta gledam na monitoru kompjutera da vidim na ekranu televizora, ili nešto drugo za šta ne znam...?

Ма то нема везе с тим, за то што ти тражиш треба ти само кабл са посебним конектором који иде на лап топ, а са друге стране HDMI улаз.

Ne znam kolika je ta "mala novcana vrednost" koju si planirao dati za Telekom STB koji bi ti bio neupotrebljiv, ali ako zelis da gledas kablovske i satelitske kanale (domace i strane) razmisli o kupovini nekog android media plejera. Imas ih na KP, kao in a Aliju gde su jeftiniji ali se duze ceka dostava. Za android media plejer ti treba samo internet (moze se povezati kablom ili bezicno), a vecina plejera vec ima unapred instalirane programe i aplikacije koji omogucavaju gledanje televizije kao sto su KODI, Mobdro i slicno. Naravno, nista od toga se ne placa osim ako ne odlucis da kupis neku listu sa IPTV kanalima za KODI mada moze i za "dz". Narocito je ova Mobdro aplikacija hvaljena.

Ako se odlucis za ovu varijantu pre kupovine obrati paznju na to kakav procesor ima i koje audio/video formate podrzava. Ram memorije uglavnom ima dovoljno, a memorija za skladistenje nije velika ali ima USB i moguce je nakaciti eksterni hard disk.

Druga opcija ti je da kupis satelitski komplet ali to se ne isplati jer su vecina slobodnih kanala krs, pa bi za one bolje morao da platis card sharing a to nije bas jeftino.

Svima Vam hvala na odgovorima.

Naime, na buvljaku ima Telekom STB ima da se kupi za 100 dinara.

Planiram da kupim satelitsku opremu te da onda gledam TV.
Iznenadio sam se kada sam kod komšije video da on ima 1500 sateltskih kanala.

@Pady
Mnogo Vam hvala na preporuci.
Molim Vas da mi pošaljete link do spiska kanala koji mogu da se gledaju preko Android media playera.

@ Atomic

Kad pokrenes aplikaciju ili ubacis listu ili add-on u KODI onda ti se izlistaju kanali koji su dostupni. Ali ima gotovo sve. KODI mozes da instaliras i na racunaru, pa da malo cackas i podesavas i vidis sta ima. ZEMTV add-on za KODI je jedan od boljih. Mobdro ne radi najbolje na pc-u ali na androidu fercera.

Molim te da ignorises ove sto se besramno reklamiraju. Placene IPTV liste nisu nikakav garant kvaliteta, niti ce nuzno da traju onoliko koliko si ih platio. Moze da pukne posle 15 dana a ti da se uhvatis za usi i igras. Vecina stvari moze da se nadje besplatno. Poslacu ti na PP linkove ka dva foruma, jedan je cisto informativni, na drugom se mogu naci IPTV liste (mada se na tom forumu dosta ljudi reklamira ima i besplatnih lista, treba samo da se registrujes).

U zavisnosti od toga koliko si spreman da ulozis u opremu, mogao bi da razmotris i kupovinu WeTek Play 2 koji je hibridni uredjaj tj. android plejer i risiver (moze da bude satelitski ili za zemaljsku odnosnu kablovsku tv, ti pri kupovini biras sta ces od to dvoje). Na oficijalnom sajtu cena mu je 110€, ali mozda je bolje da ga potrazis u nekoj radnji zbog garancije i eventualne potrebe za reklamacijom.

Back