Ipak mi je nije toliko lose vs. Kukavica sam

Ovi sto hronicno kukaju tu nije problem situacija no oni sami
Uzive se u ulogu zrtve, postaje patologija, trazenje paznje
Paznju koju dobijaju ustvari samo jos vise hrani potrebu za kukanjem i ne preduzimanjem nicega
I tako u krug
Sami sebi grizu rep....dok se sami ne osveste da moraju da menjaju sve to nista im ne moze pomoci
Gadno stanje svesti....cine samo sebi lose

Dragi forumasi,

Verovatno ste mnogo puta bili u prilici da slusate zalopojke nekih vasih dragih ljudi, poznanika, kolega, komsija o svojim zivotima, brakovima, vezama, poslovima.

Psi laju, karavani a i godine prolaze a situacija se ne menja.

Da li mislite da vecini ljudi fali snage da promeni stvari u svom zivotu ili je odlucujuci faktor to da im i nije toliko lose u tome?

Da li su ljudi mahom kukavice, hrabri ili negde na sredini?

Pucajte :)

Kad nemaš kud, moraš i u ladnu vodu da skočiš.

Dragi forumasi,

Verovatno ste mnogo puta bili u prilici da slusate zalopojke nekih vasih dragih ljudi, poznanika, kolega, komsija o svojim zivotima, brakovima, vezama, poslovima.

Da li mislite da vecini ljudi fali snage da promeni stvari u svom zivotu ili je odlucujuci faktor to da im i nije toliko lose u tome?

Odlucujuci faktor je volja.

Dragi forumasi,

eh visnja, malo ljudi imaju muudo da menjaju nesto, da promene prvo sebe, stvar svesti, rade ono sto moraju a retko sto treba
komfort zona teraju dalje, fali im hrabrost da kukavice su
sve je to dobro dok si sam i ne obmanjujus druge, samo je ego ebena stvar

inace primeri su ajnstaj i tesla, genijalci na svom polju al nesposobni za zivot u dvoje

Dragi forumasi,

nisam kukavica nego sam lenja
a oni su kukavice lenji su i traze izgovore za svoju nesrecu

Dragi forumasi,

Sve je tačno a najtačnije da o "obilju šansi" i "uspehu" u okupiranoj i najsiromašnojoj evropskoj zemlji, najviše pričaju oni koji su sve na tacni i dobili.
Ne znam nijednog gotovana/ku koji je priznao da je posao, stanove, firmu, početni kapital dobio/la od svojih ( kao što svi znaju ) nego idu okolo i providno lažu i lupetaju o svom silnom trudu, umeću itd. Ljudi to uglavno otćute i kuliraju da ih ne bi uvredili bespotrebno.

Imaju potrebu da prikriju istinu.

Uostalom i Amerikanci pričaju da im je fino jer su "hard working nation" a kao ne vide šta je očigledno - Kinezi nemaju para a svi "hardest & toughest " poslovi iz USA su odavno prebačeni u Kinu a u samoj USA meksikanci i migranti rade najvise.

Poslednja izmena:
Sve je tačno a najtačnije da o "obilju šansi" i "uspehu" u okupiranoj i najsiromašnojoj evropskoj zemlji, najviše pričaju oni koji su sve na tacni i dobili.
Ne znam nijednog gotovana/ku koji je priznao da je posao, stanove, firmu, početni kapital dobio/la od svojih ( kao što svi znaju ) nego idu okolo i providno lažu i lupetaju o svom silnom trudu, umeću itd. Ljudi to uglavno otćute i kuliraju da ih ne bi uvredili bespotrebno.

Imaju potrebu da prikriju istinu.

Uostalom i Amerikanci pričaju da im je fino jer su "hard working nation" a kao ne vide šta je očigledno - Kinezi nemaju para a svi "hardest & toughest " poslovi iz USA su odavno prebačeni u Kinu a u samoj USA meksikanci i migranti rade najvise.

e pa brale zato sad sedi tu i budi kukavica koja nema snage volje hrabrosti i tako tih srranja da promeni nešto u svom životu.
oću da reknem, ko ti je kriv što nećeš da budeš jajara i muljaroš :lol:

Pa, znaš kako, ako nikada nisi bio u depresiji, kukanju, a živiš u Srbiji, onda si ili najpozitivnija osoba koju neko može naći u svetu ili si lud kao konj.

Ne kažem da treba kukati baš za sve, neke stvari zavise i od samih ljudi, ali je dobro poznato da jedno vuče drugo, tako da ne možeš očekivati od nekoga, kome ne ide na pet polja, da na ostalih tri bude odličan, i da generalno bude zadovoljan.

Dragi forumasi,

kako kome, al ako moram generalno da ocenim, u današnje vreme su ljudi postali hrabriji nego ranijih godina...ranije su bili kukavice, trpeli su mnoge stvari a nisu morali, nisu uzimali u obzir druge alternative, učaurivali bi se i ne bi smeli da riskiraju nešto novo, drugačije...danas više nije tako

Mislim da oni koji kukaju na svoj zivot,a zive u zemlji srbiji,da su to najobicnije kukavice,i nesposobnjakovici.U ovoj zemlji,svako ko ima makar i trunke potencijala
zivotne hrabrosti i umesnosti,u bilo kakvom poslu,mogu jako lepo da zive.Srbija je zemlja,koja svakom svom stanovniku,pruza sanse,da se dokaze i pokaze.
Naravno,ima mnogo ljudi,koji su "lezilebovici",koji cekaju,da im banana "padne" sa drveta,pravo u usta.Dakle,ima dosta ljudi,koji kritikuju sve i svasta,koji nalaze
milion mana ovoj zemlji.A u stvari,iza svega toga,krije se njihova lenjost,da nece da rade,jer zaboga,lakse je kritikovati,nego nesto posteno raditi.

Ne bih da se prisetim svoje proslosti jer sam se uvek borio za bolju a ono lose ostavio da tone u zaborav...ipak ljudi poseduju I vise razlicitosti sto mi necemo nikada uspeti da otkrijemo.

Tvoja tema ima istine..Tri frakcije I verujemo da ih svako poseduje,neko jednu bolju,ili losiju u vecoj meri od druge,trece..
U zadnjih nekoliko godina imam mnogo kontakta sa osobama raznih profila licnosti I dosao do zakljucka da su vecina losi u sebi I vecim delom I kukavice ali ne zato jer su takvi rodjeni vec se licnosti menjaju sto najvecim delom su krivci situacije koje ih trenutno iznenade I nateraju da budu ono sto nisu.

Cesto kazem da na planeti skoro I da nema ljudi.:)

Back