Investicije u saobraćajnu infrastrukturu u Srbiji 5,5 milijardi evra

Пази, нзнм како да ти кажем, можда ће ти бити тешко да прихватиш истину, али то што ти видиш је халуцинација настала као последица живота у имагинарном футуру. Они који живе у садашњем времену и који сваки дан пролазе тим делом земље виде један кривудав магистрални пут кроз Фрушку Гору, на моменте са рупама.

Оно што постоји си сам цитирао, а зове се папир на коме пише меморандум, који најављује да ће други папир бити потписан у футуру, што твој аутопут смешта у неки још даљи имагинарни футур.

Ако је теби лепо у тој машти, шта да ти кажем настави да живиш у њој у нади да ће неко имати разумевања да неком приликом сагради одговарајуће капацитете за хумано смештање свих са сличним визијама. Или им бар улије наду потписивањем неког меморандума о изградњи истих

Ok. Videćemo. Trudiću se da upamtim ovu temu i nadam se da ću se za godinu, godinu i po dana setiti da je reaktviram. :)

Putevi se opravljaju svake 2-3 godine.
Dobar mehanizam za pranje para i uvek ima posla. :)

Наравно. Тако ови раде. Пола пију, пола шарцу дају. У овом случају, ми смо тај легендарни шарац.
Идем путем, рупа на рупу, улегнића, вире шахте, возим мкс 50. Иза кривине, ужива пандур,паркирао мотор, каже ниси везао појас. Пише казну.

Fakat je da centralna banka u Frankfurtu masovno kupuje obaveznice novom paru, a nemaju ni ciljanu inflaciju. Cak razmisljaju svakom EU gradjaninu da poklone pare da dodje do inflacije.

Opet jedna teza neoliberala koju je stvarnost demantovala.

Ali sta nam briga stvarnost, vazna je ideologija.
Nisi me razumeo, ja kažem da i inflacija od 0% predstavlja inflaciju.

Zašto? Jer bi bez nje postojala deflacija.

I deflacija je nesto pozeljno.
Da.

Daću ti primer, ti si teškim radom zaradio 10.000 evra

Ali vidiš da je neka lepa kuća 10 miliona evra.

Počneš da očajavaš: "Toliko sam radio! Toliko se odricao! A i dalje svetlosnim miljama daleko od kuće snova!"

Odjednom pročitaš u novinama da je cena te kuće deflatirala sa 10 miliona na 10 hiljada.

Kejnzijanci kažu da bi trebalo da se Rasplačeš.

Zašto? Jer vam je ideologija preča od realnosti.

Sve zemlje koje su se brzo razvile su imali i inflaciu. Deflaciju imaju zemlje cija je ekonomija mrtva.
Zar nemaš ti neku ušteđevinu

Zar bi voleo da ti postaje Manje vredna umesto Više vredna

Postaje manje vredna svakim novoodštampanim dolarom, kužiš

I još tu tvoju otetu kupovnu moć dobijaju razne jorgovanke, tj. parazitska klasa

Mi zivimo u sistemu gde sva ustedjevina ima svoju antipodu u dugovima.

Evo ja imam 8000 ustedjeno, neko ima dug 8000.

I to kod deflacije bi bilo drugacije

A ja planiram kupim auto ili akcije, jer ne verujem u inflaciju.
Dobro ali recimo ti imaš 20.000 evra u spavaćoj sobi

Oni mogu da ti kupe ili Daciu ili Mercedes u zavisnosti od stope inflacije/deflacije

iz tog ugla je nerazumljivo zašto navijaš za daciu

Dobro ali recimo ti imaš 20.000 evra u spavaćoj sobi

Oni mogu da ti kupe ili Daciu ili Mercedes u zavisnosti od stope inflacije/deflacije

iz tog ugla je nerazumljivo zašto navijaš za daciu

Ja navijam za malu inflaciju. A cak i veca ne bi mi smetala ja sam ucitelj, ja imam siguran poso, ali smetalo bi ekonomiji u celini i ljudima koji nemaju siguran poso.

Inace kad cete vi neoliberali nauciti da mikro- i makroekonomija nije isto.

Koridor 11

http://rs.n1info.com/Biznis/a480912/Autoput-Obrenovac-Cacak-u-junu.html
Vučić: Autoput Obrenovac - Čačak biće otvoren u narednih mesec i po dana

Autoput od Obrenovca do Čačka biće otvoren u narednih mesec i po dana, dok će deonica od Surčina do Obrenovca, koja uključuje i most na ušću Kolubare u Savu, koja spaja dva autoputa, biti završena pre kraja godine, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je, tokom obilaska radova na mostu kod Obrenovca, najavio i da će u periodu od 15-17. maja biti otvoren autoput prema makedonskoj granici kroz Grdeličku klisuru, dok će istočni krak Koridora 10, prema Bugarskoj, biti završen u potpunosti za tri meseca.

Vučić je rekao i da će autoput od Čačka do Požege, dužine 31,6 kilometara, biti završen "za dve godine i nekoliko meseci", a naglasio je da se radi o izuzetno teškoj deonici, kroz Ovčarsko-kablarsku klisuru, ali da "naši kineski prijatelji to savladavaju na izvanredan način".

Ta deonica će, dodao je on, koštati 450 miliona evra.

Vozom od centra Beograda do Novog sada za 40 minuta
Vučić je kazao i da je neophodno ubrzati radove na deonici brze pruge od Beograda do Stare Pazove.

"Deonica Stara Pazova - Novi Sad ide odlično, kad to završimo putovaće se od centra Beograda do centra Novog Sada 35 - 40 minuta", rekao je predsednik Srbije.

Back