Invertor klima ili TA peć

Spavanje u istoj prostoriji uz TA pec nije lepo iskustvo. Inverter klima ce raditi ceo dan, ali nece trositi ni pribliznu kolicinu energoje kao TA pec.

Ne slusaj liongatea, on je popit onih likova sto jos uvek voze jugica i misle da nema. boljih kola.
Cuo si za osvezivace prostora, ozonatorre i slicna tehnicka dostignuca iz doba yugica kad sam ja ziveo?

Lionagate je skolovan u tehnickim oblastima, ima i licencu iz energetske efikasnosti koju mu izdala Inzenjerska komora Srbije. Ti?

Koliko je rezonujem. TA peć od 6kw, ako se puni noću potroši oko 12kw struje. U gornjem delu kuće u jednoj prostoriji imam ta peć. I ona troši struju kada uzduvava, samo ne znam koliko
Invertor od 2.4 kw po mojoj računici potroši dnevno 48 kW. Ta računica je gruba i ako radi 24 sata dnevno. Nije bitan broj kw nego odnos. Po mojoj kalkulaciji nekoga iz humanističkih nauka ispada da invertor troši 4 puta više struje

Koliko je rezonujem. TA peć od 6kw, ako se puni noću potroši oko 12kw struje. U gornjem delu kuće u jednoj prostoriji imam ta peć. I ona troši struju kada uzduvava, samo ne znam koliko
Invertor od 2.4 kw po mojoj računici potroši dnevno 48 kW. Ta računica je gruba i ako radi 24 sata dnevno. Nije bitan broj kw nego odnos. Po mojoj kalkulaciji nekoga iz humanističkih nauka ispada da invertor troši 4 puta više struje
Prodavnice su pune inverter klima, TA peci retko gde mozes naci, zapitaj se zasto.

Ili poslusaj liongatea i uzivajte zajedno u jugicu.

Jos jednom, kW su SNAGA, a kWh su ENERGIJA a mi pricamo o utrosenoj energiji. Tvoja pec ima maksimalnu snagu 6kW i za 8 sati potroisi 8x6=48kWh (ako okrenes dugmeza grejace na maksimun). Kada TA pec izduvava ne trosu struju na zagrevanje grejaca nego samo na ventilator i signalne lampice, vemtilator je snage mozda 80-100W ( 10-12 puta manje od 1kW).

Invertna klima trosi struju u trenutku kad ukljucis grejac (nema akumulirane toplotne energije) pa ako ti treba da zagrejes prostoriju od 15.30-22.00h trosisces visu tarifu struje koja kje 4 puta skuplja od nize u istoj zoni. Potrosnja energije zavisi od podesenosti grejaca i vremenskog intervala koriscenja, ne moras da koristis maksimalnu snagu grejaca ( za 12k BTU/h je jednako 3.5kW) klime, mozse i manje, mozes da podesis da ti odrzava 21C i da se pali kad padne ispod te temperature it. Ali ono sto ovi veselnici koji ti pricaju o onver klimi ne znaju da je utrosak energije kod njih direktno proporcionalan sa spoljnom temperaturom, odnosno razliko unutrasnje i spoljnje, pa ako je napolju -10C treba ti vise energije nego kad je -5C jer inveror ubacuje spoljni vazduh u grejac, zagreje ga i tek onda ubacuje u prostoriju.

Prodavnice su pune inverter klima, TA peci retko gde mozes naci, zapitaj se zasto.

Ili poslusaj liongatea i uzivajte zajedno u jugicu.
Mogao bi da kazem zato sto u Srbijio zivi generalno neobrazovan narod, zato sto retki vode racuna o ekonomicnosti, zato sto je struja u Srbiji jeftina ali mi pada daleko prizemnija stvar koju ti izgleda nisi ukapirao, zato sto klime UGLAVNOM kupuju zbog nesnosnih letnjih dana a ne grejanja zimi (vecina ljudi se greje na daljinsko grejanje po gradovima i fosilna goriva u predgradju i na selu), elektricnom energijom se greje samo onaj ko nema drugog izbora.

Poslednja izmena:
Vec dva puta pravis isti gresku, nije cm nego mC
Ti ocito ni matematiku ne znas, u mnozenju nema veze redosled brojeva tako da je cm=mc. A formula glasi bas tako kako sam je napisao, c(specificni toplotni kapacitet) x m(masa). Genije, 12000 BTU/h je jednako 3.5kW ili za jedan sat klima od 12000 BTU potrosi 3.5kWh, ni to ne mozes da ukapiras?
E sad stvarno adio, nevidjeni si smor.

Razmišljam i što više istražujem manje znam. Dvoumim se izmedju Invertor klime 24 i TA peći? Treba da mi prostor u kući oko 40m2. Draže mi je da kupim Invertor jer može biti od koristi i leti. Ali me brine potrosnja struje. Da li neko ima neki savet. Naravno da kod prodavaca kod specifikacija mi deluje da će EPS da mi doplati zbog ekonomičnosti.
Grejem se sa 3 TA peci, mnogo manji racun nego da duva po skupoj struji. Zime su blage, pa ne mora ni da duvaju, tako da su podgrejane
ceo dan. Kupi polovne, starije su mnogo bolje, nego nove. Kupi i sklopke ako si u bgd, pale se i gase na signal iz EPS. Ako nisi
ima onih na tajmer. Veruj mi grejanje po skupoj struji se ne isplati...

Grejem se sa 3 TA peci, mnogo manji racun nego da duva po skupoj struji. Zime su blage, pa ne mora ni da duvaju, tako da su podgrejane
ceo dan. Kupi polovne, starije su mnogo bolje, nego nove. Kupi i sklopke ako si u bgd, pale se i gase na signal iz EPS. Ako nisi
ima onih na tajmer. Veruj mi grejanje po skupoj struji se ne isplati...
Ovaj veruje da nije bilo sletanja na mesec, njega tek ne slusaj.

Back