- Poruka
- 3.353
Verovatno je nešto nalik na to, dosta ponavljanja reči + pokreta i razviješ pamćenje/prepoznavanje takvih stvari.Nisam siguran, ali mislim da je proces slican kao kad recimo neko gleda spanske serije i onda odjednom shvati da razume dosta spanskog.
Tipa kada sam kao mali preko stelitske gledao nemačke crtaće na rtl2 i tako naučijo da razumem nemački, kasnije i da pričam u nekoj meri.
Ali možda tu ima neke razlike kada je takav vid učenja i ovaj individualni - konkretno ako to prepoznavanje obrazaca na individualnom novou (tj. nije prezentovao preko nekog medija) može doći do razvoja grešaka koje onda iskustvom bude nužno ispraviti.
Tipa nešto što sam naučio u proceni ljudi i njihovih priča je element - šta mi ova osoba nije ispirčala/ne želi da ispriča ako idemo ka nekom bližem odnosu?
Tako da ono prirodno sam skeptičan/nepoverljiv za većinu toga šta mi ljudi pričaju, bar dok ne dobije dovoljno odgovarajućih informacija.
Takođe mislim da sam razvio intuiciju za osobe sa BPD-jem, ono odrastao sam sa takvima pa valjda hvatam te neke signale pre nego što stvari postanu napete.