introverti...

User Friendly

Buduća legenda
Poruka
25.007
Naisao sam na zanimljiv stripcic koji mi je pomogao da shvatim nesto.

Evo ga.

aBKnMjA_700b_v2.jpg

Moje misljenje.

Sudeci po ovome,osoba koja je ovo napravila je introvert. I ja sam bio takav i u dosta stvari sam prepoznao moj nacin razmisljanja i zakljucio sam iz ove perspektive kad sam poceo da se vise druzim sa ljudima da su introvertni ljudi supcine na kub.
Ooo vidite me kako sam poseban,nemam ja razloga da se menjam,vi ste svi supci i gomna,volim da sam sam,vi mene ne razumete... a sustina je da su svi ovi iz stripa stvarno pokusali da pomognu osobi i da takve osobe stvarno treba da nauce da nije svaka kritika losa i da nauce da ne budu arogantni,da se ne predaju tako lako i da jednostavno nauce da se druze sa drugima jer ce time i oni postati bolji ljudi. :) Svi mi imamo mane,ali ne treba samo to gledati,treba videti u svim ljudima nesto dobro i pomoci im da prevazidju te svoje mane ili ih jednostavno prihvatiti kao takve.
Sta vi mislite o ovome?

Ne znam na osnovu čega si ti zaključio da su introverti šupčine. To što se ti menjaš i ne znači da si bio introvert nego se nisi dovoljno družio ili baš imao potrebu da se izdvajaš i budeš poseban?
Introverti su osobe koje samostalno odlično funkcionišu i sporije procesuiraju drušvrenu interakciju i zato im je potrebno više vremena u samoći da bi "svarili" izlazak ili gužvu nekada i analizirajući iskustvo tokom dana za njima.
Lično, mislim da je bolje biti introvert koji nikom ne sedi za vrat nego navalentni ekrtovert koji ne ume da funkcioniše ako u njega ne gleda 50 ljudi.

@User Friendly- Lupetas.Zavisi od okoline.Mozes ti koliko god da se trudis da im se priblizis i vidis da je lonac nasao poklopac da su jako losi ljudi, nasli su se da smestaju trecima i ako te prime u drustvo, ti se osetis da vise nisi introvert, oni znaju da nisi jedan od njih tako da ili ce da te gurnu da uradis nesto lose umesto njih, da nadrljas da ti se smeju i peru ruke od tebe ili da te iza ledja ismejavaju ili da ti smeste nesto.U takvoj situaciji bolje je biti i introvert, imati sopstvena interesovanja, pa kad naletis na drustvo koje ti odgovara prikljucices se.Mislim da si ti zapravo ispao supak i da iza ledja brisu patos s tobom.Nije istina da je svaka sredina toliko humana, da sebe cak hoce da prilagodi introvertu da bi ga ukljucila u sebe.Verujem da dobar deo tzv. introverta zapravo samo ceka pravo drustvo i svojih pet minuta, dok ima i onih, kako ih ti zoves vec supaka, al ne bi da vredjam ljude.

Pomognes nekom da se promeni za njegovo dobro, ali ako ta osoba nece iz nekog razloga, a ne nanosi neku preveliku stetu drugima i sebi mozes samo da je prihvatis takvu ili prekines kontakt i dignes ruke.

Mislim da introvertnost nije nesto sto se mora menjati, mada za introverte vazi da su povuceni i stidljivi, ne svi naravno, a to moze biti problem ako ne mogu da razviju neke socijalne vestine i krug prijatelja pa su zbog toga nesrecni.

Ne znam na osnovu čega si ti zaključio da su introverti šupčine. To što se ti menjaš i ne znači da si bio introvert nego se nisi dovoljno družio ili baš imao potrebu da se izdvajaš i budeš poseban?
Introverti su osobe koje samostalno odlično funkcionišu i sporije procesuiraju drušvrenu interakciju i zato im je potrebno više vremena u samoći da bi "svarili" izlazak ili gužvu nekada i analizirajući iskustvo tokom dana za njima.
Lično, mislim da je bolje biti introvert koji nikom ne sedi za vrat nego navalentni ekrtovert koji ne ume da funkcioniše ako u njega ne gleda 50 ljudi.

@User Friendly- Lupetas.Zavisi od okoline.Mozes ti koliko god da se trudis da im se priblizis i vidis da je lonac nasao poklopac da su jako losi ljudi, nasli su se da smestaju trecima i ako te prime u drustvo, ti se osetis da vise nisi introvert, oni znaju da nisi jedan od njih tako da ili ce da te gurnu da uradis nesto lose umesto njih, da nadrljas da ti se smeju i peru ruke od tebe ili da te iza ledja ismejavaju ili da ti smeste nesto.U takvoj situaciji bolje je biti i introvert, imati sopstvena interesovanja, pa kad naletis na drustvo koje ti odgovara prikljucices se.Mislim da si ti zapravo ispao supak i da iza ledja brisu patos s tobom.Nije istina da je svaka sredina toliko humana, da sebe cak hoce da prilagodi introvertu da bi ga ukljucila u sebe.Verujem da dobar deo tzv. introverta zapravo samo ceka pravo drustvo i svojih pet minuta, dok ima i onih, kako ih ti zoves vec supaka, al ne bi da vredjam ljude.

Au vi ste savrsen primer onoga sto sam rekao.
Sabonis,nije tebi lako druze moj. Koje ti traume imas sunce ti poljubim. :(

- - - - - - - - - -

Ovo su attention whores, ne introverti.

ne znam,meni su svi forumasi takvi.
Ja sam prepametan,svi ostali su glupa masa i gamad koju treba pobiti...

Au vi ste savrsen primer onoga sto sam rekao.
Sabonis,nije tebi lako druze moj. Koje ti traume imas sunce ti poljubim. :(

- - - - - - - - - -

ne znam,meni su svi forumasi takvi.
Ja sam prepametan,svi ostali su glupa masa i gamad koju treba pobiti...

Jok bre, ti si savršen primer onoga što si opisao. Inače ne bi ni otvarao ovu temu. Ni sam ne razumeš šta znači introvert. Oni ne traže društvo i potvrdu od drugoga da bi se bolje osećali u vezi sebe jer mogu savršeno sami da funkcionišu. Ono što ti smatraš introvertom je atention whore što je neko gore već napsiao....

Sudeci po ovome,osoba koja je ovo napravila je introvert. I ja sam bio takav i u dosta stvari sam prepoznao moj nacin razmisljanja i zakljucio sam iz ove perspektive kad sam poceo da se vise druzim sa ljudima da su introvertni ljudi supcine na kub.
Ooo vidite me kako sam poseban,nemam ja razloga da se menjam,vi ste svi supci i gomna,volim da sam sam,vi mene ne razumete... a sustina je da su svi ovi iz stripa stvarno pokusali da pomognu osobi i da takve osobe stvarno treba da nauce da nije svaka kritika losa i da nauce da ne budu arogantni,da se ne predaju tako lako i da jednostavno nauce da se druze sa drugima jer ce time i oni postati bolji ljudi. :) Svi mi imamo mane,ali ne treba samo to gledati,treba videti u svim ljudima nesto dobro i pomoci im da prevazidju te svoje mane ili ih jednostavno prihvatiti kao takve.
Sta vi mislite o ovome?

S obzirom da si nekada bio introvertna arogantna šupčina na kub, sve što može o tebi da se zaključi jeste da si sada ekstrovertna arogantna šupčina na kub. Nije baš napredak, ali bar si postao lakši za ''čitanje''. Zato, od mene - sva podrška.

Hahaha.Nisi imao drugara, niko nije s tobom hteo da se druzi i sad si ga nasao i odjednom nisi supak, govoris drugima da su supkovi i zelis da im pomognes.Ma ti si super supak heroj :mrgreen:
Podseca me na ove domace sponzoruse, bile cobanice, dobro se udale i sad ne kao ne mogu da shvate kako drugi zive u bedi umesto da rade, zaboga ona to sto ima je od toga sto dizajnira krpice neke...

Lupetaš i ne kapiraš suštinu introvertnosti/ekstrovertnosti
ja sam recimo introvert a kad sam u društvu verovatno sam poslednja osoba za koju bi rekao da je introvert, ako si introvert to ne znači da si nesposoban da budeš društven kao što ovaj strip insinuira, niti da introvertu društvo ne treba.

Naisao sam na zanimljiv stripcic koji mi je pomogao da shvatim nesto.

Evo ga.

aBKnMjA_700b_v2.jpg

Moje misljenje.

Sta vi mislite o ovome?

Ovo je extrem! Nisu svi introverti takvi- barem ne vecinu vremena^^

I da ti kazem nesto- jedan extrovert ne bi imao mira i strpljenja da iscrta sta je ovaj introvert uradio...

Ajde otvori temu o tome sta sve introverti stvore dok du extroverti na zurci ^^

Ovo je extrem! Nisu svi introverti takvi- barem ne vecinu vremena^^

I da ti kazem nesto- jedan extrovert ne bi imao mira i strpljenja da iscrta sta je ovaj introvert uradio...

Ajde otvori temu o tome sta sve introverti stvore dok du extroverti na zurci ^^

Ne ovo nisu ektremi, introverti uopšte nisu takvi. Dat je potpuno pogrešan prikaz i još gora priča prati sliku.

Zanimljivost: Jung za sebe kaze da je introvert a za Frojda da je ekstrovert. Medjutim, Jung kaze da je sve sto vecina misli ili vjeruje istina, i da ako dva covjeka vjeruju u Boga to znaci da on stvarno postoji, barem za njih, ali postoji. Sa druge strane, Frojd se suprotstavio bas svemu sto vecina ljudi misli i sto je mislila u njegovo vrijeme. Ko je tu nenormalan?

Zanimljivost: Jung za sebe kaze da je introvert a za Frojda da je ekstrovert. Medjutim, Jung kaze da je sve sto vecina misli ili vjeruje istina, i da ako dva covjeka vjeruju u Boga to znaci da on stvarno postoji, barem za njih, ali postoji. Sa druge strane, Frojd se suprotstavio bas svemu sto vecina ljudi misli i sto je mislila u njegovo vrijeme. Ko je tu nenormalan?

A sta je na ovo rekao Jung? A ako je nesto rekao, sta je na to replicirao Frojd i kakva je reakcija Jungova bila na tu repliku?

Back