Intoksikacija

Da bi umetnost postojala ili bilo kakva vrsta estetske aktivnosti, neophodan
je određeni fiziološki preduslov – intoksikacija.“ Niče

1643211905580-png.1091539

Dženi Savil

Istina je da su se mnogi kreativni ljudi kroz istoriju odlikovali svojom nedopuštenom ili
skandaloznom naklonošću prema određenim narkoticima; međutim, pogrešno je
generalizovati da je ono što njihovom delu daje originalnost ili da su ovisnosti u koje
je svaki umetnik uvučen. Ne radi se o demonizovanju onih koji to rade, a to, zapravo,
ne stoji.
To je kao da kažete da nijedan doktor ne puši ili da heteroseksualni plesači ne postoje.
Ali ipak...

Poli

Poslednja izmena:
Tvoja razmišljanja su na mestu,ali na žalost...anahrona su.
Umetnika ne možeš ograničiti i propisati mu način na koji
mu je dozvoljeno da stvara.
Umetnost samo kad je slobodna,dostiže svoje vrhunce..samo tada.

Istina je da su se mnogi kreativni ljudi kroz istoriju odlikovali svojom nedopuštenom ili skandaloznom naklonošću prema određenim narkoticima; međutim, pogrešno je generalizovati da je ono što njihovom delu daje originalnost ili da su ovisnosti u koje je svaki umetnik uvučen.
Ne radi se o demonizovanju onih koji to rade, a to, zapravo, ne stoji.
To je kao da kažete da nijedan doktor ne puši ili da heteroseksualni plesači ne postoje.
Ali ipak...
Andy Warhol
historias-de-artistas-warhol-jpg.1091426

Bez sumnje, najveća rock zvezda kod umetnika. Njegova stalna konzumacija Obetrola, tablete za mršavljenje koja ga je držala budnim celu noć, te neke noći prepune kokaina, bile su dve navike koje su obeležile njegovo postojanje u estradnom krugu 70-ih i 80-ih. Vredi spomenuti da nije umro od ovih uzroka..

Ja sam recimo bio uvredjen cak i zacudjen kada me je jedan profesor tekstilnog dizajna pitao u poverenju dal koristim neke narkotike?Rekao sam naravno da ne.Pitao sam ga zasto?Kaze odakle ti ovakve ideje iz glave?Koja glupost.Postoje kreativni ljudi kao sto sam ja i gomila ostalih.Nisu svi pod dejstvom neke droge izmenjene svesti da bi mogli stvaralcki i kreativno da projektuju nesto na rad.Ne znam dal se uklapa u temu ali evo prilozicu neke moje radove.Moja tehnika zasniva se na projekciji mojeg unutrasnjeg bica.Dakle nisam neko ko ume uopste da gledajuci u nesto skicira,nacrta,naslika.Mozda je to cudno ali tako je.Ja mogu samo ono sto mi se projektuje iz podsvesti.Prvo pustim neku muziku da se opustim...i onda kada potpuno iskljucim mozak i presecem tok misli...kao da se nakacim ili konektujem na neki visi nivo svesti.Zatim pocinje samo da dolazi.Krecem da slikam nesvesno...kada dodjem negde do pola...onda stvaram sliku planski.Ali ta prva osnova do nekih 50% slike mi je jos uvek nepoznata kako ce ispasti i izgledati.Takoreci apstraktna metoda slikarstva...ali sa dosta prenaglasenih emocija i podsvesnih parametara.Moje duhovno stanje i varijacija bujice emocija...U pitanju je digitalno slikarstvo uz pomoc samo kompjuterskog misa.Ovo posle iz digitalnog formata stampam na platno.Corel Paint Shop Pro koristim za rad.Oil paint i warp cetkica.Ovo su samo neki od radova.Mada nikada nisam napravio izlozbu.Ali imam u planu.

Prilozi

• DSC_4108.JPG.jpg
    DSC_4108.JPG.jpg
    169,4 KB · Pregleda: 8

Back