Intimne priče jedne žene✍️

Pišem jer mi je pisanje jedini način da ostanem povezana sa sobom.

Ne pišem da bih delila savete, niti da bih glumila da znam više od drugih. Pišem jer osećam da moram.

Ovo je moj mali prostor iskrenosti – bez maski, bez glume. Pišem o svakodnevici, majčinstvu, o tišini koju nosimo iznutra. O trenucima kada se pitam gde sam ja, dok pokušavam da budem sve drugima.

Ako ste se ikada osećali isto, možda će vam moje reči biti bliske.

Ovdje ću deliti deliće svojih misli i osećanja – ne kao neko ko zna odgovore, već kao neko ko traži.

Tiho nestajem u tuđim očekivanjima

Tiho, polako, a da toga nisam ni bila svesna – počela sam da nestajem. Ne odjednom, već po komadić. Sa svakim „važi“, svakim „mogu ja“, svakim „nema veze, ja ću“, uzela sam po deo sebe i predala ga svetu.

U nečijim očima sam snažna. U nečijim – stabilna, sposobna, požrtvovana. U sopstvenim – više nisam sigurna šta sam. Znam samo da često ne čujem svoj glas od buke tuđih potreba. Ne umem više da kažem „ne mogu“. Ne umem da priznajem da sam umorna. Ne želim da razočaram.

I tako, iz dana u dan, igram sve te uloge – ćerke, majke, supruge, prijateljice, savete dajem, lepe reči poklanjam, tu sam kad treba, nikad ne tražim mnogo. Ali, znaš šta? Više ne znam gde sam ja u svemu tome. Možda nisam ni tu.

Postala sam ogledalo koje samo vraća ono što se od njega očekuje. A iznutra? Praznina. Tišina. Umor.

Možda ne treba da budem sve što drugi žele. Možda smem da budem ono što meni treba. Možda je krajnje vreme da prestanem da nestajem.

Dobrodošli ste da čitate, podelite ako želite, ili jednostavno budete tihi posmatrač. I to je dovoljno.

Prilozi

• Screenshot_20250618_125303_Pinterest.jpg
    Screenshot_20250618_125303_Pinterest.jpg
    64,7 KB · Pregleda: 48

Ne pišem da bih delila savete, niti da bih glumila da znam više od drugih. Pišem jer osećam da moram.

Ovo je moj mali prostor iskrenosti – bez maski, bez glume. Pišem o svakodnevici, majčinstvu, o tišini koju nosimo iznutra. O trenucima kada se pitam gde sam ja, dok pokušavam da budem sve drugima.

Ovdje ću deliti deliće svojih misli i osećanja – ne kao neko ko zna odgovore, već kao neko ko traži.

Tiho, polako, a da toga nisam ni bila svesna – počela sam da nestajem. Ne odjednom, već po komadić. Sa svakim „važi“, svakim „mogu ja“, svakim „nema veze, ja ću“, uzela sam po deo sebe i predala ga svetu.

U nečijim očima sam snažna. U nečijim – stabilna, sposobna, požrtvovana. U sopstvenim – više nisam sigurna šta sam. Znam samo da često ne čujem svoj glas od buke tuđih potreba. Ne umem više da kažem „ne mogu“. Ne umem da priznajem da sam umorna. Ne želim da razočaram.

I tako, iz dana u dan, igram sve te uloge – ćerke, majke, supruge, prijateljice, savete dajem, lepe reči poklanjam, tu sam kad treba, nikad ne tražim mnogo. Ali, znaš šta? Više ne znam gde sam ja u svemu tome. Možda nisam ni tu.

Postala sam ogledalo koje samo vraća ono što se od njega očekuje. A iznutra? Praznina. Tišina. Umor.

Možda ne treba da budem sve što drugi žele. Možda smem da budem ono što meni treba. Možda je krajnje vreme da prestanem da nestajem.

Dobrodošli ste da čitate, podelite ako želite, ili jednostavno budete tihi posmatrač. I to je dovoljno.
Simptomi depresije.

Nastavljam svoje misli...👍🫂

Nekad ne znam da li sam dobro ili funkcionisem jer moram..
U sledecim redovima malo iskrenosti o tome🍀
Nekad se probudim i ne znam da li sam odmorna ili samo navikla na umor.
Ne znam da li mi je mir u duši ili sam samo naučila da ćutim.

Pitam se često – da li sam srećna? Ili sam samo upala u rutinu preživljavanja, pa mi dani prolaze dok se trudim da ne zakasnim, da ne zaboravim, da ne puknem pred drugima.
Neki bi rekli pa imas sve,imas porodicu,imas decu i u pravu su,ali uvek ima jedno ali...

Ima dana kad sam zahvalna. Kad pogledam svoju decu, svoj dom, i kažem sebi – ovo je sreća.
Ali onda naiđe tišina između obaveza, ona kratka pauza dok gledam u šolju kafe – i tada me pogodi to pitanje u stomaku:
Da li sam zaista srećna, ili sam samo naučila da se ne pitam više?

Ponekad se uhvatim kako brojim sate do kraja dana. Kako odrađujem, umesto da živim.
Kako se smejem, ali iznutra ćutim.

Ne fali mi ljubavi. Ne fali ni zahvalnosti.
Fali mi ja. Fali mi osećaj da sam živa, a ne samo funkcionalna.

I ne tražim ništa veliko. Samo da mogu da kažem „dobro sam“ – a da to zaista i mislim.

Back