INTIMNA DEPILACIJA

• Začetnik teme Začetnik teme MalaBgd
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
e, nabavis fino epilator i uvalis se u jaaaaaaaaaakkkoo toplu kupku, i dok lezis skupljas snagu za predstojeci poduhvat. onda (jos uvjek u toj kupki) fino zamislis sta hoces da depiliras a sta mozes da ostavis za brijanje. onda onaj dio za brijanje obrijes a onaj dio za depiliranje ostavis. to je tako ruzno za pogledati da ces da se prisilis da to sve fino izdepiliras. kad krenes sa depilacijom, da te na vrijeme upozorim, tako jako ce da boli, oblije te prvo topal, pa onda hladan znoj, pa ti izdepilirano podrucje krene da krvari, pa se sve iziritira itd itd( ako pustis glasnu muziku manje ces da obracas paznju na bol). Ali onda ti sve tako fino utrne da ni ne osjecas bol, nastavis sa depiliranjem dok ne postignes planirano. poslije toga se dobro namazes dobrom anti - sok kremom i nagradis jednim dobrim tangama.
znam da zvuci jako bolno (tako i jeste ali samo prvi put) ali kad se iritirana koza smiri i kad vidis kako dlake sporo i rijetko rastu bices vise nego zadovoljna. onda samo trebas s' vremena na vrijeme da "odrzavas" tu golu povrsinu depilatorom. ja, npr, ponavljam depilaciju svake dvije sedmice i imam samo par dlacica da odstranim.
ako ste pomislili, da vam odmah kazem nisam mazohista

...Na stranu osecaj za licnu higijenu i kulturu tela, no tesko se otimam utisku da je ono sto je pocelo da 'klija' kao XXX trend na ranojutarnjem gnojivu 'Palme', ozbiljno preraslo u akutni oblik pedofilske 'estetike' kojom se, prividno neagresivno, namece odraslim zenskim osobama imperativ da izgled svojih polnih organa 'prilagode trendu', tacnije 'ukusu' ljubitelja devojcica u pred-adolescentnom uzrastu. Genitalije zene ne treba da izgledaju isto kao genitalije devojcice od 10 godina - i ozbiljno bih se pozabavila poreklom 'novog trenda' koji to propagira.

ugadnubaburastem:
...Na stranu osecaj za licnu higijenu i kulturu tela, no tesko se otimam utisku da je ono sto je pocelo da 'klija' kao XXX trend na ranojutarnjem gnojivu 'Palme', ozbiljno preraslo u akutni oblik pedofilske 'estetike' kojom se, prividno neagresivno, namece odraslim zenskim osobama imperativ da izgled svojih polnih organa 'prilagode trendu', tacnije 'ukusu' ljubitelja devojcica u pred-adolescentnom uzrastu. Genitalije zene ne treba da izgledaju isto kao genitalije devojcice od 10 godina - i ozbiljno bih se pozabavila poreklom 'novog trenda' koji to propagira.

Ima nesto i u toj tvojoj teoriji. Mada, ja na to ne gledam na tako "ozbiljan" nacin, ja to gledam kao dlacice koje mi smetaju kad hocu da iznenadim dragog sa novim tangicama, kad sam "krvava" da mi se ne lijepi sve i svakako, kad idem na bazen da mogu fin kostim da obucem....a posto se to sve moje prilicno cesto desava, onda u medjuvremenu odrzavam frizuricu. 8)

Sto se tice depilatora, ja imam "silkepil" i na njemu doduse pise da nije preporucljiv za depiliranje pazuha jer extremno boli i naravno zbog svih onih zlijezdica.

mammy:
ugadnubaburastem:

Ima nesto i u toj tvojoj teoriji. Mada, ja na to ne gledam na tako "ozbiljan" nacin, ja to gledam kao dlacice koje mi smetaju kad hocu da iznenadim dragog sa novim tangicama, kad sam "krvava" da mi se ne lijepi sve i svakako, kad idem na bazen da mogu fin kostim da obucem....a posto se to sve moje prilicno cesto desava, onda u medjuvremenu odrzavam frizuricu. 8)

Sto se tice depilatora, ja imam "silkepil" i na njemu doduse pise da nije preporucljiv za depiliranje pazuha jer extremno boli i naravno zbog svih onih zlijezdica.

...Da ne bude zabune - frizurice su sasvim O.K., to je nesto sto spada u redovnu negu, higijenu i kulturu tela - lepse je, urednije, higijenskije, lakse za odrzavanje. Dakle, klasicna depilacija prepona/bikini wax - da, tanga wax - da, intimna frizurica - da, ali totalna depilacija - hm, ne.

Lokalna anestezija i topla depilacija (naravno u salonu)...idealna kombinacija, nije da ne boli uopste, ali bol zanemarljiv.
Uputstvo:
Namazati kremu (anesteziju), sacekati oko deset minuta (taman dok vam kozmeticarka zavrsi depilaciju nogu) i uzivajte 8)

Lady_bgd:
Lokalna anestezija i topla depilacija (naravno u salonu)...idealna kombinacija, nije da ne boli uopste, ali bol zanemarljiv.
Uputstvo:
Namazati kremu (anesteziju), sacekati oko deset minuta (taman dok vam kozmeticarka zavrsi depilaciju nogu) i uzivajte 8)

U kojim salonima daju anesteziju? :shock:

Ja isto koristim Braunov silk-epil. Boli jako samo kad se skroz zapustim, kad je manje dl. onda manje I boli. Mislim, ne cupam se potpuno, vec do granice podnosljivosti-sto bolne a sto fizicke izvodljivosti. :shock:
Evo bas skupljam hrabrost da se upustim u ‘cari’ dubokog ulepsavanja :wink:

jela<<-:
Ja isto koristim Braunov silk-epil. Boli jako samo kad se skroz zapustim, kad je manje dl. onda manje I boli. Mislim, ne cupam se potpuno, vec do granice podnosljivosti-sto bolne a sto fizicke izvodljivosti. :shock:

Znači, ti epilaotrom skidaš i prepone :shock:

Svaka cast svim devojkama koje prepone depiliraju el.epilatorom! :shock:
Mislim da bi ja umrla kada bi tako nesto pokusala. Ipak je topli vosak najbolji za depilaciju prepona. Epilator i hladni vosak chesto dlachice ne chupaju iz korena, vecj dobar deo njih iskidaju, pa vecj posle 10 dana shtrche tu i tamo. Sto se vise priblizavate intimnom delu, to vise boli. Sto kaze moja kozmeticharka "Ovde boli ko u oko!" tako da bi me epilator dokrajchio. Umrla bih u najvecjim mukama! :cry:
Sto se tiche salona, potrazi neki u kome je vosak za depilaciju prepona za jednokratnu uptrebu (istope novi vosak pred tobom i posle ga bace), kako bi izbegli neprijtnosti poput infekcije korena dlake itd. Bitno je i da vosak bude sa kalafornijumom (ako se tako kaze), nikako azulinski, jer se on kida i razvlachi ko zvaka, pa cjete ceo ritual doziveti mnogo neprijatnije nego sto zaista jeste.

Queen_:
jela<<-:

Znači, ti epilaotrom skidaš i prepone :shock:

Ma ja jednom radila toplim voskom, pa nezgodno povukla traku, pa ‘nesto’ rascepala, pa pocela krv da mi curi, :cry: pa sve zvezdice prebrojala; i jos se sva ulepila. :(
I rekla sam onda nikad vise. :idea:
Sa epilatorom u pocetku boli a onda utrne I divota. Sve cetiri u vis
:D

Back