Zavisi, evo recimo ja imam jako mali broj ljudi sa kojima se druzim, jednostavno sam zatvorena i povucena osoba.
E sad, njih zanimaju razlicite stvari, mene zanimaju video igre, njih fudbal, mene zanimaju novi Ratovi Zvezda, njih zanima gde ce subotom uvece.
Stoji tako da nismo na istim talasnim duzinama po svim poljima, iako se druzimo, desi se da blejimo samo. Njih ne zanima zasto sedimo na netu, jesmo li se otudjuli kao ljudi i sl. a ja eto, volim takve teme.
Internet je super za one koji imaju mali krug prijatelja i koji se ne krecu, tipa introvertni su, stidljivi, ili sta znam, daje im mogucnost da nadju slicne ljude, sa slicnim interesovanjima i da se osete malo manje usameljeno.
Opet, internet poznanstva i ne vrede mnogo, ali eto, neki osecaj pripadnosti daju.
Upoznao sam par fantasticnih ljudi na netu koji me odlicno razumeju i uzivam u svakom trenutku razgovra sa njima, a takvih ljudi, posebno u malim sredinama nema, ali eto, kroz par klikova se naleti na nekog iz isto tako male sredine ko ne gaji ista interesovanja kao i ljudi koji ga okruzuju.
Internet je i dobar jer se sve bazira na onom unutra, stavovima, razmisljanjima, jer prvo tako upoznajemo ljude, a i anonimnost pruza ljudima da budu ono sto zele i sto zaista jesu.
Ako ce neko da glumi smekera i mackicu, moze to, takvi ljudi me dva posto ne zanimaju, onaj ko hoce da vodi intelektualne rasprave vodice intelektualne rasprave i to je to.
Ima i zloupotreba, lazi, ali to je druga tema.