Internet zarada

Ovo su sve netačne informacije. U vreme kad sam se bavio knjigovodstvom, pre nekih 10-15 godina sam na forumima pomagao ljudima kako mogu da legalno da zarađuju preko interneta. A to je bilo isto kao i danas. Popuni se OPO obrazac, plate porez i doprinosi i to je to. Zarada postaje legalna. Dakle evo činjenica:

1. Pre 15 godina je bilo moguće legalno prihodovati novac bez registracije firme. Kao fizičko lice. To se zove samooporezivanje.

2. Koristio se isti obrazac kao i danas - OPO, regulativa je postojala uvek, netačno je kako nije.

3. Netačno je da freelanceri rade za egzistenciju jer za egzistenciju rade i brojna druga zanimanja, mnogi roditelji jedva zarađuju za svoju decu pa su ipak morali da plaćaju pune poreze i doprinose i bezveze je uzdizati posao freelancera kao neki teži od ostalih. Ima mnogo još težih poslova.

4. Mnogi poslovi donose zaradu od 300-400e pa ljudi plaćaju i porez i doprinose. To što neko radi za minimalac ga ne oslobobađa plaćanja. Zašto bi neki prodavac, magacioner ili rudar bio diskriminisan, radeći za minimalac, potencijalno težak i opasan posao i pri tome plaćao pune doprinose a neki tamo freelancer koji radi za svojim računarom sebe smatrao da je bolji od drugih?
Ja ne mogu da ti posaljem privatbu poruku kako to?

Back