Internet vodic kroz Pancevo!

• Začetnik teme Začetnik teme DeDa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kod mene na margiti net besprekorno funkcionise.Desava se neki put da pingovi odu do 500ms tj. pajseri iz 3dnet-a stalno menjanju kanale na baznoj pa se desavaju smetnje ali resava se to bejzolkom...:mrgreen:
Inace brzina uvek maximalna,jedino kad pustim da skida veci fajl od 200 mb smanjuje se protok kao sto sam napomenuo.
Jedino zovi tehnicku podrsku,tu su im isped nosa antene:mrgreen:
Ja nisam zaduzen za taj kraj,rado bih proverio sta se desava!
Poz!
btw...sorry na kasnom odgovoru.

Poslednja izmena:
Novi upgrade baznih stanica.
Internet radi perfekno.
Pingovi odlični
http://i35.tinypic.com/291op06.jpg

wln5s.gif

Ja sam isao redom...

poceo sam od PaNet-a, pa presao na 3Dnet, pa sam bio pola godine na DoNet-u i totalno se razocarao u njih... Ispali su tesi smradovi...
Konstantno sam imao problem sa protokom i morao sam cesto da restartujem acess point... U tih pola godine nisam skrpio mesec dana bez problema, uvek se nesto desavalo...

Presao sam na MadNet i prezadovoljan sam..

Dakle:
1.MadNet

Ostali su smesni...

Pozdrav...:bye:

Ја колико сам приметио то би требало да је већ уведено... само мислим да би паралелно требало да повећају проток на 800 када Телеком буде дигао на 1Мбит. Иначе сад ће још мало годину дана откако сам прешао на Маднет или боље речено дошао у рај :)

Kao sto sam vec ranije napisao, vec nekoliko godina sam korisnik MadNet wireless interneta... U pocetku dok je bio manji broj korisnika, zaista nisam imao nikakvih problema.

Medjutim u zadnjih 6 meseci pocinjem da gubim strpljenje... Naime imam uslove za ADSL, ali mi je jak upload neophodan za posao, zato sam ostao na wireless-u, jer nudi neuporedivo veci upload. Ali na zalost ispada da je to tako samo na papiru, jer meni malo malo pa upload ne radi nikako, znaci ne mogu da prebacim nista na net.

Zovem tehnicku podrsku, oni kazu provericemo i naravno niko mi se ne javlja vise, a problem i dalje stoji. Onda moram da cekam da svi odu kuci posle 17h, pa da zovem tehnicara koji radi direkt na odrzavanju sistema, on mi jedini covek pomogne i to proradi. Tako posle radi nedelju dana, pa onda o5 zabode... Pa onda o5 moram da se ganjam sa njima telefononom 2-3 dana dok ih ubedim da mi zaista ne radi upload, pa dok se smiluju da preduzmu nesto... A meni vreme ide li ide, izgubim ceo dan na posao koji bi inace zavrsio za 15min, a sve zato jer mi ne radi net kad mi najvise treba...

A to sto nedeljom ne radi tehnicka podrska, to je tek kriminal... Evo odradio sam test danas:

Znaci sramota... A veza treba da mi kao bude 600/600 kbps ...Ja znam da kod wireless-a brzina varira i da ne ne moze uvek da ima full protok, ali ovo ne radi nikako. Znaci ne mogu da uploadujem ni sliku od 100kb velicine...

I tako danas mi prodje ceo dan u pokusajima da nesto uploadujem, sav posao koji sam planirao da zavrsim mi stoji, silno izgubljeno vreme... I koga briga za to? Naravno nikog, jer ovo je banana drzava, obican korisnik nema nikakvu protekciju sa pravne strane. Tako da Internet provajderi mogu da se izivljavaju do mile volje, nikada ne snose nikakve sankcije...

Da ne bude da imam nesto protvi MadNet-a, od ljudi koji su na drugim provajderima sam cuo da imaju jos vecih problema...

Iskreno receno u zemlji Srbiji je zalosna situacija sto se tice mnogih stvari, tako da ni Internet nije izuzetak...

Evo kako je radio Madnet od 20.12 do 27.12.2008 na Margiti!
http://i44.tinypic.com/zjywl4.jpg
http://i42.tinypic.com/2i9hxdc.jpg
http://i44.tinypic.com/155gl7m.jpg

Ja ne znam sta zamisljaju ovi "masteri" u Madnet-u?
Znaci samo oni su pametni a montere i saradnike ko j***?!

Neki delovi mreze su u totalnom raspadu jer nisu odradili upgrade.
Jedno vreme je stvarno sve funkcionisalo besprekorno a vidi sad...
Nista ne nadogradjuju zato imaju ovakve probleme...

Evo sad ce krajem januara prosirenje ADSL kapaciteta pa ce im pobeci jos jedan deo korisnika.

btw: Pokajali smo se sto ih previse hvalili.
Najvise sam ih ja hvalio i dobili su dosta usera na moj racun...
Koliko sam samo kineza uspeo da nagovorim...eh...i to sve za qrcevo zdravlje!

Poslednja izmena:
nedavno je kod mene u zgradi uvedena kablovska TV. sbb. (hvala predsedniku kucnog saveta)
pa sam pored televizije, koju i ne gledam, uzeo internet. zvuchi chudno ali batalicu ADSL, ovaj kablovski ima i bolji ping i up/download.
na paketu 1024/128 download je oko 1000 i kusur a upload oko 123, postovacu uskoro i speedtest link.
- trenutno sam na poslu gde je stanje ovakvo;

Au, na poslu ti net radi milina! :)

Kako bi meni dobro došao upload preko 1000 kbps , ehhh puste želje...

Inače i MadNet je od februara promenio brzine paketa i to krajnje bezobrazno!
Koga zanima:
Kod:
http://www.madnet.rs/wireless/cenovnik.php
Do sada sam imao 600/600 kbps , a od februara će da me prebace na 800/400 kbps! Presipanje iz šupljeg u prazno! Pa zar oni misle da su korsnici sisali vesla ili šta?! Povećali download, a za isto toliko smanjili upload. Dakle ko šiša one korisnike kojima treba taj upload koji su skresali.

Telekom Srbija je povećao svim svojim korisnicima brznine ADSL paketa, a MadNet umesto da uradi isto, pokušava da zamaže oči korisnicima i kao menja pakete, a u stvari povećava download, a smanjuje upload, dakle ne radi ništa! Čisto prodavanje magle! Ako tako nastave ne piše im se dobro, ostaće bez velikog broja korisnika...

Poslednja izmena:
Послао сам МАДНЕТу поруку пре 4-5 дана са неколико примедби и посебно нагласио да желим одговор по свакој ставци и нису ми одговорили до данас уопште, а писало је да је рок за одговор 48 сати. Жалио сам се на брзину јер НИКАД немам 600/600 чак ни приближно, у најбољем случају 500/300 што је и више него лоше за 97% оптичке видљивости, затим за безобразно искључивање неплаћених претплата у вечерњим часовима да човек не може отићи до поште и уплатити нити евентуално послати уплатницу коју је уплатио тог или претходног дана и да добије моментално интернет него се мора чекати сутрадан 4 поподне... почели су превише да се опуштају :ljutko:

Napisao sam vam da se ovi iz Madnet-a prave pametni u zadnje vreme.
Veza im je katastrofa.Jos uvek drze opremu koju su postavljali preko dve i kusur godina.
Onda su bile manje brzine i fukcionisalo je sve mnogo bolje,ne radi se to tako...stekare jedne.
Brzina 600k/600k?
Koji lazovi!
Ja znam da je svuda defisan upload na 400k za paket 600k/600,a za 250k/250k na 200k.
Takodje obaraju i down posle 200 MB...
Mnogo sam se pokajao sto sam opste saradjivao s njima jedno vreme.
Ali sad znam neke stvari pa cu da im oteram jedan deo korisnika...

Poslednja izmena:
dakle evo malo razlike izmedju adsl.a i sbb kablovskog neta
(kako radi na poslu ste vec videli par postova iznad);

adsl

hmm, a ovo je 3d net.. trenutno. ni meni nie bash najjasnije;

3d net o5;

hmm, neshto ovde bash i nije u redu

i konachno - sbb, kablovski;

Napisao sam vam da se ovi iz Madnet-a prave pametni u zadnje vreme.
Veza im je katastrofa.Jos uvek drze opremu koju su postavljali preko dve i kusur godina.
Onda su bile manje brzine i fukcionisalo je sve mnogo bolje,ne radi se to tako...stekare jedne.
Brzina 600k/600k?
Koji lazovi!
Ja znam da je svuda defisan upload na 400k za paket 600k/600,a za 250k/250k na 200k.
Takodje obaraju i down posle 200 MB...
Mnogo sam se pokajao sto sam opste saradjivao s njima jedno vreme.
Sto sad ne pise u cenovniku 400/250k, 800/600k?:D
Rekao sam im da prestanu da lazu i da ne nude brzine kao ranije "250/250k,600/600k"...

Poslednja izmena:
Definitivno su se izbezobrazili a kad cujem onu piskavu iz tehnicke sluzbe sto nezna nista dodje mi da joj razbijem taj telefon preko glave te suplje..........Da ne pricam o famoznom ukljucivanju korisnika u 16 sati .
Ping u igrama je postao nepodnosljiv posebno u popodnevnim satima idem danas da uplatim sbb koji vec duze vreme odlazem jednostavno mi je preselo vise sa njima da se preganjam.Kad internet ne radi 5 dana nikom nista.

Joj, mene MadNet izludjuje poslednje 3 nedelje. Preselila sam se, oni su mi preneli opremu i montirali ponovo (platila 3000din) i otada nikako ne radi. Zovem ih vec 15 dana, bukvalno svaki dan i nista, ne popravljaju, ali su zato racun naravno poslali.
Inace sam njihov korisnik vec 3 godine, i bila sam uglavnom zadovoljna do nedavno. Sad je bas lose,
net radi 1 minut pa ne radi sat vremena i tako u krug.
Neka proporuka za drugi provider?
Ps, osudjena sam na wireless, posto nemam fiksni telefon u novom stanu.

Joj, mene MadNet izludjuje poslednje 3 nedelje. Preselila sam se, oni su mi preneli opremu i montirali ponovo (platila 3000din) i otada nikako ne radi. Zovem ih vec 15 dana, bukvalno svaki dan i nista, ne popravljaju, ali su zato racun naravno poslali.
Inace sam njihov korisnik vec 3 godine, i bila sam uglavnom zadovoljna do nedavno. Sad je bas lose,
net radi 1 minut pa ne radi sat vremena i tako u krug.
Neka proporuka za drugi provider?
Ps, osudjena sam na wireless, posto nemam fiksni telefon u novom stanu.
Lokacija?

DA - Lokacija ?
(da mozemo da dodjemo na kaffu, pripomognemo rechima utehe i sl ..)

mada ako si vec 3 godine korisnik (zadovoljni) ..daj im shansu.
problem moze biti bash losha pokrivenost signalom na tvojoj teritoriji (lokaciji) ..
kazi adresu (i broj stana :P ) pa ..

Back