Kao sto sam vec ranije napisao, vec nekoliko godina sam korisnik MadNet wireless interneta... U pocetku dok je bio manji broj korisnika, zaista nisam imao nikakvih problema.
Medjutim u zadnjih 6 meseci pocinjem da gubim strpljenje... Naime imam uslove za ADSL, ali mi je jak upload neophodan za posao, zato sam ostao na wireless-u, jer nudi neuporedivo veci upload. Ali na zalost ispada da je to tako samo na papiru, jer meni malo malo pa upload ne radi nikako, znaci ne mogu da prebacim nista na net.
Zovem tehnicku podrsku, oni kazu provericemo i naravno niko mi se ne javlja vise, a problem i dalje stoji. Onda moram da cekam da svi odu kuci posle 17h, pa da zovem tehnicara koji radi direkt na odrzavanju sistema, on mi jedini covek pomogne i to proradi. Tako posle radi nedelju dana, pa onda o5 zabode... Pa onda o5 moram da se ganjam sa njima telefononom 2-3 dana dok ih ubedim da mi zaista ne radi upload, pa dok se smiluju da preduzmu nesto... A meni vreme ide li ide, izgubim ceo dan na posao koji bi inace zavrsio za 15min, a sve zato jer mi ne radi net kad mi najvise treba...
A to sto nedeljom ne radi tehnicka podrska, to je tek kriminal... Evo odradio sam test danas:
Znaci sramota... A veza treba da mi kao bude
600/600 kbps ...Ja znam da kod wireless-a brzina varira i da ne ne moze uvek da ima full protok, ali ovo ne radi nikako. Znaci ne mogu da uploadujem ni sliku od 100kb velicine...
I tako danas mi prodje ceo dan u pokusajima da nesto uploadujem, sav posao koji sam planirao da zavrsim mi stoji, silno izgubljeno vreme... I koga briga za to? Naravno nikog, jer ovo je banana drzava, obican korisnik nema nikakvu protekciju sa pravne strane. Tako da Internet provajderi mogu da se izivljavaju do mile volje, nikada ne snose nikakve sankcije...
Da ne bude da imam nesto protvi MadNet-a, od ljudi koji su na drugim provajderima sam cuo da imaju jos vecih problema...
Iskreno receno u zemlji Srbiji je zalosna situacija sto se tice mnogih stvari, tako da ni Internet nije izuzetak...