Internet vodic kroz Pancevo!

• Začetnik teme Začetnik teme DeDa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ae kad smo kod tog adsl-a.. ta ja priupitam stogod...
Hteo bih da u buducnosti evoluriam iznad glupog diala pa se pitam... Koliko kosta taj pancevacki adsl i kako da ga nabavim?
Kome da se obratim i sta mi je potrebno?
U mojoj zgradi je izasla ponuda od SBB-a za kablovski.. 1000 mesecno, 128 kbps, sta mislite o tome?

АДСЛ се обично ради по принципу изнајмљивања... значи дођеш код провајдера уплатиш месечну претплату, они ти ''изнајме'' модем и све што ти треба и тако плаћаш само претплату... ако некад одустанеш од њих опрему враћаш... Тренутно то ради само Телеком, основни услови су ти да ти број почиње на 3 и да ти је централа на мање од 500м од куће-стана (што ти и имаш ;) ). Тренутно ову услугу пружа само Телеком и око тога се можеш детаљно распитати у новој пошти када уђеш одмах десно тамо имају шалтер за кориснике ;)

А ово за кабловски је смешно... реално 128kBps више нико ни не даје... 256kbps је већ и код нас неки минимум... Такође цена је отимачина...за те паре се увелико добија горепоменути ''стандард'' од 256kbps...

Dovla:
АДСЛ се обично ради по принципу изнајмљивања... значи дођеш код провајдера уплатиш месечну претплату, они ти ''изнајме'' модем и све што ти треба и тако плаћаш само претплату... ако некад одустанеш од њих опрему враћаш... Тренутно то ради само Телеком, основни услови су ти да ти број почиње на 3 и да ти је централа на мање од 500м од куће-стана (што ти и имаш ;) ). Тренутно ову услугу пружа само Телеком и око тога се можеш детаљно распитати у новој пошти када уђеш одмах десно тамо имају шалтер за кориснике ;)

А ово за кабловски је смешно... реално 128kBps више нико ни не даје... 256kbps је већ и код нас неки минимум... Такође цена је отимачина...за те паре се увелико добија горепоменути ''стандард'' од 256kbps...
E yebg, broj mi pocinje sa 5-icom.. :( a ova ponuda za kabl mi je stvarno delovala smesno, pa sam mislio da se konsultujem i sa vama... Wireless se plasim da uvodim zbog tvog iskustva...

Ево пробај следеће... одеш на шалтер Телекома, који сам ти објаснио где је, понесеш један тел рачун и кажеш да хоћеш да поднесеш захтев за пребацивање на дигиталну централу... они ти дају тамо неко папирче, и ако имаш последњих месеци преко 2000 импулса потрошњу добијаш га сигурно, мада дају и са мањом потрошњом... тако сам ја одрадио код мене у стану... до тада ће кренути и АДСЛ на другим провјдерима и ето... то ти је дефинитивно нај решење ;)

Shinoda:
Ae kad smo kod tog adsl-a.. ta ja priupitam stogod...
Hteo bih da u buducnosti evoluriam iznad glupog diala pa se pitam... Koliko kosta taj pancevacki adsl i kako da ga nabavim?
Kome da se obratim i sta mi je potrebno?
U mojoj zgradi je izasla ponuda od SBB-a za kablovski.. 1000 mesecno, 128 kbps, sta mislite o tome?

Ne moras da ides u postu imas sve na www.sezampro.yu
Opremu dobijes na koriscenje a mesecna pretplata zavisi od paketa koji hoces.
Popunis tamo onu prijavu i oni provere dali si u mogucnosti da koristis adsl i jave ti za 2-3 dana.

ASEHILAS4T7E4THOEIUR:
Ovo je prosto netacno, uslov za adsl je da ne budes na pcm-u, dvojnik i slicno.

adsl ne trazi ni digi centralu, a kamoli liniju. Ovo sto ti kazes znacilo bi dsa je adsl moguc samo na isdn-u
Ово што ја кажем значи да конкретно у Панчеву онај ко жели АДСЛ мора да има телефонски број који почиње цифром 3 и ово што си ти навео да та линија није на ПЦМ-у, двојник и сл.

Ja sam nezadovoljan sa sezamovim adsl-om, cisto da znate. Kad skidate velike fajlove u punoj brzini (oko 25-27kB/s) cesto, ali bas cesto, ume da se prekine veza. Savet tehnicke podrske je da smanjim brzinu DL-a?!?!? Zamisli, pa sto onda placam 256 ako treba da koristim 200kb/s?

@pancevac

Па знаш како... АДСЛ је тек пре неколико месеци стигао у Панчево и нереално је (бар у Србији) очекивати да све ради савршено од самог почетка. Стицајем околности знам како функционише АДСЛ (по природи струке) и знам које проблеме имају ови наши, али то је искључиво због неискуства наших радника и пре свега лоше техничке опремљености наших провајдера. Оно што могу да ти препоручим је да инсталираш неки програм нпр Downoload Manager и да преко њега скидаш веће фајлове и када ти пукне веза само се реконектујеш и наставиш са скидањем истог фајла оданде где је заустављено ;)

@AnaBg

Познајем веома много људи који имају АДСЛ у БГ-у и свима ради сасвим ок осим у неким случајевима где су људи прикачени на неки примитивни провајдер који изнајмљује више линија него што његов сервер може да подржи. Што се тиче конкретно Дорћола (колико видим са Дорћола си ;) ) тамо је већи проблем што телефонске линије нису директне већ је доста бројева на ПЦМ уређају због кога не може да се прикључи АДСЛ. Недавно су на Дорћолу (тј у целом БГ-у) дигитализовали велики број аналогних линија (оно када су додавали 2ке), али је код тебе вероватно број још увек на неком ПЦМ-у или сличном уређају... веруј ми... ЕУНЕТ сигурно не би потписао уговор и оставио те да чекаш 4 месеца... па њима је у интересу да што пре почну да ти узимају паре зар не? Ствар је до Телекома тј вероватно до твоје линије која није директна ;)
Предлажем ти кабловски нет који је на Дорћолу поприлично солидан (такође познајем неколико људи са Дорћола који га имају).

Знаш како... није да браним Панчево (пошто ми није нешто посебно драго), али није ни Панчево нека запиздина... Дорћол јесте центар, али веома стар и јако је тешко обновити све тј модернизовати, а да се та стара градња не оштети... много је нерешених имовинско-правних односа итд. Као што рекох... пробај кабловски то би требало да имаш, а АДСЛ батали тј раскини уговор док не буде било могућности ;)

Back