Internet Telefonija (VOiP,SIP etc)

Eustar

Zainteresovan član
Poruka
186
Postoji li mogucnost ikakva nabaviti Broj Telefona iz Srbije (fiksni ili mobilni) koji se moze koristiti putem "interneta" bilo gde u Svetu i tako biti dostupan za korisnike iz Srbije, Broj koji moze preko VOiP da se koristi na primer?

Skype ima u ponudi razlicite brojeve iz sveta koji uz mesecnu pretplatu mogu da sluze kao licni pozivni iz bilo kojeg dela sveta itd a i ostali Internet VOiP provajderi isto imaju u ponudi slicno ali Srpske Brojeve niko ne nudi pa sam se dosetio vas da pitam ima li kakva opcija otkupa Srpskog Broja? Nude li nasi Mobilni Operateri nesto slicno itd ili Telekom Srbija mozda itd?

Svaka informacija mi je dobro dosla, pa tako u napred hvala svakom ko odgovori.

Inace imam internacionalni broj iz USA i Lihtenstajna, (paralelno ih koristim) koji koristim po Belom Svetu za pozove i sms, jer najjeftinije je obavljati pozive ka US destinaciji jer se njihovi brojevi tretiraju kao "fiksni" pa odatle i ideja da vas pitam da li postoji mogucnost kupovine Broja iz Srbije i tako biti dostupan za rodni kraj.

:)

Poslednja izmena:
Postoji li mogucnost ikakva nabaviti Broj Telefona iz Srbije (fiksni ili mobilni) koji se moze koristiti putem "interneta" bilo gde u Svetu i tako biti dostupan za korisnike iz Srbije, Broj koji moze preko VOiP da se koristi na primer?

Skype ima u ponudi razlicite brojeve iz sveta koji uz mesecnu pretplatu mogu da sluze kao licni pozivni iz bilo kojeg dela sveta itd a i ostali Internet VOiP provajderi isto imaju u ponudi slicno ali Srpske Brojeve niko ne nudi pa sam se dosetio vas da pitam ima li kakva opcija otkupa Srpskog Broja? Nude li nasi Mobilni Operateri nesto slicno itd ili Telekom Srbija mozda itd?

Svaka informacija mi je dobro dosla, pa tako u napred hvala svakom ko odgovori.

Inace imam internacionalni broj iz USA i Lihtenstajna, (paralelno ih koristim) koji koristim po Belom Svetu za pozove i sms, jer najjeftinije je obavljati pozive ka US destinaciji jer se njihovi brojevi tretiraju kao "fiksni" pa odatle i ideja da vas pitam da li postoji mogucnost kupovine Broja iz Srbije i tako biti dostupan za rodni kraj.

:)

Nisam siguran da sam te najbolje skapirao na šta misliš?
Ali ako si baš u Americi ili gore u Kanadi ,što mu dođe isti k.u drugom pakovanju,ovaj ti je servis među najboljima http://www.balkaniyum.tv/srpski/voip/index.shtml ali nije za pozivanje iz Evrope u upotrebi ne znam zašto.
Mislim po ceni,pa vidi sam,minuta za Srbiju 8 centi (?!) a nemaš onih šumova kao da si u tunelu jer su me zvali neki moji rođaci odande pa otuda znam.Inače živim na relaciji Austrija-Srbija.A u Austriju kad me pozovu onda ih košta $0.029 - $0.388.
Nije zajebancija svakako.
jeli ti tako nešto tražiš ?

Nisam siguran da sam te najbolje skapirao na šta misliš?
Ali ako si baš u Americi ili gore u Kanadi ,što mu dođe isti k.u drugom pakovanju,ovaj ti je servis među najboljima http://www.balkaniyum.tv/srpski/voip/index.shtml ali nije za pozivanje iz Evrope u upotrebi ne znam zašto.
Mislim po ceni,pa vidi sam,minuta za Srbiju 8 centi (?!) a nemaš onih šumova kao da si u tunelu jer su me zvali neki moji rođaci odande pa otuda znam.Inače živim na relaciji Austrija-Srbija.A u Austriju kad me pozovu onda ih košta $0.029 - $0.388.
Nije zajebancija svakako.
jeli ti tako nešto tražiš ?

Hvala ti na odgovoru ali to mi je poznato vec, pozivi iz Sveta ka Srbiji, to nije problem ali mislio sam da li ima neko u Srbiji od Telekom Firmi koji nude Telefonske brojeve koji mogu putem interneta da koristim, u stvari, da budem DOSTUPAN ZA NASE IZ SRBIJE SA DOMACIM BROJOM, da ne moraju da okrecu strane brojeve nego okrenu domaci broj na kojem cu ja biti dostupan ma gde da se nadjem u Svetu, razumes?

Zelite li da telefonirate slobodno iz Srbije ka celom svetu vec od 0.02$?

Pogledajte u vasem Android Marketu ili AppStory za iPhone sledecu Aplikaciju, moze i za Kompjuter!

FriendCaller

Ova Aplikacija je zaista odlicna, slicna je Viber-u ili Whatsapp-u (gratis je medjusobni poziv i sms) ali i drugacija u smislu jer na FriendCaller-u mozete da zaradite i kredita skidajuci pojedine aplikacije koje vam oni nude, i to od 0.05$ do 6.-$ po Aplikaciji (mozda i vise, ja sam dobijao najvise 6$) pa taj novac mozete da iskoristite za Pozive ili SMS. Pri registraciji ne traze ulicu i broj i kojekakve podatke iz licne karte sem e-mail adrese i imena i prezimena!

FriendCaller kad se uclanite ce vam ponuditi opciju da, ukoliko zelite, iz Severne Amerike uzmete jedan telefonski borj da vas obelezava pi pozivu, a koji ce vas kostati 0.99$ po mesecu (prvi mesec gratis) sto dodatno daje do znanja da cete u buduce ako ste prihvatili broj telefona od njih vasom voljom biti i dostupni na njega za ceo svet i to potpuno gratis ma gde da se nadjete u svetu ili ako zelite, postoji i opcija da registrujete vas broj mobilnog iz Srbije pa ce vas isti u zqmenu za US broj prestavljati svaki put kad pozivate bilo odakle iz sveta i Srbije!

Izvolite pogledajte na internetu sta kazu, vec imaju preko 11 miliona korisnika, registrujte ga u vas mobilni ili kopjuter!

-> www.friendcaller.com <-

Sta imam jos da vam preporucim je WWW.SIPCALL.CH ili .DE ili .AT

Zasto? Pa zato sto putem tog provajdera mozete da uzmete broj Fiksnog Telefona sa sobom u mobilni i da budete na njega dostupni za odredjene zemlje sveta koje oni nude, na primer, registrovali ste se na "sipcall.at" i dobili broj iz Austrije to znaci, da sutra bilo gde u svet da idete imacete Fiksni Broj iz Austrije sa sobom.

Evo primer: Skoro svako iz Republike Srbije ima nekog u Austriji, znaci, ako se prijavite na www.sipcall.at i uzmete "gratis" Austrijski broj od njih i memorisete ga u svoj mobilni Android ili iPhone putem njihovog App koji mozete da skinete na AndroMarketu ili AppStore, to znaci da sutra kad dodjete u Srbiju na godisnji cete biti dostupni za citavo podrucje Austrije gratis a tako isto cete moci da pozivate ka Austriji (i ostalim destinacijama sveta) po "Austrijskim tarifama"! Odlicno zar ne?

Evo vam internet stranice pa ih malo proucite, koristice nekom sigurno bas zato sto je lepo biti dostupan za familiju i prijatelje sirom sveta "gratis", naravno, ukoliko imate ukljucen internet na mobilnom! U svakom slucaju sledece stranice koje vam budem dao mozete i u vas licni Pc da memorisete i da postupate sa njim kao sa Skype na primer!

Dakle, njihove stranice su sledece pa vi izaberite jednu od mnostva drzava i jedan od brojaeva koje oni nude!

www.sipcall.ch

www.sipcall.de

www.sipcall.at

Ps: zanimljivo je da imaju prevod na Srpski, mislim, ako prihvatite njih da koristite imacete i Srpski kao prevod za Licni Menu kod Sipcall!

Ako imate sta da dopisete za ovu vrstu telefonije vi dopisite, bio bi rad i vase misljenje da cujem i sta preporucujete! :)

Poslednja izmena:
Ukinut je taj sms servis na balkaniyum.tv zbog čega mi je baš krivo jer mi je trebao.Pitao sam ih hoće vraćati ,ali ništa nisu odgovorili.Eto taj njihov telefonski servis koristim oko dve godine a nedavno prokljuvim da imam speed-dial opciju što je značilo da sam uvek mogao da umesto celog broja koji zovem ukucam samo cifru kojom sam obeležio broj.I onda kažem sebi da se čovek uči dok je živ.:sad2:

Back