Profesionalac:
Pa da, na PCM-u si, nikakav modem ti tu nece pomoci. Ni softver. PCM je inace uredjaj koji omogucava da se na jednu paricu nakaci i do 12 pretplatnika. Jedina nada ti je da nadjes vezu u Telekomu i da dobijes fizicku paricu... I budi srecan sto si izvukao tih 16.8k, na tom PCM-u obicno ide izmedju 9.6 i 14.4k...
poz
Da, tuzna cinjenica...
Svaki puta, kad se sretnem sa ovakvim postovima/problemima, zaprepastim se nasom stvarnoscu. Pa ljudi, shvatamo li mi gde zivimo, naspram ostalog razvijenog sveta? Imati brzinu 33600, 28800, da ne pominjem 14400 a katastrofalnih 9600 je vec na razini smesnog...
I cemu se nadamo? Kada pomenem ljudima "izvana" kakve jos veze imamo, prosto mi ne veruju, ne secaju se da tako nesto jos postoji... PCM? 12 korisnika na jednoj parici? Unbelivable!
Jednostavno, zgrozen sam situacijom, ali svakome iz "vladjucih garnitura - sadasnje, bivse, bivso bivse ili post bivse i prethodne..", to je POSLEDNJA rupa na svirali.
Tehnoloski napredak? Nema toga za nas prijatelji, bar sto se tice sticanja novih saznanja preko interneta ili direktnom konekcijom sa nekim institucijama.
Pa ovde treba citava vecnost da se skine cak i jedan patch, da se covek zastiti od virusa!
O cemu mi pricamo ovde? O internetu - smesno.
A ko je kriv?
- Vlada
- Ministri
- NATO
- Pera iz leposavica
- Poplave u Zambiji
?
Ne - SAMI smo krivi, sto kada dodju izbori, sumanuto glasamo za "nase" a oni za "njine" a bilo koji se docepa vlasti - ista stvar, *be im se za nas, male ljude...
Mozemo mi da kukamo na male brzine PCM od tuce korisnika, ali nema od toga nista. Jedan sam od retkih sretnika u Srbiji koji imamo neke stalne veze, vecih brzina, ali me drugari "napolju" sazaljivo gledaju kada sav sretan kazem da radim na 256 i imam stalni IP, neogranicen protok... EJ! - to je brzina i komocija.. cccc kazu "pa dobro" ali priznaces da je T1 itd, ipak malo brze, ali moram se pretplatiti na nesto brze, gusi me ovako... Ja zinem, ocutim i - vratim se u Srbijicu milu.....
Strahota, sta da se radi ljudi?
Dok sam bio na dial-up, osedeo sam, zivce pokidao, komsiju preklinjao da skrati razgovor (potezao pajser nekoliko puta, a covek nije kriv, i on ima pravo na telefon..), pa opet nema konekcije, veza puca, sporo do bola. KAd vidim neki download za 6MB, odustajem odmah, pa kad da skinem to CUDO od 6MB...
A ove godine sam sedeo sa poslovnim prijateljima na PLAZI i skidali smo nesto preko neta sa notebooka brzinom od 1mbs!!!!!! Verujte plakao sam od tuge, znajuci da negde 1500km daleko neki moj sugradjanin, muku muci da saceka komsiju da zavrsi razgovor, da posle pokusa da se konektuje, da ne uspe ali opet ceka komsiju, pa uspe da se nakaci nakon 45. puta, pa "vozi" brzinom 28800, pa mu pukne veza nakon 2 minuta, pa ispocetka celo vece....
Ej, Srbijo...