Internet reklamiranje

milosbasbas

Početnik
Poruka
5
Dobar dan. Odradio mi je neki moderator sajt, i rekao mi je da je odradio seo optimizaciju. Rekao mi je da moram da reklamiram sajt po facebooku grupama, da bi bio na prvoj strani googla.
Pa me zanima gde sve mogu da reklamiram sajt? da bi bio vidljiv i posecen.

Poslednja izmena od moderatora:
Platio sam google adwords. Ali preskup je a ne dobijam nikakve skorom rezultate. A i za 20 dinara po kliku budem na drugoj stranici :) To je jako slabo, a puno uzimaju!

Moraš da ga podesiš kako treba kako bi dolazili ljudi koji traže ono što nudiš, a i taj SEO mora da je odrađen čim ti je savetovao da se sam reklamiraš na FB...
Ti probaj facebook pa vidi rezultate.

Radi na povratnim linkovima ka svom sajtu. Imaš dosta direktorijuma, oglasa, poslovnih imenika. Sad ne znam da li će moderator odobriti moj post ako bih ti dao adresu mog sajta, zato pogledaj moj profil ( poslovni imenik je u pitanju ). Kad popunjavas adresar, imaš mesto za link ka sajtu, facebook profil. tweeter profil. prostor za opis sadržaja na sajtu ( podržava html , tako da možeš da postaviš link i baner ).Pokušaj da opis sajta bude više od 300 karaktera. Ako želiš ( kad ti upis a adresar prodje administratora ) možeš da linkuješ ka svom upisu sa tekstom koji tebi odgovara.

Pre nego ti dam odgovor, mali savet. Pogledaj malo neke blogove o seo optimizaciji, čisto da bi možda dobio neku smernicu. Posmatraj na reklamu kao na gradnju povratnih linkova. Sam tekst oglasa nek ti bude opis sadržaja tvog sajta. Nek bude duži od 300 karaktera, i nek sadrži ključne reči vezane za tvoj sajt ( pročitaj seo optimizaciju ). Sad odgovor gde ćeš reklamirati. Oglsnici, poslovni imenici ( moj sajt je poslovni imenik, pogledaj u profilu ), forumi, razmena linkova. U Prve tri opcije obavezno se registruj na svakom sajtu, jer u profilima imaš prostor za svoj sajt ( bez obzira što je na puno mesta taj link nofollow, na mom sajtu je follow), naićićeš i na neke sajtove gde možeš u tekstualnom opisu da postaviš link. na forumima svuda pogledaj mesto za potpis ( možda je omogućeno da to bude link ). Poštuj pravila i lagano, to je proces. Recimo ovaj moj odgovor tebi je deo procesa reklamiranja mog sajta besplatni oglasi Društvene mreže, povezane sa sajtom, svaku objavu na sajtu deliš na mrežama. Posmatraj konkurenciju ( analiza , gde su oni linkovani, pa probaš i ti ) Izbegavaj samo sajtove koji nisu bas podobni ( ono uslovi korišćenja i pravila ponašanja , ne zadovoljavaju osnovne društven moralne kriterijume ). Kad pročitaš ovo dodji prvo na moj sajt i tu se vežbaj ;)

Nastavak od malopre. idi na alexa.com tamo se registruj i započni proces. Alexa ti je servis koji odredjuje popularnost sajta. Instaliraj alexa toolbar na explorer koji koristiš i tu možeš videti koji ti je rang i koliko imaš povratnih linkova po njihovoj evidenciji. Vidljivo ti je 5 linkova dok servis koristiš besplatno. Za tvoj sajt je 0 linkova. Što ne znači da ih i nemaš , nego možda još nisu ažurirali. Uglavnom kad se kod njih registruješ imaćeš za početak njihov link i još par linkova sa njihovih servisa. Registruj se na webmaster tools google, bing i yandex i na sto više mesta manuelno prijavljuj sajt. Strpljivo i lagano, pozdrav

Zanima me vako. Moj sajt kad mi je bio napravljen, pratio sam rankiranje na google.com . Kucanje lepljenje plocica na google i sajt mi je bio na 8 strani pa za 2,3 dana na 7, pa za nedelju dana na 6 i od jendom kucam i on na desetoj strani. I kucam sutra dan nema ga nista. Ne znam koji moze problem da bude. A ovo je sajt lepo je sredjen www.lepljenjeplocica.com . Sve je ok odradjeno i ne znam u cemu je problem. Javi mi se u inboks ako znas ista oko ovog, pa cemo se dogovoriti oko seo optimizacije ili cega vec...

Nastavak od malopre. idi na alexa.com tamo se registruj i započni proces. Alexa ti je servis koji odredjuje popularnost sajta. Instaliraj alexa toolbar na explorer koji koristiš i tu možeš videti koji ti je rang i koliko imaš povratnih linkova po njihovoj evidenciji. Vidljivo ti je 5 linkova dok servis koristiš besplatno. Za tvoj sajt je 0 linkova. Što ne znači da ih i nemaš , nego možda još nisu ažurirali. Uglavnom kad se kod njih registruješ imaćeš za početak njihov link i još par linkova sa njihovih servisa. Registruj se na webmaster tools google, bing i yandex i na sto više mesta manuelno prijavljuj sajt. Strpljivo i lagano, pozdrav
Hvala ti care na pomoci. Kao sto vidis na ovom odgovoru u potpisu imas moj sajt, to sam vec odavno skonto i tako sam poceo da se registrujem po forumima i komentarisem malo tamo i ljudi primete moj sajt, napisao sam ti privatnu poruku.

Pozdrav Milošu, tvoj sajt je star tek mesec dana, i ima te na 10 strani. tvoje pitanje se odnosi na seo optimizaciju. Za početak i ti dodji na moj sajt i upiši se u poslovni imenik pod zanatske usluke, i kad se upišeš ja ću ti odraditi linkove ne ključne reči samo upiši neki opis, i to isto uradi na još nekim imenicima i oglasima. Medjutim sto se same optimizacije tiče ja nisam dovoljno stručan. Poznajem materiju, ali nisam dovoljno stručan. Pogledaj malo blogove vezane za tu temu. Ja sam ti našao jednu manu, koja baš nije prijateljska sa google-om. Imaš karusel na početku sajta i to svi naglašavaju da remeti optimizaciju. Opredeli se da galeriju slika staviš na posebnu stranu i da se na tu stranu ide sa tekstualnim linkom a karusel izbaci. saj će i dalje ostati dovoljno lep, a tebi je ipak posao važan. Obogati onaj tekst pod navodnicima, ima sta da se pise o tvom zanatu. I iskoristi malo više ključnih reči. Kao na primer:
Keramičarski radovi- Novi Sad. Lepljenje pločica na svim površinama. Renoviranje i adaptacija kupatila. Pripremni radovi za postavljenje podnih i zidnih pločica ( obloga ). Kuhinjske pločice, oblaganje terasa, kupatilske pločice, lepljenje pločica na svim površinama. Keramičar Miloš Kovačević.
Najbolji keramičarski radovi u Srbiji....
i još dodaj teksta nek ti taj prvi tekst na sajtu bude preko 300 karaktera, sa još varijacija na temu.........

Nastavak za miloša, imaš veliku grešku u futeru. Na svakoj strani koju otvoriš, oni linkovi koji su ispod teksta mapa sajta, vode na stranicu na kojoj se nalazis. Potpuno zbunjivanje robota. Nek ti futer bude jedinstven za svaku stranu na sajtu i nek linkovi vode tamo kako je napisano!!!!!!!!!!!!!

Zanima me vako. Moj sajt kad mi je bio napravljen, pratio sam rankiranje na google.com . Kucanje lepljenje plocica na google i sajt mi je bio na 8 strani pa za 2,3 dana na 7, pa za nedelju dana na 6 i od jendom kucam i on na desetoj strani. I kucam sutra dan nema ga nista. Ne znam koji moze problem da bude. A ovo je sajt lepo je sredjen www.lepljenjeplocica.com . Sve je ok odradjeno i ne znam u cemu je problem. Javi mi se u inboks ako znas ista oko ovog, pa cemo se dogovoriti oko seo optimizacije ili cega vec...

E crni Miloše opet si našao nekoga da ti odradi posao do pola pa te otkači i kaže da se reklamiraš na FB... nisam odmah skapirao da si to ti. Na prvj stranici imaš linkove koji ne vode nigde, a to nije dobro odrađen SEO, ustvari nije odrađen uopšte osim što imaš "meta" i to je to....
Još ti je na logo-u polomljena latinica bez kvačica, "vaSa muka, naSa struka" i "MiloS KovaCeviC"
Kontakt stranica je polupismena

- Moje ime je Miloš Kovačević
- Ako imate bilo kakvih pitanja
- Ako imte nekih nedoumica
- Ako ne znate šta tačno želite
- Ako želite samo da se informišete

http://www.lepljenjeplocica.com/kontakt.html

Nadam se da nema više grešaka, ovo sam našao čim sam otvorio stranicu....

Poslednja izmena:
Zanima me koliko bi kostala optimizacija seo na 4,do 5 kljucnih reci da me dovede na prvu stranu i za koliko dana, meseci moze to neko sigurno da uradi? ... Pa da se dogovorimo!! Pozdrav

Nije to samo optimizacija za ključne reči. Stranica mora da bude prilagođena google-u a to znači bez liknova koji ne vode nigde itd. itd.... ovaj ti je šatro odradio SEO a ustvari nije uradio baš ništa...

Kolko bi mi uzeo da me doveces na prvu stranu googla sada sam na 5?

Sajt ti opet nije dovršen do kraja i NIJE optimizovan. Najbolje je je da uzmeš nekog pouzdanog, verovatno i skupljeg čoveka koji se razume i da ti uradi to do kraja. Ja sam se prošli put zaleteo mislići da ću relativno brzo završiti ali sam na kraju radio dobrih 12 sati ispravljajući tuđe greške.... Imao si moje podatke: skype, mail, telefon... trebalo je samo da pošalješ mail, nisam te ni jednom iskulirao i odradio sam traženo, nije mi jasno uopšte što si tražio drugog... sad kako je, tako je... meni je bilo dosta ispravljanja tuđih brljotina...

milosbasbas**** Brate imas sajtove poput Fiverr.com ili seoclerks.com i jos mnogo slicnih sajtova na kojima ces naci ljude koji ce ti odraditi kvalitetan SEO i sve drugo sto ti treba, najcesce je to vezano za online posao, ali ima i nekih korisnih random stvari koje ljudi rade za 3,4,5 $ . To su najcesce ljudi iz Indije, Bangladesa i tako tih zemalja koji za male para rade skupe stvari... Srecno

Back