Internet-piraterija: Zbog skidanja filmova možete da odete u zatvor

• Začetnik teme Začetnik teme acabg
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ја имам другу теорију:
систем мора да вас држи у перманентном страху. ако је тако велики део ваше личности неће се развити. неће схватити да је сваки човек слободан. и да вас држе у робовском положају ови са ловом (коју су марнули генерацијама уназад)

Mislis kao religija sto je to radila vekovima?

Pa ako ti neko da drogu za dzabaka, ti se uradis kao svinja, panduri te uhvate takvog i ti im kaze, EEE brate to mi je lik dao za dzaba, zasto ja da idem u zatvor kada je bilo free. Odlican nacin razmisljanja.
Ili gledaj to ovako, ja imam kljuceve od tvog stana, ti mi ih dao ko zna kada, i ja te kljuceve dam nekim ciganima na ulici dok si ti na moru i kazem, e evo vam za dzaba stan, sve je ok. Kako bi ti reagovao na tako nesto. Isti je slucaj i sa piraterijom, osoba A ( ili kompanija ) ti je dala mogucnost da koriscenjem njihovog software-a dodjes ilegalno u posed tudje svojine ili intelektualnog prava. Pogotovo to sto ptilikom skidanja torenta isti i delis drugima....
Mesas babe i zabe ... ali dobro ...

Cekaj poredis dve razlicite stvari. Namena torrent programa moze biti samo jedna, to je skidanje/deljenje programa, aplikacija ili bilo cega. Moze da sluzi i da delis drugima nesto sto si ti licno napravio. Nesto sto je free neznaci da moze da se koristi u svrhe koje krse zakon.
To sam napisao danas u jednom postu.Da torrent nije zabranjen,vec da je zabranjeno umnozavanje programa,filmova,serija i prodavanja.

Ne razumemo se i nema potrebe zalaziti u neke vece diskusije ; ja mislim da onaj kojem je to JAVNO dostupno bez ikakvih polemika ne treba da odgovara za bilo sta.

To sta ti mislis je jedno a zakon kaze drugacije. Neko je nesto ukrao i podelio, tebi se to dopalo ( recimo film ) i odlucio si da ucestvujes i daljoj distribuciji tudje intelektualne svojine a da ne kompenzujes tvorca iste.

To sta ti mislis je jedno a zakon kaze drugacije. Neko je nesto ukrao i podelio, tebi se to dopalo ( recimo film ) i odlucio si da ucestvujes i daljoj distribuciji tudje intelektualne svojine a da ne kompenzujes tvorca iste.

Koji zakon ? Sami clanak kaze da su zakoni drugaciji za svaku zemlju. Ne znam da li si ikada imao priliku da procitas kako Pirate Bay bukvalno yebe u zdrav mozak sve koji im se zale SAMO zbog toga sto su potekli iz Svedske gde je, tada, sve bilo dozvoljeno i nisu im mogli nista.
Sta cemo u vezi tog zakona ?

Takav je program.nisam ga ja napravio,vec Microsoft,da moze taj program da skida vise ljudi u isto vreme.

Koji program, sada te ne razumem. Ako je prpgram free to use, free to share ili ima moras da zadovoljis neki drugi uslov da bi mogao da ga koriistis ili share-uje s za free onda je ok . Ako skidas najnoviji film pa makar on bio i TS ( tesko sranje kvalitet ) cinis krivicno delo distribucije piraterije bez obzira dal si ogranicio upload na 5-10-25 ili nesto drugo. Mislim da jedino kada nemogu da te kazne je prilikom kupovine filma/programa ili neceg slicnog na CD/DVD-u od onih sto to prodaju na pijacama.

Koji zakon ? Sami clanak kaze da su zakoni drugaciji za svaku zemlju. Ne znam da li si ikada imao priliku da procitas kako Pirate Bay bukvalno yebe u zdrav mozak sve koji im se zale SAMO zbog toga sto su potekli iz Svedske gde je, tada, sve bilo dozvoljeno i nisu im mogli nista.
Sta cemo u vezi tog zakona ?

Taj zakon se odnosi samo na to da im ne mogu nista jer im je tamo host-ing. Nista drugo. Odes sada lepo na piratebay i pogledaj sta gore pise " With a VPN you can Hide your IP & stay anonymous, avoid fines and lawsuits, especially in USA " Isti je slucaj bio i sa megauplad-om

Taj zakon se odnosi samo na to da im ne mogu nista jer im je tamo host-ing. Nista drugo. Odes sada lepo na piratebay i pogledaj sta gore pise " With a VPN you can Hide your IP & stay anonymous, avoid fines and lawsuits, especially in USA " Isti je slucaj bio i sa megauplad-om
I onda o kojem zakonu mi pricamo ovde ?

Koji program, sada te ne razumem. Ako je prpgram free to use, free to share ili ima moras da zadovoljis neki drugi uslov da bi mogao da ga koriistis ili share-uje s za free onda je ok . Ako skidas najnoviji film pa makar on bio i TS ( tesko sranje kvalitet ) cinis krivicno delo distribucije piraterije bez obzira dal si ogranicio upload na 5-10-25 ili nesto drugo. Mislim da jedino kada nemogu da te kazne je prilikom kupovine filma/programa ili neceg slicnog na CD/DVD-u od onih sto to prodaju na pijacama.
Ma ne,evo ireci cu ti.To je AIDA,IDM i Malware.Nekada sam skidao neke filmove,ali sa sajtova dozvoljenih za skidanje,ne sa torrentom

U Srbiji te ne kaznjavaju jer ih boli kuurac i znaju da ako bi ukinuli i taj vid zabave narod bi jos vise popizdeo. Kada pocnes da skidas nesto tog momenta taj file ili file-ovi se nalaze kod tebe na racunaru i odatle ih delis drugim licima i tog momenta cinis krivicno delo.
Svako se snalazi na svoj nacin
Ljudi na pijaci prodaju piratske CDove pa opet zaradjuju a ko hoce moze da ih kupi i boli ga uvo jer ce te iste pesme slusati u kolima ili bilo gde bez obzira sto je to ilegalno.

Ma ne,evo ireci cu ti.To je AIDA,IDM i Malware.Nekada sam skidao neke filmove,ali sa sajtova dozvoljenih za skidanje,ne sa torrentom

Jedno je Fair use gde se obavezujes da neces imati monetarnu zaradu ili bilo kakvu zaradu. Zato imas i gomilu Youtube kanala, filmova koji to napisu, time koliko ja znam nisu u mogucnosti da monatarizuju kanal ili taj film al im nece dodji na vrata ili skloniti video ovi iz zastite intelektualne svojine.

Svako se snalazi na svoj nacin
Ljudi na pijaci prodaju piratske CDove pa opet zaradjuju a ko hoce moze da ih kupi i boli ga uvo jer ce te iste pesme slusati u kolima ili bilo gde bez obzira sto je to ilegalno.

Naravno al time cine krivicno delo, ne razumem kako taj deo neces da ukapiras. Distribucija piraterije je kaznjivo delo, konzumiranje iste nije. Mozda mogu da te kaze ako recimo imas piratski CD Cece ( lupam, ona mi je prva pala na pamet ) i otvoris kao primitivac sve prozore u kolima i odvrnes muziku.
Razlika u terentima je ta sto tog momenta kada pocnes da skidas nesto istog tog momenta delis to, znaci ucestvujes u distribuciji piraterije.

Naravno al time cine krivicno delo, ne razumem kako taj deo neces da ukapiras. Distribucija piraterije je kaznjivo delo, konzumiranje iste nije. Mozda mogu da te kaze ako recimo imas piratski CD Cece ( lupam, ona mi je prva pala na pamet ) i otvoris kao primitivac sve prozore u kolima i odvrnes muziku.
Razlika u terentima je ta sto tog momenta kada pocnes da skidas nesto istog tog momenta delis to, znaci ucestvujes u distribuciji piraterije.
A sta ako npr. gledam film na internetu bez neke distribucije ? Jel i to zabranjeno za korisnika ?

Back