Internet kupovina - veličine

gost 192266

Elita
Poruka
23.388
Sve više vidimo sajtove koji nude kupovinu robe preko interneta, čak i preko granica naše zemlje. Problem sa kojim sam se ja susreo je bio određivanje veličine.
S - malo
M - srednje
L - veliko
XL - baš veliko
XLL - džambo veliko :lol:

ali problem je što ove veličine variraju u zavisnosti od marke koju kupujete, isto zavisi da li kupujete u EU i van nje, ili čak i preko bare.
Da li postoji neki način da se dođe do informacija recimo L veličina je za visinu XXX cm visine ili neke slične dimenzije, jer na samim sajtovima nisam primetio tako nešto, što znači da smo prepušteni sami sebi.

i mnogo puta mi se desilo da između M, L i XL i nema neke velike razlike.
ajmo iskustva :ceka:

Sve više vidimo sajtove koji nude kupovinu robe preko interneta, čak i preko granica naše zemlje. Problem sa kojim sam se ja susreo je bio određivanje veličine.
S - malo
M - srednje
L - veliko
XL - baš veliko
XLL - džambo veliko :lol:

ali problem je što ove veličine variraju u zavisnosti od marke koju kupujete, isto zavisi da li kupujete u EU i van nje, ili čak i preko bare.
Da li postoji neki način da se dođe do informacija recimo L veličina je za visinu XXX cm visine ili neke slične dimenzije, jer na samim sajtovima nisam primetio tako nešto, što znači da smo prepušteni sami sebi.

i mnogo puta mi se desilo da između M, L i XL i nema neke velike razlike.
ajmo iskustva :ceka:

Garderobu apsolutno ne kupujem preko interneta. Ipak dok se ne proba ne mozes da znas da li ti je ok ili ne. Ja najcesce kupujem kad sam preko ili mi brat iz amerike salje posto smo manje vise iste konstitucije. Ovde kod nas samo kuujem sta moram i kad kupujem kod nas uvek pre idem kod shanera za koje znam da su pouzdani.

recimo varijanta da si dobio neku majicu na poklon na nekom sajtu, i sad treba da odabereš veličinu.
U svakom slučaju uzmeš bilo kakvu veličinu, pa ako i pogrešiš nekom ćeš poklonit, ali ova kupovina preko neta je nešto najnormalnije u celom svetu, i ako koristiš pouzdane sajtove nema razloga za brigu a 80% je jeftinija varijanta nego da kupiš kod nas

Preko Interneta bih narucivala samo stvari za koje velicina nije toliko bitna (torbe, esarpe, kaiseve, eventualno neku majicu), nikako obucu ili pantalone. Zasad nemam negativnih iskustava, ali nije strasno ni ako omanem u proceni, uvek mogu tu stvar da poklonim nekoj dragoj osobi kojoj ce odgovarati.

Preko kojih sajtova narucujete?

Back