Интернет и друштвене мреже: савршен медијум за прављење лажног идентитета

Софија

Legenda
Poruka
54.606
Скоро сам слушала емисију о истраживањима у вези штетног дејства интернета тј. друштвених мрежа на појединца.

Од отуђивања, преко депресије па до онога што је мени највише заголицало знатижељу: формирање лажног идентитета.

Кажу да су друштвене мреже идеално место за нарцисоидне и егоцентричне особе. Ту могу да буду све. Најбољи, најлепши, најуспешнији, могу да скривају истину о свом животу, да пишу да су високи, згодни,лепи, разведени/венчани, имућни...а да ништа од тога не буде тачно.

Каква су вам искуства?
Колико људи лажу преко нета?
Неки пример...

Скоро сам слушала емисију о истраживањима у вези штетног дејства интернета тј. друштвених мрежа на појединца.

Од отуђивања, преко депресије па до онога што је мени највише заголицало знатижељу: формирање лажног идентитета.

Кажу да су друштвене мреже идеално место за нарцисоидне и егоцентричне особе. Ту могу да буду све. Најбољи, најлепши, најуспешнији, могу да скривају истину о свом животу, да пишу да су високи, згодни,лепи, разведени/венчани, имућни...а да ништа од тога не буде тачно.

Каква су вам искуства?
Неки пример...
Nauči da lažeš.

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.ne...=add135c2dc6b51a85ea9f06c4dbf6f27&oe=58502BBE

Nemam negativno iskustvo, ali ni ocekivanja.
Tesko meze pasti onima koji su zaista usamljeni i sami, pa im je ovo jedini vid druzenja.
Sa foruma sam upoznala nekoliko ljudi, staju na prste obe sake, i nisam primetila razliku. Osim sto su neki uzivo lepsi, stvarno :)
Fejs slabo koristim i tu sam u kontaktu samo sa poznatima.

Хмм...ситуација има разних.
Људи се данас масовно упознају овим путем.
Не мора бити до усамљености. Једноставно, лакше се успоставља контакт.

Taj fejsbuk je jedan fenomenalan izum.Zamisli,mozes da komuniciras sa celim svetom,da se dopisujes sa prijateljima koji zive na drugom kraju sveta,da posaljes poruku nekome koga u zivotu nisi video niti ga poznajes,da se druzis,dopisujes i razmenjujes misljenja sa svima...I ostale drustvene mreze takodje ali fejsbuk pogotovo.Ipak,istina je da ga ljudi cesto koriste u svrhu neke samopromocije i samoreklame.

Taj fejsbuk je jedan fenomenalan izum.Zamisli,mozes da komuniciras sa celim svetom,da se dopisujes sa prijateljima koji zive na drugom kraju sveta,da posaljes poruku nekome koga u zivotu nisi video niti ga poznajes,da se druzis,dopisujes i razmenjujes misljenja sa svima...I ostale drustvene mreze takodje ali fejsbuk pogotovo.Ipak,istina je da ga ljudi cesto koriste u svrhu neke samopromocije i samoreklame.
I da spijuniraju bivse devojke i momke :lol:

Каква су вам искуства?
Неки пример...
За ових 15 и нешто година дружења са интернетом, немам лоша искуства, јер са таквим особама нисам контактирао, све док нисам дошао на Крстарицу.
Овде је скуп лажњака које нема нигде. :)

На фејсу су свјеснији својих лажи, а овде већ утопија пошто је анонимно...
Како на фејсу, неразумем? :)

На фејсу неможе нико да те превари и да слаже.

Каква су вам искуства?
Неки пример...
jeste isto tako slatki medo u besnim kolima s kesom uzivo je sladak al je prasac kao i svi drugi,lazni profil isto kao ne netu

Како на фејсу, неразумем? :)

На фејсу неможе нико да те превари и да слаже.

Зато што је познат идентитет, познајеш и познаје те већина људи тамо, зато контам да су некој мјери свјеснији.

Ма лаже се и на фејсу.

Овде је скуп лажњака које нема нигде. :)
Ovo.Kada god sam ovde bio brutalno iskren ispadao sam mulac.
Na FB-u imam isključivo poznanike te nema laži,nema prevare.

I dalje tvrdim da se najveće hadžije ne bahate po internetu.Dovoljno je videti Instagram stranicu"Rich Russian kids".Očigledno su klincima starci sve iskeširali i zamislite koliko tek oni imaju...A imaju i mozga da se ne k**če po netu.

Ovo.Kada god sam ovde bio brutalno iskren ispadao sam mulac.
Na FB-u imam isključivo poznanike te nema laži,nema prevare.

I dalje tvrdim da se najveće hadžije ne bahate po internetu.Dovoljno je videti Instagram stranicu"Rich Russian kids".Očigledno su klincima starci sve iskeširali i zamislite koliko tek oni imaju...A imaju i mozga da se ne k**če po netu.
Ово прво уреду, а ово друго, па што посечујеш такве сајтове? :)

Stranica nema veze sa mnom već sa temom.
Ne balavim na Bilzerian-a al' znam da postoji.
Па какве онда ти везе имаш са тим, тврдиш онда нешто што непознајеш?:)

Питање је у теми, каква су ваша искуства... :)

- - - - - - - - - -

ima ako procitas opet moj post.
Ја ти лепо рекох, сабери се... :)

Неконтактира се са сликом, већ са особом. :)

Нормалано је да ако са неким желиш пријатељство, упознајеш се са њим конкретно. И како ту може бити лажи? :)

Па какве онда ти везе имаш са тим, тврдиш онда нешто што непознајеш?:)

Питање је у теми, каква су ваша искуства... :)
Svoje iskustvo sam naveo a tema je i o egoistima na društvenim mrežama.E,to su ovi klinci i Bilzerian.

Опет те неразумем, појасни. :)

Ако већ неког познајеш, шта је ту скривено превртљиво? :)

Је л` ти стварно мислиш да су сви тамо онакви каквим се представљају?

Back