Internet debili

User Friendly

Buduća legenda
Poruka
25.007
Primetio sam jedan zanimljiv fenomen koji je prisutan i na krstarici, i to prvenstveno kod zenske populacije, a najizrazeniji je na satovima tipa ispovesti.com.
Obicno je to nekakav trivijalan problem ili resiv problem koji autor ispovesti postavi, npr. gde je zena u braku sa tipom 10+ godina, imaju klince i sad malo ima neka krizica ili nekakv problemcic, i sad odmah u komentarima ima zenturaca koje kazu ja bih to odmah ostavila, tip je slabic, debil, kupi decu i idi... Znaci totalno maliciozni saveti.
Ja ih zovem interenet debilcine kojih je zaista u ogromnom broju. Oni savetuju druge ljude da sjebu svoj zivot i tudje zivote bez ikakve logike i takta. Nista ne pokusavaj da popravis, ***** tolike godine sto si provela gradeci svoj zivot i sad to sve urusi i predaj se. Kakav je to mozak?

Ja garantujem da takve osobe su neke srednjovecne zene sa socijalnim vestinama 0, bez kuceta i maceta jer nisu u stanju da formiraju nekakav odnos i da ga odrze.

Ja propuštam celu poentu ispovesti na forumu. Čemu javno objavljivati nešto što može biti predmet izrugivanja, lažnog saosećenja ili zlonamernog ponašanja. Forumi su stvar zezanja, eventualno pronalaženja istomišljenika po nekom pitanju ili izduvavanja nad nekim neistomišljenikom. Ali na forumima, posebno na Krstarici nema mesta za nježne dušice.

http://ispovesti.com/ispovest/1735285

Dobar primer. Prvi komentar je bas ono o cemu sam pricao.

- - - - - - - - - -

i to jos 1030 odobravanja komentara. Trivijalan problem, a maliciozan savet.

Dao si los primer. Ovo nije trivijalan problem ovo je bezosecajnost. Ili ti mislis da je normalno sesti u kola a trudnu zenu ostaviti da se cima po kisi. Ne mora da bude zena, isto se odnosi i na prijatelja, rodbinu...

Poslednja izmena:
Ne znas ti moju kevu, ona kad ucdje u prodavnicu ona ne zna da izadje 2 sata. Bukvalno, ide i zagleda sve moguce cene, pa ***** mu lebac, idi i kupi, sta zagledas.
Ne znas ceo kontekst dogadjaja. Ako smo se dogovorili u 5 da budes negde ima tu da budes, ako nisi, pa sta sad, treba ja i neko drugi da te ceka? Sledeci put ces paziti.

Znas sta je kvaka sa tim "sitnim" problemima, to sto su najcesce deo nimalo sitnog problema. Vrlo moguce da zene koje daju takve savete su isto ili slicno prosle i prepoznaju simptome.

Cinjenica stoji da ima debila koji se tako prave pametni, ali njihovi postovi se prepoznaju, jer nisu uopste u stanju da diskutuju nego samo opletu u nekoliko postova i vrte jedno te isto.

- - - - - - - - - -

http://ispovesti.com/ispovest/1735285

Dobar primer. Prvi komentar je bas ono o cemu sam pricao.

- - - - - - - - - -

i to jos 1030 odobravanja komentara. Trivijalan problem, a maliciozan savet.

Upravo ono o cemu pricam, On je zaboga kasnio na kafu sa kolegom, a ostavio trudnu suprugu. Ajde sto je on debil, nego je i ona sto se udala za njega, desnu ruku dajem da im ovo nije prvi isti ili slican incident. I ona sama razmislja ko je od njih dvoje veci kreten.

Primetio sam jedan zanimljiv fenomen koji je prisutan i na krstarici, i to prvenstveno kod zenske populacije, a najizrazeniji je na satovima tipa ispovesti.com.
Obicno je to nekakav trivijalan problem ili resiv problem koji autor ispovesti postavi, npr. gde je zena u braku sa tipom 10+ godina, imaju klince i sad malo ima neka krizica ili nekakv problemcic, i sad odmah u komentarima ima zenturaca koje kazu ja bih to odmah ostavila, tip je slabic, debil, kupi decu i idi... Znaci totalno maliciozni saveti.
Ja ih zovem interenet debilcine kojih je zaista u ogromnom broju. Oni savetuju druge ljude da sjebu svoj zivot i tudje zivote bez ikakve logike i takta. Nista ne pokusavaj da popravis, ***** tolike godine sto si provela gradeci svoj zivot i sad to sve urusi i predaj se. Kakav je to mozak?

Ja garantujem da takve osobe su neke srednjovecne zene sa socijalnim vestinama 0, bez kuceta i maceta jer nisu u stanju da formiraju nekakav odnos i da ga odrze.
to ne mozes da znas, mozda je upravo suprotno
moze biti i vise nego dobronamerno uposoriti nekoga ko ne vidi u kakvom je problemu da se pripazi
btw ako je neko dosao ovde da mu kazu sta da radi sa svojim zivotom, onda ima mnogo veci problem od pogresnih saveta krstaricinog trusta mozgova

Internet je omasovljen i iz dana u dan se sve vise omasovljuje. To je dovelo do situacije da se ono sto se desava u spoljnom svetu desava i na internetu.

Ono pozitivno u cemu prednjaci u odnosu na druga informaciona sredstva je da se koliko toliko bori protiv cenzure. Danas sam gledao Pelagiceve knjige, i na internetu a ne na recimo televizoru sam dosao do informacije da su izdanja izmenjena. Cena za knjigu ima i one variraju a originalnih recepata nema.

Spoljni svet pravi od ljudi debile a na internetu ce takvi svakako odvojiti deo svog vremena. Ali isto kao poput televizora koji je u samrtnickim mukama koje ispoljavava preko popunjavanja termina rijalitijima, neka ga, kome se ne svidja ne mora da gleda. Neka ga ugasi ili prebaci kanal. Tako i za te zene, verovatno im dosadno pa pisu o svemu i svacemu. Ne treba se opterecivati.

Neko (najčešče sa istoimenog sajta) izmisli neku pričicu da bi se muve lepile na nju i rezulatat se vidi.

Pitanje je, kad si toliko pametan da postavljaš dijagnozu "internet debil", zanima me šta si ti radio na tom sajtu ? :think:
Ja recimo, nikad nisam ni čula za njega.

Ja propuštam celu poentu ispovesti na forumu. Čemu javno objavljivati nešto što može biti predmet izrugivanja, lažnog saosećenja ili zlonamernog ponašanja. Forumi su stvar zezanja, eventualno pronalaženja istomišljenika po nekom pitanju ili izduvavanja nad nekim neistomišljenikom. Ali na forumima, posebno na Krstarici nema mesta za nježne dušice.

Za ozbiljne razgovore postoje i ozbiljni forumi, krstarica to nije, evo ga izreklamira čovek sajt ispovesti :lol:

A što se tiče ličnog, svako ko iznosi stvari iz privatnosti, a iskren je i tiču se traženja saveta i mišljenja, osuđen je automatski na propast, stigmatizaciju....E, sad, ovaj forum je mali, možete da dođete posle deceniju, isti ljudi se vrte, retko ko nov dolazi i onda su međusobne komunikacije pretvorne, niko ne kaže šta misli. Ako neko zaluta, pa otvori temu o ličnom problemu, naebo je smesta jer nije u ekipi....

Za ozbiljne razgovore postoje i ozbiljni forumi, krstarica to nije, evo ga izreklamira čovek sajt ispovesti :lol:

A što se tiče ličnog, svako ko iznosi stvari iz privatnosti, a iskren je i tiču se traženja saveta i mišljenja, osuđen je automatski na propast, stigmatizaciju....E, sad, ovaj forum je mali, možete da dođete posle deceniju, isti ljudi se vrte, retko ko nov dolazi i onda su međusobne komunikacije pretvorne, niko ne kaže šta misli. Ako neko zaluta, pa otvori temu o ličnom problemu, naebo je smesta jer nije u ekipi....

Sedamdesetih je u Americi bila popularna psihološka praksa davanja saveta preko radija. Kasnije se to proširilo i na televiziju, liberalizovalo, pa je savete počela da deli i Kleopatra i Vidovita Zorka. Možda je moguće danas dobiti neki kvalitetan savet na forumu, ne samo ovom, već bilo kom ali to je jako retko. Koliko puta su ljudi posumnjali da se iza "iskrene" ispovesti krije neko ko želi da isprovocira emotivnu reakciju. Svojevremeno je na forumu bila epidemija likova koji su se javljali kao lica na rubu samoubistva i tražila razloge da to ne učini, da ih se odgovori od toga itd. Ja i danas sumnjam da je i jedna od njih bila istinita, ali ja sam rođeni skeptik, i prema tome se i ponašam.

Nemaju zivote i jedni i drugi.Prvo ovi sto na ispovestima vise od pola tih stupidarija od prica izmisle,a onda oni drugi sto ih savetuju,cuj zivotni saveti od svakojakih net kreatura koje nikad nisi sreo niti ces..u se u svoje kljuse,zivi kako znas i umes,to je ona populacija koja gleda farme,bratove,talente,grand parade..

Svako ko iznese svoj problem nekome, pa i na internetu, dolazi u situaciju da čuje tudje mišljenje, koje i ne mora biti prihvatljivo. Da li će prihvatiti- pa naravno da ga ništa ne obavezuje. Osoba koja daje savet takodje uzima za pravo da "pomogne", jer je pomoć tražena. Pomoć često nije u onome što želimo da čujemo. Takodje neko ko nas ne poznaje emotivno, i nema interes vidi drugačije našu situaciju od prijatelja. Ako se poklope saveti prijatelja i neznanaca- a mi i dalje radimo suprotno tada imamo problem.
U konkretnom primeru: ako dvoje ljudi koji su nešto gradili +10 godina nisu u stanju da sitan problem reše medjusobno, već im treba savet treće strane realno ne znam i ne vidim šta su to čvrsto sagradili. Samo nepoverenje, sumnjičavost i nesigurnost. A živeti sa svim tim nije baš prijatno. Nikome.

to već ne znam, ali sam primjetio na ovom forumu, kad pohvališ izgled neke forumašice, vrlo brzo nakon nekog vremena njene koleginice te zamrze...šta je sa tim narodom...:sad2:

Nemaju zivote i jedni i drugi.Prvo ovi sto na ispovestima vise od pola tih stupidarija od prica izmisle,a onda oni drugi sto ih savetuju,cuj zivotni saveti od svakojakih net kreatura koje nikad nisi sreo niti ces..u se u svoje kljuse,zivi kako znas i umes,to je ona populacija koja gleda farme,bratove,talente,grand parade..

pa ne ne znam dal iko od nas i moze da zivi ikako drugacije nego onako kako zna i ume zar ne?
s druge strane..pomoc prijatelja i njegova/njena perspektiva su cesce kontraproduktivni nego sto pomazu..mozda ljudi podsvesno tragaju za neutralnom perspektivom nekog potpunog neznanca koji nema nikakve veze sa umesanim osobama i stvarima u konkretni problem?:think:

pomoc prijatelja i njegova/njena perspektiva su cesce kontraproduktivni nego sto pomazu..mozda ljudi podsvesno tragaju za neutralnom perspektivom nekog potpunog neznanca koji nema nikakve veze sa umesanim osobama i stvarima u konkretni problem?:think:

Tako nekako.

- - - - - - - - - -

na forumu su uglavnom retosi osim nas par koji zalutasmo

Bas to. Tako je u svemu u zivotu, retosa koliko hoces.

imam machora...

Ovu si temu otvorio sa namerom da se pokažeš pametnijim od ženturača, internet debila i srednjovečnih žena.
Imao si nameru, kad ono, međutim...

Back