INTERESUJE ME

LUDICA

Domaćin
Poruka
4.885
Isla sam na neki strani sajt i po njemu sam vodolija sa podznakom u blizancu i mjesecom u biku. Voljela bih da mi neko nesto kaze o tome.
E, sad, ono sto me vise interesuje jeste, sta znaci DESCENDANT (koji mi je inace u strelcu), zatim to sto mi je u osmoj kuci takodje srelac, u petoj djevica,zatim sta znaci True Node(nesto u vezi planeta), to mi je u biku i polozaj je retrogradni, sve ostale planete su mi u direktnom polozaju, i interesuje me sta je imum Coeli(na mjestu 4. kuce-tu mi je Lav) i medium Coeli(na mjestu 10.kuce-Vodolija).
Eto toliko!
Unaprijed hvala! :D

Descendant je tačka naspram podznaka, tj. ascedenta (180 stepeni od asc, iliti početak 7. polja)...ASC (ascend = rastuci) i DESC (descend = padajuci)...
Immum Coeli (IC ili Dno neba) je vrh četvrte astrološke kuće. Predstavlja najdublje predele duše, duboke, nesvesne potrebe, podsvesno, to je zona instinkata, osećanja (ne)sigurnosti jedne osobe.
Medium Coeli(MC ili Sredina neba) je vrh desete astrološke kuće. Predstavlja vrhunac karijere i dotiče sve ono što mora da obavi u ovom svetu, profesionalne preokupacije, društvena delatnost, status, reputacija. To je i "kuća" moći, počasti, uspona, ali ona takođe predstavlja i muke, žrtve i lišavanja kojima se izložeš da bi ostvario neki cilj.
Ovde se vidi i drugi roditelj, u odnosu na onog koga imamo u četvrtoj "kući"...

Hvala ti mnogo na odgovoru, a zamolila bih te da mi jos ponesto objasnis o tome sta to zapravo znaci na mom primjeru! Mozes to da napises ovde ili mi posaljes pp. Zaista bih ti bila zahvalna!

Back