Interesantno pitanje u vezi zvucnika

Može. Faradejevim kavezom.

Može da zameniti bilo kakva metalna
rešetka (može i neki stari pravi kavez za ptice)
koji stavite preko zvučnika.
Tako SVI signali ostaju na spoljnoj
površini kaveza.
Možete i nekom žicom povezati sa uzemljenjem
da ne skuplja elektricitet.

sumljam da bi to otklonilo problem, obican kavez- resetka ne verujem da bi u potpunosti otklonio smetnje (mozda na vecu razdaljinu od telefona- slabiji signal). Ipak signal telefona je jak ako se nalazi tik pored zvucnika...
primer je automobil, on se ponasa kao "faradejev kavez" ali mi ipak imamo u autu pun signal :lol:

umotavanjem u foliju bi mozda otklonio te smetnje? nisam probao ni jedno ni drugo. I sa folijom je naravno efekat farad. kaveza :)
a koliko me secanje sluzi, u faradejev kavez ne moze da udje staticki elektricitet ali iz njega moze da izlazi
probacu obe varijante :D

sumljam da bi to otklonilo problem, obican kavez- resetka ne verujem da bi u potpunosti otklonio smetnje (mozda na vecu razdaljinu od telefona- slabiji signal). Ipak signal telefona je jak ako se nalazi tik pored zvucnika...
primer je automobil, on se ponasa kao "faradejev kavez" ali mi ipak imamo u autu pun signal :lol:

umotavanjem u foliju bi mozda otklonio te smetnje? nisam probao ni jedno ni drugo. I sa folijom je naravno efekat farad. kaveza :)
a koliko me secanje sluzi, u faradejev kavez ne moze da udje staticki elektricitet ali iz njega moze da izlazi
probacu obe varijante :D

Svaki auto ima ANTENU
Kod ovih novijih nije klasična, ne vidi se,
Ustvari i koristi taj efekat.

DA. Kod Faradejevog kaveza
sav elektricitet je spolja

Pa najbolje je Faradejov kavez ali to moze da se sredi sa feritnim prstenovima... Sad ne znam, da li kod nas mogu da se nadju, ali stavljaju se na kabel koji ide u zvucnik i to na sam kraj tj. kod tog dela gde je kutija zvucnika! Ferit se koristi bas za to, zvucne membrane se nekada prave od njega da bi se smanjila distorzija, da se dobije cistiji, dublji zvuk i eto uklanja tu smetnju! :)

Hehe, pa da, to je ta budza! :) Ako imas takav stari kabel od aparata koji ne radi, samo otvori tu budzicu i eto ti resenja! :ok: :)

Baš to htedoh da kažem.

Da li, i kako mogu da sprecim zvucnike da se ne cuje smenja u frekvenciji ili sta je to vec kada stize poruka ili poziv na mobilni telefon???

Vidiš li kako ima finih ljudi na mreži,
Uvek pomognu.

A tek za računare.
Ne da ima stručnih,
nego mnogo, i nezna se koji je bolji.

I svi hoće da pomognu

Imao sam isti problem i pronašao rešenje.
Mobilni držim oko metar daleko od zvučnika.
Pokušaj. Deluje.

Vala ste u pravu.
Ovolika rasprava oko zvučnika,
A ovo Vaše je jedno od rešenja.

Poslednja izmena od moderatora:

Back