Insekti (i pauci)

a79a-4.jpg

a79a-5.jpg

Ова је много боља обрада од предходне , мада мени смета та прејака плава на крилима јер она аутоматски одвлачи пажњу на себе када погледамо фотографију.

Ова је много боља обрада од предходне , мада мени смета та прејака плава на крилима јер она аутоматски одвлачи пажњу на себе када погледамо фотографију.

"Ова је много боља обрада од предходне ,"

Hvala za poredjenje.

Kada ja uporedim draza mi je prva, zbog uspesnije perspektive i upravo plave boje neba za koju je bogatija od druge(ugao snimanja.)
Kao i bogatijeg sadrzaja u celosti, pa je zanimljivost trenutka ne retko najpresudnija za prevagu u oceni.
Ako razmislim danas sta bih promenila na prvoj to je "svetli oreol" koji je poceo da nice oko mrava koji se penje.Danas se kolebam da ga ipak neutralisem a taj dan mislila sam da ga on malo i spasava jer ga vise istice u tom sarenilu pa ipak nisam.Boju da sam"budzila" prvo bi crvena "provristala".

Druga je kadrirana losije jer je "zakucana"samo za okolno rastinje- siromasnija za parce i neba i ostale druzine sa prve.

"мада мени смета та прејака плава на крилима јер она аутоматски одвлачи пажњу на себе када погледамо фотографију."

Priroda ljudskih ociju/vida nije takva da na nekoj foto zapazi prvo neku odredjenu boju, nego ljudski pogled na jednu foto ,uvek prvo pronadje i rezonuje najsvetliju tacku na njoj. Pa sam sasvim siguurna u tvrdnju da vam je pogled privikao beli svetlosni blik pored krila.
Slobodno provezbante po refleksiji i automatizmu pogleda na primerima po slobodnom izboru.

Insekt je izrazito neobicno intenzivno plav u prirodi i na suncu sija kao da je od drecavo plavog lima, pa sam malo tu smirila situaciju.
Krece se brzo i treperavo, a jako kratko miruje,
pa mi je ostala zal sto ga nisam stigla sa lica.

Ps.
Koja je poenta da ste upravo sredili ovu temu (Hvala za to) pa ponovo identicne radnje u njoj zapocinjete?

Back