Insajder: Nelegalan objekat na Pančićevom vrhu upisan u katastar

Cosmopolite

Zaslužan član
Poruka
105.977
Insajder otkriva: Deo nelegalnog objekta na Pančićevom vrhu upisan u katastar na zahtev investitorke

Objavljeno: 4.04.2019

Umesto da bude srušen, deo nelegalnog objekta od preko 1.000 kvadrata na Pančićevom vrhu, upisan je u katastar, otkriva Insajder. Upis je odobrila Služba za katastar nepokretnosti Raške po zahtevu investitorke Snežane Mitković. U izdatom rešenju se nigde ne navodi da je reč o nelegalnom objektu, a sve to je urađeno uprkos rešenju o rušenju i izvršenju koje je Ministarstvo građevinarstva donelo još prošle godine.

images-cms-image-000009800.jpg

Javnosti nepoznata a tužilaštvu i dalje nedostupna investitorka nelegalnog objekta na Pančićevom vrhu Snežana Mitković, uspešno je upisala deo objekta u katastar nepokretnosti. Prema informacijama Insajdera, zahtev za upis u list nepokretnosti investitorka je podnela još 10. januara 2018. godine, ali joj je zahtev odobren tek 1. aprila 2019. Ona je tražila da se u katastar upiše deo objekta površine 43 kvadratna metra koji se nalazi na katastarskoj parceli 95 koja pripada opštini Raška.

U obrazloženju za prihvatanje zahteva, raška katastarska služba nepokretnosti navela je da je Snežana Mitković kao dokaz promene stanja na terenu dostavila elaborat geodetskih radova koji je overio GP Geoprojekt Plus iz Brusa. U rešenju se navodi da ono nije konačno, i da je protiv njega moguće uložiti žalbu u roku od osam dana od dostavljanja.

U dokumentu piše i da je reč o objektu čija je osnova površine 399 kvadrata, da se 356 kvadrata nalazi na katastarskoj parceli 1877/4 koja pripada opštini Brus, a 43 kvadrata na parceli 95 koja pripada opštini Raška. Mitković je upis u katastar tražila za deo objekta od 43 kvadrata. Reč je inače o zemljištu koje je u vlasništvu Republike Srbije, a nad kojim pravo korišćenja ima JP Nacionalni park Kopaonik.

Uprkos zakonskoj obaveza, u ovom rešenju se nigde ne navodi da je reč o nelegalnom objektu. Naime, prema Zakonu o postupku upisa u katastar nepokretnosti u slučaju kada za objekat nije izdata građevinska ili upotrebna dozvole istovremeno se upisuje i odgovarajuća zabeležba. To u ovom slučaju nije urađeno.

Zanimljivo je da dok se Snežani Mitković odobrava zahtev za upis manjeg dela objekta koji se nalazi na jednoj parceli, istovremeno u katastru piše da je nepoznat vlasnik drugog većeg dela istog nelegalnog objekta na drugoj parceli. Kao napomena stoji podatak da je reč o objektu izgrađenom bez građevinske dozvole.

https://insajder.net/sr/sajt/tema/1...-upisan-u-katastar-na-zahtev-investitorke.htm

https://www.bizlife.rs/aktuelno/vesti-dana/nekad-i-sad-zaovinsko-jezero-neprepoznatljivo/

Bravo jos jedna pobeda drzave , tj mafije!

haha kakva sprdnja

Nama seljacim sa Kopaonika su oteli svu tu zemlju i dodelili sebi samima

Plus nelegalne objekte upisuju kao legalne

A nekom muceniku ce oteti stan ili kucu za neki dug za struju od pre 20 godina i prodati sa izvrsiteljima i podeliti pare.

MAFIJA

Glasao si da SNS legalizuje

Sad jebii sam sebe jer si ispo glupav

Ne ja sam glasao za Dveri

Za Sorosevske prozapadne stranke - SNS, Cedu, DS glasaju takvi kao vi

Ja glasam za antizapadne proruske stranke iskljucivo. A i ti i ja znamo da SNS to nije.

Ti i ja i ceo forum, znamo da si propagirao Tomu Lopatu Protiv Tadica

To sto si ispusio za povlastice, i uzela ih FataMorgana to nije nas problem

Isto tako to sto si sa SNS preso na podrsku Boskicu, ne pere te za prethodna govna koja si odje zagovnao

- - - - - - - - - -

СзС ће срушити овај објекат и казнити одговорне. Долијаће и та Снежана и они који је истурају.

Oce ******. Podici ce celo naselje pored, ko sto je Tadic podigao generalsku hacijendu u Visnjici, pitam se samo dal je to od para koje je podelio sa Tomom da razbije SRS

Poslednja izmena od moderatora:
Glasao si da SNS legalizuje

Sad jebii sam sebe jer si ispo glupav

„Dugotrajno robovanje i rđava uprava mogu toliko zbuniti i unakaziti shvatanje jednog naroda da zdrav razum i prav sud njemu otančaju i oslabe, da se potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može više da razlikuje ne samo dobro od zla, nego i svoju sopstvenu korist od očigledne štete.”

Ivo Andric

Back