Инсајдер "Хронологија побуне"

Alter_Ego_

Stara legenda
Poruka
84.278
Инсајдер "Хронологија побуне"

Падом бетонске надстршнице у Новом Саду срушило се и поверење у институције.
Погинуло је 15 грађана. Био је то повод који је довео до ланчаних реакција. Од мирних протеста,преко блокада улица и раскрсница,до инцидената и хапшења грађана.

А онда је кренуо талас студентских блокада свих факултета.

https://insajder.net/emisije/insajder-dokument/insajder-hronologija-pobune

Још нијесам погледао.

Кликните на видео, па да погледамо заједно.

Pogledah malopre, super su studenti.
Fenomenalni
Jedva ĉekam nastavak koji će da obradi pad interesovanja

Sa 200.000 na 18.000 za par dana kada su shvatili o kom mečkarenju je reč i ko stoji iza svega śto se predstavljalo drugaĉijim nego śto jeste... u pozadini poredjenje sa brojem studenata na Karleušinom koncertu po nižoj temperaturi

Kad beśe ide emisija?

Fenomenalni

Sa 200.000 na 18.000 za par dana kada su shvatili o kom mečkarenju je reč i ko stoji iza svega śto se predstavljalo drugaĉijim nego śto jeste... u pozadini poredjenje sa brojem studenata na Karleušinom koncertu po nižoj temperaturi

Kad beśe ide emisija?
Nije pad sa 200.000 studenata, već skok sa 8.000 ispred RTS (u razumno vreme i višoj temperaturi), na 18.000 sinoć (jutros).

Fenomenalni

Kad beśe ide emisija?
Како бре 18 Хиљада..јел ти то проверен Податак? z:lol:
Сад,уколико мислиш стриктно на саме Студенте...могуће,али и то је веома тешко се провери,установи.
Што се самих Људи тиче који су продифеловали Градом синоћ ..мање од 100 Хиљада их није било.

Fenomenalni

Kad beśe ide emisija?
Ko god da da stoji iza svega, manji je neprijatelj gradjanima Srbije od vlasti u Srbiji.

Ne postoji veci neprijatelj gradjanima Srbije u postojecem Univerzumu, od vlasti u Srbiji.

Био је 3. маја 2023. масакр у Основној школи Владислав Рибникар, дан касније у Дубони и Малом Орашју, након тога протести због намера власти да омогуће копање литијума у долини Јадра, што би могло да уништи животну средину, према речима стручњака, не само тог подручја, него и шире. Да не говоримо о дугогодишњој изборној крађи, изборним условима, медијским неслободама, покушају власти да на сваком кораку узурпира сваки делић наших живота. И ништа од тога није покренуло српске студенте. Али, пад надстрешнице Железничке станице у Новом Саду била је кап која је прелила чашу.​

Зашто студенти – сад и докле ће ићи

„Млади нису уцењени“

Чупић сматра да млади нису уцењени, „њихова егзистенција не зависи сад од запослености, јер нису ни запослени“.

„А с друге стране, то показује и да се унутар кућа, значи одакле студенти долазе, унутар породице, да ту има нека врста сагласности, јер родитељи виде да су исто у проблемима, да су многи уцењени, независно која примања имају… Али, извините, уцењен човек није слободан човек. И његов живот ништа не значи што има новац, али с друге стране држи да сваког тренутка може да изгуби посао, да може бити ухапшен, да може бити убијен. Знате, то су све уцењени људи. С уцењеним људима можете радити шта год хоћете“, указује Чупић.

Политика уцена

Према његовим речима, „ова Вучићева политика направила је политику уцена“.

„Све се уцењује, и тако оног момента кад наиђе неки талас који он не може да прати, који му измиче из те такозване тоталне контроле којој он тежи, онда он крене у насиље“, алудира Чупић на нападе на студенте, активисте и опозиционе политичаре, који се дешавају од почетка протеста због пада надстрешнице у Новом Саду.

Ko god da da stoji iza svega, manji je neprijatelj gradjanima Srbije od vlasti u Srbiji.
Prežvakana fora, ima i ono:
"Kuj god doje e vala a gore bit neće"
I najludje ikad:
"Samo ga smenimo pa nek bude kako bude"
evo upravo je "bude bude" a vi nećete da stojite iza svojih reči?
Šta bi?
Ne postoji veci neprijatelj gradjanima Srbije u postojecem Univerzumu, od vlasti u Srbiji.
Pod gradjanima se vode i šverceri i narko dileri i manijaci...
Pa sad ako vi njih mislite da...

Био је 3. маја 2023. масакр у Основној школи Владислав Рибникар, дан касније у Дубони и Малом Орашју, након тога протести због намера власти да омогуће копање литијума у долини Јадра, што би могло да уништи животну средину, према речима стручњака, не само тог подручја, него и шире. Да не говоримо о дугогодишњој изборној крађи, изборним условима, медијским неслободама, покушају власти да на сваком кораку узурпира сваки делић наших живота. И ништа од тога није покренуло српске студенте. Али, пад надстрешнице Железничке станице у Новом Саду била је кап која је прелила чашу.​

Зашто студенти – сад и докле ће ићи

„Млади нису уцењени“

Чупић сматра да млади нису уцењени, „њихова егзистенција не зависи сад од запослености, јер нису ни запослени“.

„А с друге стране, то показује и да се унутар кућа, значи одакле студенти долазе, унутар породице, да ту има нека врста сагласности, јер родитељи виде да су исто у проблемима, да су многи уцењени, независно која примања имају… Али, извините, уцењен човек није слободан човек. И његов живот ништа не значи што има новац, али с друге стране држи да сваког тренутка може да изгуби посао, да може бити ухапшен, да може бити убијен. Знате, то су све уцењени људи. С уцењеним људима можете радити шта год хоћете“, указује Чупић.

Политика уцена

Према његовим речима, „ова Вучићева политика направила је политику уцена“.

„Све се уцењује, и тако оног момента кад наиђе неки талас који он не може да прати, који му измиче из те такозване тоталне контроле којој он тежи, онда он крене у насиље“, алудира Чупић на нападе на студенте, активисте и опозиционе политичаре, који се дешавају од почетка протеста због пада надстрешнице у Новом Саду.
To koliko su studenti "protivu korubcije" vidimo na ispitima kad podrazumevano donesu novokupljenu knjigu profesoru na potpis ĉiji je on autor - kao uslov za ispit.

Niśta novo samo eto to nije korupcija "nego se profa snaśo" :D

Selektovna ta "korubcija" već misle da je to sa potpisanom knjigom "po default-u" :lol:

Śta veli Insajderka na tu temu? Ništa?
Verovatno nije bilo mesta da se sve ugura :lol:

cuti nepismeni i cekaj direktivu za koga ces da glasas, kao sto si i sam priznao da ceo zivot radis... cenim te samo na drugim forumima, za politiku si se nista, samo radis sta ti se kaze
Pišem kako pišem, nesam školovala na vreme
A šta da im profa sad traži:

A) pod pisanu knjigu da podrže korubciju?
B) sliku dasu bili na protes a ne na Karleušu u Kragujevac?

Kako sam Miškovićev?
Miśko nit ima stanku nit ima firmu.
Sedi ĉovek kući, piše knjige, zajebo vek.
On ti je osnovao MAXI. Posle prodao Delhaize-u, ali i taj Delhaize je obavezan da radi sa drugim Miškovim kućama, poput Delta Holdinga, DTS-a i slično. Kako te nije sramota da to ne znaš i da tome moram da te učim ja, koji nisam deo tih korpracija

Poslednja izmena:
On ti je osnovao MAXI. Posle prodao Delhaize-u, ali i taj Delhaize je obavezan da radi sa drugim Miškovim kućama, poput Delta Holdinga, DTS-a i slično. Koko te nije sramota da to ne znaš i da tome moram da te učim ja, koji nisam deo tih korpracija
Meni Gazda bio i Čume ako ćemo o privredjivanju.
Savršeno me bolelo ĉime se gazda bavi dok.mi.pośteno daje platu.

Nego ajmo o korubciji sa pod pisanim knjigama za uslovni iz pit kod profe koji formira nove naraśtaje dabudu spremni za saradjavanje tebe koris mene koris.

Meni Gazda bio i Čume ako ćemo o privredjivanju.
Savršeno me bolelo ĉime se gazda bavi dok.mi.pośteno daje platu.

Nego ajmo o korubciji sa pod pisanim knjigama za uslovni iz pit kod profe koji formira nove naraśtaje dabudu spremni za saradjavanje tebe koris mene koris.
Pouzdano znam da vrh Delhaize Srbija nije zadovoljan vođom države. Šta ćeš ako saznaju šta pišeš. MAXI je protiv AV

Back